Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM
Tyarel Tu zici ca te referi in general si nu la cineva anume, pacat...
De jecmanit sigur nu jecmaneste niciunul dintre builderi pe nimeni ! Nu esti obligat sau constrans in nici un fel, daca ai venituri medii sau sub medii sa te adresezi builderului respectiv care in viziunea ta practica niste preturi prea piperate fata de ce ofera.
Iar daca,dupa cum zici, ai marcat banu' desi ti s-a parut scump fara sa comentezi si vii sa te plangi ulterior aici..mie nu mi se pare corect , aruncand presupuneri "in general".
Sunt de parere ca ceva scartaie pe la noi in intelegerea acestui fenomen...toti vor....dar bun si ieftin ... Raspunsul meu este( si fara nici o rautate...sincer)...lansetele de serie! ...Slava Domnului sunt cu gramada, fiecare poate sa isi gasesca un model dupa preferinte/buget....nu mergeti la builderi daca singurul criteriu ce conteaza este bugetul...
Iar daca ai fost deja cel mai simplu: nu esti multumit,raspandesti vestea dar cu nume ...esti satisfacut, procedezi la fel...si asa se cerne incet incet pleava.
Pace.
De jecmanit sigur nu jecmaneste niciunul dintre builderi pe nimeni ! Nu esti obligat sau constrans in nici un fel, daca ai venituri medii sau sub medii sa te adresezi builderului respectiv care in viziunea ta practica niste preturi prea piperate fata de ce ofera.
Iar daca,dupa cum zici, ai marcat banu' desi ti s-a parut scump fara sa comentezi si vii sa te plangi ulterior aici..mie nu mi se pare corect , aruncand presupuneri "in general".
Sunt de parere ca ceva scartaie pe la noi in intelegerea acestui fenomen...toti vor....dar bun si ieftin ... Raspunsul meu este( si fara nici o rautate...sincer)...lansetele de serie! ...Slava Domnului sunt cu gramada, fiecare poate sa isi gasesca un model dupa preferinte/buget....nu mergeti la builderi daca singurul criteriu ce conteaza este bugetul...
Iar daca ai fost deja cel mai simplu: nu esti multumit,raspandesti vestea dar cu nume ...esti satisfacut, procedezi la fel...si asa se cerne incet incet pleava.
Pace.
Nu ai inteles exact ce am vrut sa spun, daca am facut 2 la acelasi builder inseamna ca sunt multumit nu? Era vorba totusi de altii.... Am scris ca daca iti convine bine daca nu, nu. Si totusi, daca acum vreau un bat cel mai simplu, sa se incadreze un buget, de ce sa imi ceri 100usd manopera sau mai mult? Sau de ce mi-ai cere mai mult ca data trecuta la o lanseta cu aceeasi complexitate? A crescut dolarul sau ce? Dl ULK dumneavoastra cum stati cu raspunsul la acele intrebari?
www.spinningclub.ro
si io zic ca te inseliZamfi scrie:adiwolf scrie:daca se poate.
sau macar similar celor de serie
Eu ti-am spus la telefon parerea mea:nu se poate!![]()
Insa ...imi doresc sa ma insel!

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
Apai cand doi iti zic ca esti beat ,te duci si te culci ! Deci...noapte buna! 

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Aaaa... ca fapt divers ...eu ziceam din ce am auzit si eu pe la amici ...un bat cum vrea Adi (plus KR e drept) se ducea in 1500 de lei .Bine,asta pe la niste ...celebri
De aceea am zis eu ca ...dar ma bucur ca trebuie sa merg la culcare!

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- semlecangheorghe
- veteran

Lanseta custom.Lanseaza de trasneste .Absolut nici o bucla sau peruca de cand o pescuiesc.
Bobler custom.
Autor..io.

Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Daca imi adresezi mie personal niste intrebari iti raspund cu mare placere.tyrael scrie:Nu ai inteles exact ce am vrut sa spun, daca am facut 2 la acelasi builder inseamna ca sunt multumit nu? Era vorba totusi de altii.... Am scris ca daca iti convine bine daca nu, nu. Si totusi, daca acum vreau un bat cel mai simplu, sa se incadreze un buget, de ce sa imi ceri 100usd manopera sau mai mult? Sau de ce mi-ai cere mai mult ca data trecuta la o lanseta cu aceeasi complexitate? A crescut dolarul sau ce? Dl ULK dumneavoastra cum stati cu raspunsul la acele intrebari?
- kingofbeasts
- veteran
Cam greu si in general se poate doar daca iti faci singur montajuladiwolf scrie:deoarece s-a creat putina confuzie, reformulez :
- se poate construi o lanseta similara celor de serie la aceeasi bani ?! (sau acelasi buget cu caracteristici mai bune?!!!)
daca raspunsul este da, vreau sa stiu si in cat timp este posibil

Totusi , la o lanseta destul de multi bani intra in mofturi, ornamente si transporturi asa ca, renuntand la cat mai multe dintre astea mai scazi costuri . Problema e ca fiecare linie de design cere anumite componente ca sa arate a lucru terminat si astfel discutia despre "similar" comporta doua valente: aspect si calitate. Altfel spus trebuie sa decizi daca vrei sa arate la fel sau vrei cel putin acelasi nivel de performanta cu cea de serie fiindca ambele nu poti sa le ai la acelasi pret.

Timpul e o cu totul si cu totul alta macare de peste . Dupa cum deja se stie timpul costa bani si graba se plateste. In rodbuilding cel mai mult timp se pierde cu achizitia componentelor astfel ca daca pe continent nu gasesti, asa cum zicea si ULK mai sus, trebuie aduse de peste oceane si aici apar costuri in plus si timpi morti imensi. Daca gasesti pe continent sau chiar local s-ar putea sa fie mai scumpe. Se mai intampla si ca nici un furnizor sa nu aiba pe stoc toate componentele de care ai nevoie la o lanseta caz in care trebuie sa aduni de la mai multi si apar iar timpi si costuri in plus. La manopera in mod similar, functie de lista de asteptare sau de situatiile neprevazute ce pot aparea (probleme de familie sau sanatate sau de alta natura dar care te impiedica sa lucrezi ) timpi pot sa varieze .
Lucrurile se discuta la concret despre fiecare lanseta cu fiecare rodbuilder in parte si chiar si asa mai pot aparea modificari (au fost de pilda cazuri cand furnizorii au trimis altceva decat ceea ce s-a comandat sau chiar n-au trimis ce era comandat si asta a insemnat inca o tura de asteptare si , cand o tura dureaza intre 2saptamani si o luna jumate....).
Cel mai simplu e sa iei o descriere completa si fidela a lansetei si sa ceri de la rodbuilderii cu care vrei sa colaborezi oferta de pret si estimare de timp la concret sau, sa le dai bugetul si exigentele viitoarei lansete si ei sa-ti ofere variante constructive in banii aia si la pretentiile alea (daca se poate bineinteles)
- kingofbeasts
- veteran
ps. ca tot veni vorba de componente si manopera , observ ca de fiecare data cand se pune in discutie manopera opinia generala initiala e ca rodbuilderul doar lipeste unele componente si matiseaza inele. Treaba nu sta chiar asa fiindca pe de o parte, o buna parte din munca e cea de secretariat depusa pentru achizitia componentelor, facut plati si alte activitati dintr-astea adiacente, iar pe de alta parte o buna parte din costul manoperei contine si cheltuieli cu utilitati (incalzire , curent, apa, telefon, internet etc.) precum si cheltuieli cu asa numitele consumabile (smirgel, discuri de taiat si polizat, lame , freze si multe alte asemenea inclusiv carpe si creioane :p ). Tot la manopera intra si orele petrecute in convorbirile cu clientul sau corespondenta cu el (atat ca timp cat si ca pret) si tot aici intra si riscul de garantie . Astea toate se adauga la munca efectiva de masurat, calculat si prelucrat componente astfel incat la final sa ai ce lipi si matisa.
Inclusiv eu m-am intrebat pe vremuri de ce costa asa mult manopera la un bat pentru ca dupa primele bete pe cre mi le-am facut mie sa constat ca multul ala era de fapt putin in raport cu implicatiile.
Personal cred ca orice rodbuilder s-ar bucura sa vina clientul cu blakul intr-o mana si cu plasuta cu componente gata pregatite si numerotate in cealalta (insotite bineinteles de biletelul cu desenul batului si ordinea componentelor si distantele dintre ele notate) si sa zica :"Ia-le , lipeste-le si matiseazale". In asemenea caz, preturile ar fi derizorii si timpii de lucru foarte scurti.
Una peste alta rodbuilderul e si mester si secretara si administrator si PR si achizitor si vanzator si femeie de serviciu in atelier
deci merita mai multe salarii nu doar unul

Inclusiv eu m-am intrebat pe vremuri de ce costa asa mult manopera la un bat pentru ca dupa primele bete pe cre mi le-am facut mie sa constat ca multul ala era de fapt putin in raport cu implicatiile.
Personal cred ca orice rodbuilder s-ar bucura sa vina clientul cu blakul intr-o mana si cu plasuta cu componente gata pregatite si numerotate in cealalta (insotite bineinteles de biletelul cu desenul batului si ordinea componentelor si distantele dintre ele notate) si sa zica :"Ia-le , lipeste-le si matiseazale". In asemenea caz, preturile ar fi derizorii si timpii de lucru foarte scurti.
Una peste alta rodbuilderul e si mester si secretara si administrator si PR si achizitor si vanzator si femeie de serviciu in atelier

bingokingofbeasts scrie:Cam greu si in general se poate doar daca iti faci singur montajuladiwolf scrie:deoarece s-a creat putina confuzie, reformulez :
- se poate construi o lanseta similara celor de serie la aceeasi bani ?! (sau acelasi buget cu caracteristici mai bune?!!!)
daca raspunsul este da, vreau sa stiu si in cat timp este posibil![]()

problema e ca multora le e frica sa incerce, probabil speriati de avalansa de pareri gasite pe net .... probabil ca sunt si cazurile care nu au chef sa incerce sau le place ideea de a plati pe altul sa faca munca

pt cei din prima categorie eu pot sa le zic doar atat :
nu e chirurgie pe creier sa iti montezi o lanseta, uite, si gigi si le face singur si e multumit de ele si e fericit.....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez