Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Ian 2011, 06:13

:D
Faine amandoua, cea custom parca on pic mai trendy. :lol:
O chestie care m-a fulgerat acum doo minute:
Ce se intampla daca un rod builder isi face fabrica? :shock: Cum se cheama lansetele furnizate de el? :lol: si inca una:
care-i diferenta dintre fitze utile si utilitati fitzoase? :shock: :twisted:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

jonah
veteran
veteran

Mesaj de jonah » 04 Ian 2011, 06:22

cam multe dileme pentru o cafea de dimineata (geroasa de ianuarie) ! :lol: :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2011, 07:54

leba scrie::D

O chestie care m-a fulgerat acum doo minute:
Ce se intampla daca un rod builder isi face fabrica? :shock: Cum se cheama lansetele furnizate de el? :
Buna dimineata.
Ce se intampla? Uite-te-n jur: lansetele apreciate pana atunci de coneseuri vor deveni brusc urate, prost construite, etc. si vor fi denumite (dezabrobator): "de fabrica".
Si atunci va aparea alt rodbuilder...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 04 Ian 2011, 08:17

frumoasa "scula" adeline, felicitari si sa o stapanesti sanatos ....

bravo si de comparatie ... mai bine nu se putea pune problema ... uite customu, uite fabrica, io am vrut custom ca asa a vrut muschii mei sa fie mai frumoasa :D :D :D

si daca rodbilderu e bun, nu o face mai prost decat fabrica, ci in cele mai multe cazuri mai bine ...

asa ca treaba cu custom e clara .... care vrea si are cashcaval, poate in romania sa-si faca lansete custom de mana intai ... in cele mai multe cazuri va iesi mai scump decat fabrica, dar si scula va fi mai pe gustul lui ...

la fel si pt lansete mai ieftine, uneori cu o minima investitie, poti schimba radical in bine un batz ...

asa ca sa concluzionam :

unii isi fac lansete custom, ca sunt deshtepti, stiu bine ce vor, au pescuit de s-au plictisit, si au nevoi speciale ...

altii, nu prea stiu ce fac, dar au malai, si e trendy sa ai lanseta custom ... deci fitze grave...

altii, mai subtiri cu malaiul, dar nu neaparat slabi la pescuit ci de multe ori dimpotriva, ginesc cate un batz cheap cu potential, ii aduc ceva modificari , si scot un batz mult mai bun ...

si probabil ca mai sunt motive ....

mi se par toate motive pertinente dpvd al celui care is face ceva custom ...

abstract, cei care le fac doar de fitze nu mi se par in regula, dar inca o data ma vad nevoit sa zic ca pana si aia au dreptatea lor ... nu e treaba noastra ce fac ei pe banii lor ...

putem sa radem pe infundate, sa dam de-alea cu tzaranu si sofranu, dar ultimately, au si ei dreptatea lor ....

cu un singur lucru nu ma impac totusi ... cum sa pui si pluta si eva pe un grip ??? si mai bagi si ceva auriu pe acolo , sa ia ochiu ?? :D :D :D

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Ian 2011, 08:32

buna si concisa mi se pare concluzionarea matale :D

dar tot zic ca nu se va inchide subiectul aci 8) :lol: . Is multe orgolii, multe idei exprimate pe jumate,multe vorbe cu o tenta ironica, care, normal, lasa loc de interpretari si automat seminte de scandal si scrasnit din dinti :lol:

oricum, e admirabil ca discutia a trecut relativ repede peste punctul spinos al custom rodbuilder vs montator inele vs trend setter in materie de bling bling pescuitoristic :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted:

Parerea mea :idea: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 04 Ian 2011, 08:50

toni f scrie: cu un singur lucru nu ma impac totusi ... cum sa pui si pluta si eva pe un grip ??? si mai bagi si ceva auriu pe acolo , sa ia ochiu ?? :D :D :D
Pluta si EVA la acelasi grip mai baga si Megabass. Sau lemn cu e EVA, sau EVA cu carbon etc.
Singura diferenta e ca ei o fac cu eleganta. Semn ca granita dintre frumos si kitsch poate fi uneori foarte, foarte subtire. :)

http://www.megabassusa.com/Spinning%20Rods.htm
http://www.megabassusa.com/ARMS.html
http://www.megabassusa.com/Orochi.htm
http://www.megabassusa.com/Evoluzion.htm
http://www.megabassusa.com/Hedgehog.htm
http://www.megabassusa.com/Baitcasting.htm
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 04 Ian 2011, 09:12

Semn ca granita dintre frumos si kitsch poate fi uneori foarte, foarte subtire.
Altfel spus, daca ai un nume deja in materie( de oricare)..poti face linistit si kitch, ca tot elegant se catalogheaza...si viceversa. Treaba, este foarte relativa.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Ian 2011, 09:21

ULK scrie:
Semn ca granita dintre frumos si kitsch poate fi uneori foarte, foarte subtire.
Altfel spus, daca ai un nume deja in materie( de oricare)..poti face linistit si kitch, ca tot elegant se catalogheaza...si viceversa. Treaba, este foarte relativa.
Corect!
Ba mai mult, daca te cheama megabass sau deps, poti sa lansezi si un trend: manere cu materiale combinate, curbate in exterior, curbate in interior, pinten cu rama metalica, saibe cu gauri sau, in doua culori etc
East Spinning Team

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2011, 09:28

poti sa lansezi un trend si daca te cheama Leba : peste prins cu ou si rosie :D :D

important e sa gasesti oameni carora sa le placa
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Ian 2011, 11:09

Sorin scrie:poti sa lansezi un trend si daca te cheama Leba : peste prins cu ou si rosie :D :D

important e sa gasesti oameni carora sa le placa
Just.
De-acum cand voi mai face vreo lanseta custom il voi ruga pe builder sa semnam un contract pentru ideile (geniale de altfel :D ) sugerate de mine. :D
Prin analogie, pozitia in care tin jalaul la poza, personalizarea bandoului barcii, anumite sintagme si expresii halieutice si, de ce nu, chiar si locul de pe Prut, vor deveni marci inregistrate, pentru a ramane individuale si strict personale.:lol: :lol:
Pai ce poola mea :twisted: :lol:

Pretzi, oul si rosia au intrat prin program guvernamental, altfel nu prindeam nic, dai seama... :censored:
East Spinning Team

Scrie răspuns