discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
bogdan_spinner
- veteran

Laurentiu Andronic scrie:Este adevarat ca din punct de vedere estetic lemnul poate sa aduca un plus , insa din punct de vedere tehnic am avut probleme cu folosirea mandrinelor cu insert de lemn , se pare ca si lemnul asa zis stabilizat si tratat a lucrat in timp si mandrinele au inceput sa scartie in timp desi au fost montate pe arbori de calitate si lipite cu epoxi din abundenta .
Lanseta avea acel pat de lemn inca din montajul de fabrica, a fost prelucrat si adaptat ptr mandrina spinning. Lanseta are peste 10 ani de atunci avea timp lemnul sa lucre sa se retragă dar nu s-a întâmplat asta. Am văzut si cum arată înăuntru, complet sănătos.
Asa ceva am văzut doar pe la japonezi de cativa ani încoace.
Performantele de astazi se măsoară in lightness si senzitivitate dar s-a făcut rarabat de la alte caracteristici de baza a lansetei precum anduranta si calitatea materialelor.
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"
-
bogdan_spinner
- veteran

stefanflorin scrie:de ce e inelul de plecare montat invers?
Din motiv functional, unghiul format e mai jos cu lungimea bratului inelului scăzând din fricțiune
montajul nu e nou dar e folosit mai des la inelele cu 2 picioare pe bete de putere heavy si nu numai
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"
-
tyrael
- veteran

www.spinningclub.ro
-
Ghibort
- junior

te a dus fo douajdemeleone, este?
-
stefanflorin
- veteran

chiar frumoasa si pe gustul meu! sa-ti aduca satisfactii!
Urasc atarnatorii!
-
lau_bau
- veteran

Frumoasa si lanseta si articolul. Mare dreptate ai cu ce ai scris.....
Fire intinse.

-
spiridusul
- veteran

King, cum sunt blankurile Sage? Nu am avut niciodata vreunul in mana. Din ce am citit, sunt foarte renumite la fly. Cele de spin cum sunt ca actiune, senzitivitate, greutate?
Multumesc.
-
kingofbeasts
- veteran

-
Relativ usoare (la 2,7 m si plaja de aruncare 5-21gr blankul asta cantareste 81 de grame ) , bine echilibrate , robuste pe cotor (e blank de somon si asta cam spune tot

), senzitive (cot la cot cu SC V-ul de la St. Croix as zice ) . Ceea ce le face insa sa merite fiecare cent e actiunea lor pe care inca n-am vazut-o egalat la un blank de spinning in sensul ca, desi au actiune rapida au un varf foarte fin si flexibil care se curbeaza pe fiecare centimetru si care transmite puterea progresiv si uniform . Au o elasticitate aparte care le face foarte placute in pescuit si le face pretabile in egala masura si la pescuitul cu plastice si la linguri.
Din pacate sunt scumpe si greu de procurat.