Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Stai jos » 18 Noi 2015, 08:04

multumesc.
La matisajul inelelor e bun orice fel de epoxy pentru rodbuilding? de exemplu la http://www.totalfishing.ro/kit-adeziv-e ... 33741.html nu sunt mentionate si inelele pe pachet.

Dan Stefan C.
veteran
veteran

Mesaj de Dan Stefan C. » 18 Noi 2015, 10:09

Pentru matisajul inelelor nu se foloseste epoxy, ci rasina, cum ar fi Rasina Flex Coat High Build sau Rasina Flex Coat Lite Build.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Noi 2015, 10:11

ce ai pus tu acolo e pentru lipit. nu e ok pentru matisaje. vezi la flaxcoat lite sau high built pentru matisaje... sau asta
http://www.totalfishing.ro/kit-matisaj- ... 51007.html
Imagine

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 18 Noi 2015, 10:42

corect...d-aia e "adeziv". In videourile si articolele pe care le-am vazut se folosea des termenul "epoxy" la matisajul inelelor si de asta le-am confundat.

costi
veteran
veteran

Mesaj de costi » 18 Noi 2015, 13:36

Stai linistit ca si asta pentru matisaj tot epoxy este. Doar ca e alta formula... Asta permite aplicarea in strat mai subtire plus timpul de lucru si de uscare e mai mare.
Imagine

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 18 Noi 2015, 21:17

Dan Stefan C. scrie:Pentru matisajul inelelor nu se foloseste epoxy, ci rasina, cum ar fi Rasina Flex Coat High Build sau Rasina Flex Coat Lite Build.
Epoxy e o varietate de rasina , mai exact cuvantul e prescurtarea de la "rasina epoxidica" pentru ca mai exista si "rasina poliesterica" care e tot o rasina dar folosita in alte scopuri . De altfel ceea ce ai recomandat in linkuri e ok pentru finish si e tocmai rasina epoxydica adica epoxy :)
E ok sa recomanzi un produs dar e bine totusi sa sti despre ce vorbesti mai inainte de asta ;)

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 18 Noi 2015, 21:49

:?

Stai jos
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Stai jos » 18 Noi 2015, 21:56

probabil nu o sa-mi cumpar curand suport de rodbuilding; este ceva mai potrivit decat un motor de la un cuptor cu microunde?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2015, 07:57

Ideal este sa ai posibilitatea sa dai si turatie mare cand nivelezi rasina.Pentru uscare e suficient si unul cu turatie mica,dar pina acolo??Si daca vrei sa nu te chinui e f. important ca tot ansamblul sa fie bine centrat fara bataie pe ax.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 20 Noi 2015, 11:04

dumi_id scrie:Da, asa-i.
Referitor la configuratia cu inel de plecare de 25, am un Recon cu micro si plecare de 20, cand folosesc o mulineta Shimano (Sephia c3000) cu tambur de 2500 merge foarte ok, dar cand pun pe ea un Zauber de 3000 nu pot obtine aceeasi distanta de lanseu, firul parca se infraneaza la intalnirea cu primul inel. Diferentele de diametre intre zauber si shimano sunt destul de semnificative. Intradevar, conteaza si distanta de la mulineta la primul inel dar e ok sa iei in considerare o plecare de 25 daca pui mulinete cu tambur mai mare in diametru decat cele de la shimano de 2500.
fiecare mulineta are un unghi in care prelungirea imaginara a axului intalneste blancul, lanseul fiind afectat de pozitia si dimensiunea inelului de plecare. Din ce am vazut eu, ordinea este urmatoarea : shimano (~1m), daiwa(~1,2m), rioby (1,7m) .
De aceea am mai spus ca rioby este gandita pentru bete lungi si cu inel de plecare mare sau departat de blanc (stil bolo).
Pentru verificare se trece firul prin inelul de plecare, se slabeste frana si se mulineaza. Daca firul atinge tot diametrul inelului este perfect pentru lanseu. Daca batul este facut pentru shimano, la rioby o sa atinga cercul inelului doar intr-un punct.
Ideea este ca mai conteaza si pozitia inelului, pentru a pune blankul in valoare si aici intervine experienta rodbuiderului.
De ex poti folosi y 30/25, k 25/20, v30 la plecare, conul facut de fir poate trece perfect prin ele dar inelele vor avea fiecare alta pozitie, din care una este cea buna.

Scrie răspuns