Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
stradic
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de stradic » 27 Aug 2014, 13:21

Sorin scrie:Treaba cu customul e mai nuantata si s-a mai schmbat
Acu cativa ani buni , daca vroiai o bota buna de spin adica functionala si de performante decent spre buna , nu prea se gaseau gata facute

Cabelas si XML erau cea mai decenta varianta de factory ….
In general cam tot ce era factory era mai mult sau mai putin badaran , facut la cantitate …..si chiar nu era placut sa pescuiesti cu asa ceva
In felul asta customul era mai mult o necesitate…..

Acum e o explozie de lansete , producatorii se intrec sa le faca cat mai bune ….
Sunt perfect functionale si placute in pescuit , producatorii le cam fac prin asia asa incat pretul e foarte greu de combatut
Chiar sip e la targurile noastre gasesc o multime de lansete facute de tot felul de producatori mai mult sau mai putin cunoscuti , absolut remarcabile

In gama de 100-200 dolari se gasesc lansete sa-ti pui si in cap
Nu mai vorbesc de ebay de unde poti sa-ti aduci lansete la niste preturi de ras…..

Customul , desi aduce anumite imbunatatiri fata de factory nu poate concura aici , pentru cineva care-si doreste doar o lanseta buna ….
La Custom , cu un blanc de 100 de dolari ajungi la un pret de lanseta gata facuta de 900-1000 ron ceea ce e nitel aberrant . Varianta factory ajunge pana in 200 dolari maxim….

Pescarii de bass din Elite Series pescuiesc linistit cu lansete factory care-si fac treaba excelent fara sa se impiedice de imperfectiunile de torsiune , splin, puncte de rupere sau mai stiu eu ce chestii ....iar treabaa asta ar trebuii sa fie o tema serioasa de gandire pentru adeptii perfectiunii fara de care pestele refuza sa traga...

Asa incat aria customului din punctul meu de vereder se restrange la niste lansete mai de nisa , sau la niste lansete cu adevarat customizate in ce priveste componente , culori ….si alte treburi roz….artistice sau nu

Iar treaba asta oriunde se plateste …..si inca gras

m-a distrat titulatura de ….fabricant de lansete , fauritor de lansete …….
Sa fim seriosi , cel ce concepe blancul e fauritorul si cel ce gandeste o lanseta ……rodbuilderii monteaza niste componente
Ca si treaba asta poate influenta lanseta si trebe sa stii meserie ca sa ieasa ceva frumos si performant e limpede ( am tot respectul pentru asta )…..iar banii ceruti strict pe treaba asta mi se par chiar putini in raport cu efortul si timpul cerut…….da nu e nici rocket science si nici ………fauritor nu se cheama . Urcarea pe piedestal a rodbuiderului ce se practica pe la noi e nitel nepotrivita .

Total de acord cu Sorin!!!!!!!! :respekt:
rapala the best vobler in the world

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Aug 2014, 13:25

Tavi clop :lol: io zic ca te inseli, e unii care au discounturi si se aduna la o comanda de componente mai multi rodbuilder d'astia :P asa ca nu e chiar en-detail , la schimb am auzit ca fac rabat la transport si nu il includ in pretul componentelor (probabil nu toti) insa daca sti la cine sa apelezi iti aduce si componente daca vrei sa iti faci tu ( fara frica de concurenta :D )

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 27 Aug 2014, 13:33

P.S. cred ca modelul ala e pe la Timisoara :lol: daca nu ai ceva bai cu magazinul respectiv...pe ebay ajunge la 380$ cu transport :shock: la o conversie e acelasi pret ca la magazinul din RO
eu zic ca il scoti sub pretul de fabrica daca il faci tu :twisted:

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Aug 2014, 14:47

Pikemoane, stiu de disconturi dar nu poti compara ca volume ce cumpara toti fauritorii de lansete din ro cu volumele unui singur producator mai pricopsit din US de exemplu. Si discounturile sunt pe masura volumelor.
Dupa umila mea parere, strict dpdv cost/performanta customul nu prea se mai justifica decat in cateva situatii:
- ti-a cazut grav cu tronc un blanc din clasa medie/ieftin si vrei tu musai sa-i pui componente mai bune decat cele de serie (inele Ti de exemplu); lansetele de top cam vin cu ce trebe. In cazul asta clar iesi mai scump ca de serie.
- il faci singur. Posibil sa iesi comparabil sau mai ieftin ca lanseta de serie dar depinde de componente.
- lansete de serie montate aiurea tare de producator, cu componente proaste (tot mai rar in zilele noastre dupa cum bine zice baitcastorul) sau cu anumite caracteristici care nu sunt pe mana pescarului, de genul maner prea scurt/lung. Tot mai scump ca de serie.
In rest nu merita sau nu vad de ce nu mi-ar fi perfect functionala o lanseta de serie de maaaxim 200 de dolari din zilele noastre. Iar daca ma gandesc ce pesti prind cu ea pe la noi si asa costa cam mult. :roll:
Repet, vb strict dpdv. cost/performanta nu arta, culori, bibileli, sclipici, gusturi asta e din alt film.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 27 Aug 2014, 20:12

si tu si baitcastorul gresiti , dar aveti dreptate :lol: :twisted:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

julien
veteran
veteran

Mesaj de julien » 27 Aug 2014, 20:39

MuskMd scrie:si tu si baitcastorul gresiti , dar aveti dreptate :lol: :twisted:
Ecsact cum zici, da' invers. E felurite feluri de chestii. :oops: :cry: :respekt:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Aug 2014, 07:01

In rest nu merita sau nu vad de ce nu mi-ar fi perfect functionala o lanseta de serie de maaaxim 200 de dolari din zilele noastre. Iar daca ma gandesc ce pesti prind cu ea pe la noi si asa costa cam mult. :roll:
Perfect functionala pentru tine.Eu dupa doua lansete st. croix de serie(nu mai vorbesc cate am avut inainte din toate natiile, shimano, daiwa ,rozmejer,balzer)am trecut definitiv la lansete custom.Chiar si acum pipai de cate ori am ocazia diferite lansete de serie si pe ici pe colo, mai ales la inelari , vad ca as vrea sa fie putin altfel..Producatorii de lansete nu vor putea niciodata sa lucreze fiecare blank cu atentia cu care il lucreaza un rodbuilder.Un rodbuilder de exemplu poate sa iti ''traga'' sa zicem asa, din inelare, lanseta spre unde vrei tu..o poate face superspecializata pe un anume tip de pescuit, sau mai universala..doar pe textile sau pe mixt..Lansetele de serie st. croix care le-am avut m-au dezamagit la capitolul lansare, in special,respectiv la nenorocitele de bucle care le faceam in special cand firul era nou..In plus, dupa o vreme de pescuit, mandrina uneia dintre lansete sa dezlipit..nimic grav in 5 minute i-am injectat niste epoxy si am remediat insa amanuntul arata ca pina la asa zisa perfectiune mai este mult..

Chiar nu demult , am gasit intr-un magazin o lanseta Balzer careia i-am remarcat mai intai grip-ul, mandrina fuji -blank expus, split grip widingcheck-uri-totul arata spre lansetele custom..Insa cand am scos-o din rastel si m-am uitat la inele(tot fuji) ma luat cu fiori..Zici ca imprumutase inelele unei lansete de crap...grea pe varf,dezechilibrata...Cel care a gandit-o nu a gandit-o ca un pescar, ci ca si un comerciant, crezand probabil ca un split grip cu blank expus si doua w.check-uri sant totul..Un pescar ar fi gandit-o altfel..parerea mea este ca o lanseta gandita de un pescar , bate orice iesit din fabrica facut de comercianti.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 28 Aug 2014, 08:47

Posibil sa fi tu mai pretentios sau poate mai trebuie sa pui mana si pe altceva in afara de st croix, daiwa, shimano, balzer.
Mie nu-mi trebe o lanseta doar pe textil. Ce ma fac daca vreau sa dau cu mono? :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Aug 2014, 11:03

kingofbeasts scrie:
SF scrie:
kingofbeasts scrie: In plus, in orice domeniu produsele unicat sau in serie limitata vor avea pret mai mare decat cele de serie fiindca sunt si o declaratie de statut social cu rolul de a scoate individul in evidenta comparativ cu marea masa a multimii din jur . De la bijuterii si masini de lux, la tablouri sculpturi si pana la banalele timbre unicatele vor avea pret mare chiar daca acesta depaseste cu mult valoarea materialelor si a maoperei pe care o contin. :roll:
Da , insa atunci nu o mai poti baga pe aia cu functionalitatea , ca aia cica ar fi capataiul rodbuildingului , functionalitatea .
O fi prea matinal dar eu nu inteleg ce vrei sa zici :|
Functionalitatea e un plus clar la o lanseta custom in raport cu una de serie si confortul de asemenea difera . De fapt, in cele mai multe cazuri lipsa celor doua elemente la betele de fabrica e cea care motiveaza pe multi sa treaca la custom.
Io credeam ca nu-i funcionalitatea , desi aia se tot baga la inaintare .Poate ma insel .

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 28 Aug 2014, 11:46

semlecangheorghe scrie:..o poate face superspecializata pe un anume tip de pescuit
Bai, pardafule.... Ce plm inseamna ptr tine o lanseta superspecializata pe un anume tip de pescuit?
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns