Sorin scrie:Treaba cu customul e mai nuantata si s-a mai schmbat
Acu cativa ani buni , daca vroiai o bota buna de spin adica functionala si de performante decent spre buna , nu prea se gaseau gata facute
Cabelas si XML erau cea mai decenta varianta de factory ….
In general cam tot ce era factory era mai mult sau mai putin badaran , facut la cantitate …..si chiar nu era placut sa pescuiesti cu asa ceva
In felul asta customul era mai mult o necesitate…..
Acum e o explozie de lansete , producatorii se intrec sa le faca cat mai bune ….
Sunt perfect functionale si placute in pescuit , producatorii le cam fac prin asia asa incat pretul e foarte greu de combatut
Chiar sip e la targurile noastre gasesc o multime de lansete facute de tot felul de producatori mai mult sau mai putin cunoscuti , absolut remarcabile
In gama de 100-200 dolari se gasesc lansete sa-ti pui si in cap
Nu mai vorbesc de ebay de unde poti sa-ti aduci lansete la niste preturi de ras…..
Customul , desi aduce anumite imbunatatiri fata de factory nu poate concura aici , pentru cineva care-si doreste doar o lanseta buna ….
La Custom , cu un blanc de 100 de dolari ajungi la un pret de lanseta gata facuta de 900-1000 ron ceea ce e nitel aberrant . Varianta factory ajunge pana in 200 dolari maxim….
Pescarii de bass din Elite Series pescuiesc linistit cu lansete factory care-si fac treaba excelent fara sa se impiedice de imperfectiunile de torsiune , splin, puncte de rupere sau mai stiu eu ce chestii ....iar treabaa asta ar trebuii sa fie o tema serioasa de gandire pentru adeptii perfectiunii fara de care pestele refuza sa traga...
Asa incat aria customului din punctul meu de vereder se restrange la niste lansete mai de nisa , sau la niste lansete cu adevarat customizate in ce priveste componente , culori ….si alte treburi roz….artistice sau nu
Iar treaba asta oriunde se plateste …..si inca gras
m-a distrat titulatura de ….fabricant de lansete , fauritor de lansete …….
Sa fim seriosi , cel ce concepe blancul e fauritorul si cel ce gandeste o lanseta ……rodbuilderii monteaza niste componente
Ca si treaba asta poate influenta lanseta si trebe sa stii meserie ca sa ieasa ceva frumos si performant e limpede ( am tot respectul pentru asta )…..iar banii ceruti strict pe treaba asta mi se par chiar putini in raport cu efortul si timpul cerut…….da nu e nici rocket science si nici ………fauritor nu se cheama . Urcarea pe piedestal a rodbuiderului ce se practica pe la noi e nitel nepotrivita .
Total de acord cu Sorin!!!!!!!!