Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de MuskMd » 21 Feb 2015, 15:34

daca e functionala fara probleme atunci ramane la aprecierea utilizatorului final ....

eu personal sunt traditionalist....mandrina low profile , black cat mai chelbos , no foregrip :D
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Feb 2015, 17:37

semlecangheorghe scrie:Ma risc si eu cu o intreabare..de ce as munci ca un chinez batran( :respekt: ) , ca sa scot genul asta de mandrina, cand as putea folosi VSS-ul cu insertie pluta ori eva, montat pe arbori de grafit- ca sa nu se zica ca atentam la senzitivitate cu arbori de hartie???La VSS palmez foarte comod pluta ori eva care e pe ea..
Gigi, daca te simti bine cu ceea ce ai n-ai nici cel mai mic motiv sa incerci sistemul. :wink:
Eu l-am gandit pentru ca am vrut altceva, ce nici vss-ul si nici alta mandrina nu mi-a oferit . Mulinetele mele sunt toate metalice si am probleme cu circulatia periferica pe vreme foarte rece, motiv pentru care am vrut o mandrina care sa reduca la minimul absolut contactul cu metalul. Am vrut sa am lanseta usoara si comoda in pescuit motiv pentrucare, cele circa 20 de grame cu care ies mai usor comparativ cu vss-ul le pot muta in butt pentru echilibrare. Prin faptul ca mulineta e mai apropiata de blank pot sa trag inelul de plecare cu 2-3 cm mai jos si asta mai reduce cu 5-6 grame necesarul de lest din butt. am vrut sa am un grip bun croit pe palma mea iar pluta si eva le pot prelucra dupa plac pentru asta in timp ce plasticul de la mandrinele stas nu. Am vrut sa-mi pot schimba aspectul batului dupa plac si cu putina munca atuci cand ma plictisesc de el si sa-mi pot lungi sau scurta dupa gust lungimea cotorului (vara respectiv iarna). Mai sunt si alte motive dar ma limitez aici. :wink: :respekt:
In final, daca imi e permisa o comparatie, la unii le place cu prezervativ si la altii numai fara. Fiecare are motive intemeiate pentru alegerea lui dar toti mai intai probeaza prezervativul ca sa poata spune daca le place au ba. :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 22 Feb 2015, 07:52

Pai si la VSS tii aproape toata palma pe eva, doar o mica parte din podul palmei ajunge pe piulitza de stringere,asta daca optezi pt. varianta clasica , ca poti opta si pentru piulita imbracata in eva sau tub de grafit..

Despre echilibrat ,senzitivitate, nu contest..dar ca parere pur personala, mie un tvs tras pe o duda de 14 de grafit, mi se pare maxium de senzitiv la spining si e foarte comod la priza,plus ca indexul ajunge in mod natural pe blank..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 22 Feb 2015, 15:18

Senzational...
Custom adevarat. Imi place tare mult.
Felicitari pentru perseverenta de a dezvolta sistemul.
:respekt:

lau_bau
veteran
veteran

Mesaj de lau_bau » 22 Feb 2015, 15:38

semlecangheorghe scrie:Pai si la VSS tii aproape toata palma pe eva, doar o mica parte din podul palmei ajunge pe piulitza de stringere,asta daca optezi pt. varianta clasica , ca poti opta si pentru piulita imbracata in eva sau tub de grafit..

Despre echilibrat ,senzitivitate, nu contest..dar ca parere pur personala, mie un tvs tras pe o duda de 14 de grafit, mi se pare maxium de senzitiv la spining si e foarte comod la priza,plus ca indexul ajunge in mod natural pe blank..
Si mie imi place vss domnu gigi dar aici vorbim de altceva....nu tu filete si quik nut,nu tu nici o piesa standard, piulite si bucse...
totul custom si ascuns, priza excelenta...
Super sistemul daca e si durabil in timp.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Feb 2015, 07:34

semlecangheorghe scrie:Pai si la VSS tii aproape toata palma pe eva, doar o mica parte din podul palmei ajunge pe piulitza de stringere,asta daca optezi pt. varianta clasica , ca poti opta si pentru piulita imbracata in eva sau tub de grafit..
Nu te uita doar la spinarea mulietei ci si la burta ei. ;) Talpa piciorului mulietei o ai in contact cu degetele permanet. Insa, cum am spus, daca tie iti pica bine ceva atunci cel mai bine folosesti acel ceva. Fie ca e VSS , TVS sau orice altceva , ideea e sa te simti tu bine cu ceea ce folosesti ca d-aia e custom. ;)
Pana sa ajung la Constrictor eu am probat cam toate mandrinele care mi s-au parut a fi cele mai comode montate in toate pozitiile (iclusiv IPS, VSS, Aero, SKSS,etc. dintre care unele,cele mai comode, le mai si am ca manere de prezetare) si pur si simplu n-am gasit confortul unui "trabuc" de musca . Asa simplu cum e el, acel "cigar ", cu mici ajustari, pica cel mai bine pe mana mea.

@ lau_bau : multumesc de aprecieri :respekt:

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 23 Feb 2015, 20:16

Este doar demonstrativ video postat pe youtube ? Vad ca scoti grip urile prin partea din spate a blank ului, ba chiar le inlocuiesti cu altele. La fel si butt ul. Eu vad acele componente ca fiind montate cat mai fix pe blank, aproape fortat, ori daca le scoti prin partea cu diametrul cel mai mare o sa joace in toate directiile. Sau poate ca nu inteleg eu, in rest e faina ideea.
Obiectiv: 8,1 kg !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 23 Feb 2015, 20:28

Nu e doar demonstrativ si sistemul e relativ simplu. Arborul pe care se fixeaza gripurile ce contin mandrina are forma rectangulara si e mai mare in "diametru" decat butt-ul blankului astfel ca acele gripuri se fixeaza pe pincipiul "cota in cota" pe arbore dar sunt mai mari decat butt-ul putand sa treaca peste el. Butt-ul la randul lui se intepeneste prin strangere fiind prins ca in menghina intre butt cap si matisajul ramforsat care-l decoreaza. In felul asta toate partile sunt simultan fixe si mobile. De altfel, in tutorial am prezentat mai in detaliu partile componente si se intelege mai usor (pentru cine are rabdare sa vizioneze cele 20 de minute :) ).

mini_mic
veteran
veteran

Mesaj de mini_mic » 23 Feb 2015, 20:33

kingofbeasts scrie:Nu e doar demonstrativ si sistemul e relativ simplu. Arborul pe care se fixeaza gripurile ce contin mandrina are forma rectangulara si e mai mare in "diametru" decat butt-ul blankului astfel ca acele gripuri se fixeaza pe pincipiul "cota in cota" pe arbore dar sunt mai mari decat butt-ul putand sa treaca peste el. Butt-ul la randul lui se intepeneste prin strangere fiind prins ca in menghina intre butt cap si matisajul ramforsat care-l decoreaza. In felul asta toate partile sunt simultan fixe si mobile. De altfel, in tutorial am prezentat mai in detaliu partile componente si se intelege mai usor (pentru cine are rabdare sa vizioneze cele 20 de minute :) ).
Inteles !
Obiectiv: 8,1 kg !

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 23 Feb 2015, 21:15

...) si pur si simplu n-am gasit confortul unui "trabuc" de musca .

:D Aham..de la panglicari ti se trage..e clar..esti incurabil
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns