Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
chubi
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de chubi » 17 Feb 2015, 20:40

Subscriu la cele spuse de Mihai vi-a-vis de profesionalismul lui Gabi-Ulk,un profesionist si un om deosebit...spor in creatii maestre !!! :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 20 Feb 2015, 19:01

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Feb 2015, 23:00

Pare o combinatie de Fuji LSH/USH(screw system) cu fixare de FRS (IRS & RS) (sliding system) patentate in 1978-1988 de Fuji.

History of Fuji reel seat..merita lecturat.
http://www.fujitackle.eu/flippingbook/f ... ge0236.pdf
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 20 Feb 2015, 23:04

Treaba faina, dar nu imi inspira incredere de fiabilitate designul sliding.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Feb 2015, 02:22

ULK scrie:Pare o combinatie de Fuji LSH/USH(screw system) cu fixare de FRS (IRS & RS) (sliding system) patentate in 1978-1988 de Fuji.

History of Fuji reel seat..merita lecturat.
http://www.fujitackle.eu/flippingbook/f ... ge0236.pdf
Gabi, e ca si cum ai zice ca masina e un fel de combinatie intre caruta si motocicleta.:wink: Lectura de care zici , daca te uitai cu atetie, o gaseai la mine pe site de aproape un an de cand l-am creat. Nu cred sa se fi scris ceva de vreo madrina pe undeva si eu sa nu fi citit . Daca era invetat ceea ce am cautat atata timp (inca de cand am inceput sa modific bete nu sa le construiesc) nu-mi mai bateam capul ci pur si simplu foloseam.
Ca sa intelegi despre ce e vorba in sistemul pe care l-am dezvoltat iti spun doar ca totul se reduce la grame si din punctul asta de vedere, cele circa 10 grame ale sistemului meu (care includ si arborul nu doar cele doua parti de mandrina) au un singur concurent pe piata si asta pentru ca toti, inclusiv Fuji, gandesc pe rotund nu pe patrat. Ca sa faci un sistem de mandrina bazata pe arbori rotunzi si sa si functioneze e musai s-o lipesti de blank sau sa ii faci sistem de stragere pe con (asa cum au in prezet toti producatorii ) fiindca altfel nu face fata torsiuii care apare in sarcina si se invarte mandrina in jurul blankului . Ambele variante adauga greutate suplimetara. Desigur asta deja sti.
Sistemul bazat pe arbor rectangular pe care l-am dezvoltat elimina aceasta necesitate si permite mandrinei sa fie libera in timp ce doar arborul e lipit sau creat direct pe blank. Mai departe , supletea arborelui e cea care iti permite sa imbraci integral talpa piciorului mulinetei fara sa ajungi la diametre enorme si incomode care sa te faca sa-ti dai cu rotorul peste degete . De sezitivitatea pe care ti-o ofera 1mm de arbore de grafit cu putina rasina direct in mulineta comparativ cu cei circa 2-3 mm de plastic la care se aduna inca 2-3 de hartie uneori nu cred ca e cazul sa vorbim. Nici de confortul pe care ti-l da un material prietenos in palma comparativ cu unul contondent si partial filetat.
Cat despre fiabilitate timpul ne va spune . Eu pot doar sa spu ca dupa un an de teste in toate conditiile meteo n-am avut probleme. Pentru rezisteta sistemului o sa fac curand inca un video (materialele nu le-am ales chiar la intamplare si sunt cele care au trecut destul de multe teste ). in plus , la o adica, daca chiar e sa cedeze ceva, se inlocuieste rapid si cu un minim de costuri (desi nu vad sa fie cazul vreodata).
Daca cumva prin fiabilitate vroiai sa spui usurinta in folosinta, pot sa-ti spun ca pentru doritori sistemul poate fi facut sa mearga si cu inchidere pe filet insa asta ar insemna doar sa pun inapoi partial greutatea pe care am vrut s-o elimin. :wink:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Feb 2015, 02:38

Ps. Cred ca nu mai e cazul sa subliniez ca madrine bazate pe arbori cu "colturi" nu gasesti la nimeni in momentul de fata (asta ca sa lamurim problema cu "toate-s vechi si noua toate" sau cu mai stiu eu ce plagiat de care as putea fi acuzat aiurea).
Ps. 2 . In alta ordine de idei multumesc pentru aprecieri tuturor celor care s-au exprimat ca atare (aici sau pe privat) :respekt:
ps.3 cei care au indemanare si doresc sa testeze singuri fiabilitatea sistemului gasesc un "mic " tutorial la mine pe site in care explic in imagini o varianta simpla si eficienta de a-l face.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 21 Feb 2015, 09:03

e f interesant sistemul king si ingenioasa manufactura acolo dar oricine va pune o intrebare instant asupra stabilitatii fixarii in timpul pescuitului in lipsa unui sistem care sa blocheze partile culisante. cum e in utilizare? se intampla sa trebuiasca sa presezi dupa cateva zeci de lanseuri , pus lanseta jos , sprijint pe mal , etc , adica chestii in utilizarea curenta ?

desi daca ma uit mai bine cred ca adaugand 3-4 grame se poate face si sistem de blocare :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 21 Feb 2015, 11:00

Eu inca n-am avut nevoie sa presez mandrina in timpul pescuituluin nici pe frig, nici pe ploaie sau zapada , nici pe vreme buna si nici nu cred sa fie cazul . De fapt singura problema intampinata pana in prezent n-a fost strangerea ci desfacerea mandrinei care uneori se lasa mai greu desfacuta dupa ce mulineta a stat o perioada buna pe bat (saptamani sau luni). Materialele pe care le-am ales asigura atat elasticitatea necesara strangerii cat si o buna aderenta reciproca . Daca totusi cieva are emotii din pricina asta sunt mai multe moduri de a preveni s-au remedia problema care merg de la cateva mici "valuri " create pe blank din matisaj sau rasina chiar langa arbor , astfel incat tubul termocontractat (cel subtire nu cel gros )sa ia forma lor la capat si sa creeze astefl o imbinare similara angrenajelor pe roti dintate (si nu adaugi un gram) si pana la clasica piulita de strangere (adaugand minim 8 grame).
Cum am mai zis si cu alte ocazii , sistemul suporta si imbunatatiri dupa gustul fiecaruia, eu aici m-am marginit la minimul functional. Daca nu aveam incredere ca sistemul fuctioneaza nu incepeam sa mi-l montez pe toate lasetele personale ;)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 21 Feb 2015, 12:03

Ma risc si eu cu o intreabare..de ce as munci ca un chinez batran( :respekt: ) , ca sa scot genul asta de mandrina, cand as putea folosi VSS-ul cu insertie pluta ori eva, montat pe arbori de grafit- ca sa nu se zica ca atentam la senzitivitate cu arbori de hartie???La VSS palmez foarte comod pluta ori eva care e pe ea..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 21 Feb 2015, 14:41

pt ca vrei sa ai in palma eva sau pluta si nu plastic sau pentru destul de multe grame care se scad din ecuatie sau pt alte motive ...........
pot confirma ca ,,jmecheria " functioneaza in pescuit ! si chiar foarte bine !
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

Scrie răspuns