Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2011, 11:20

:D :D
Clar , numa vezi sa nu faca prea multe ca dupa aia devine de fabrica si iese din trend

ar trebui sa-ti alegi niste culori care sa te defineasca : cred ca alb de la ou si rosu de la rosie
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Ian 2011, 11:40

Extrapoland, putem concluziona offtopicul cam asa:
"Da-i unui om un ou si el il va manca;
Da-i insa un ou si o rosie si el va invata sa prinda jalau."

Howgh. :twisted: :lol:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Ian 2011, 12:14

Sorin scrie::D :D
ar trebui sa-ti alegi niste culori care sa te defineasca : cred ca alb de la ou si rosu de la rosie
ca sa-l defineasca mai degraba alb de la blanc :twisted:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2011, 12:28

leba scrie:Extrapoland, putem concluziona offtopicul cam asa:

clar si completez
da-i unui om doo oo si el is va face lanseta custom :D
pescuiasca si el va

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 04 Ian 2011, 12:31

:lol: dupa cele comentate pe aici,poate se sucaresc,buildarii si o pun de o greva pe termen nelimitat .sa vezi atunci, lansete tarcate :lol:

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 04 Ian 2011, 13:35

Sorin scrie:
leba scrie:Extrapoland, putem concluziona offtopicul cam asa:

clar si completez
da-i unui om doo oo si el is va face lanseta custom :D
...iar daca fortzam un pic:
"..dai 3 oo si o sa vezi cel mai chici-custom din eva, pluta, balsa si aur" :lol: :lol: :lol: :lol:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 04 Ian 2011, 14:09

iar daca un om are 4 oo trebe sa fie atent ca e posibil sa aiba o....infipta in ... :D :D

hai ca am pleznit si topicu asta :D
pescuiasca si el va

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 04 Ian 2011, 14:21

Nu mai aveti rabdare pana v-aduce iepurasu oo... tre sa le spargeti in topic?

Daca are 6 oo.. e posibil s-o aiba infipta si in...(ca-n piesa de la B.U.G.).

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 04 Ian 2011, 14:21

Tristian scrie:@Andrei

Catalogul Matagi l-am tot studiat si eu de vreo luna incoace, gandindu-ma sa-mi fac un cranker misto si mi-am ales (fara sa le comand inca) astea:

Handle set: GK-EECS16-KD4 pagina 89 10.500 - 12.000 Y
Blank: 4S70MHM St. Croix SCIV pagina 22 13.650 Y
Inele, daca te uiti pe pagina 29 in stanga, ultimele 5 seturi au preturi si de 15.000 - 19.000, sau cele luate la bucata, ceva mai de doamne-ajuta, majoritatea as spune sunt, in medie (cele mari cu cele mai mici), pe la vreo 1.000 Y (vezi pag 34) - si mie imi trebuie 10 bucati.

Luand cazul cel mai fericit din toate, tot iesi pe la 35.000 y, si nu am mai pus conector metalic, matisaj, cleiuri, adezivi, rasini sau ce mai implica (adevarul e ca nu ma pricep foarte bine) si nu am pus nici manopera.

Te intreb la modul cel mai serios, de exemplu tu, la ce pret lucrezi o lanseta cu materialul clientului sa zic asa? Ma gandesc ca cel putin vreo 12.000 care-i vreo 100 de euro. Adica de la cap la coada, totul pus la marele fix, o inscriptie personalizata eventual... ma rog , stii tu.

Inafara de asta handle setul de acolo e unul frumos si decent, fara extravagante si arogante, e unul foarte intalnit pe multe modele Japoneze din gamele fara pretentii. Blancul e un SCIV care desi e unul bun nu mai sperie pe nimeni si SCV-urile sunt TOATE peste 15.000. Am vrut io unul moderat, ca SCV-urile sunt toate fast si ex-fast (cu vreo 2 exceptii, si alea UL... nu stiu de ce... ;) ). deci cu pretul mi se pare ca am fost cam corect daca nu chiar indulgent. Oricum, cu ocazia asta au inceput St.Croix-urile sa mi se para si mai scumpe decat pana acum, mai ales Avidurile si alea pe la mijlocul clasamentului, care la aproape 200 de euro nu prea prezinta nimic inafara de blank, inelele sunt cele puse si de Daiwa pe betele de 300 de lei, handelurile sunt dintr-o pluta destul de dura si slab calitativa, adesea cu bavuri, gauri (am avut vreo 5), si lacul ala de la inele plezneste la toate, fara exceptie, nu dupa mult timp, chiar si la modelele Elite, si incepe sa scartaie sau cade jos de tot.

Legat de garantie, daca o lanseta dinasta cum am aratat mai sus iese la vreo, hai sa vorbim in euro, la vreo 400 net, eu am dat preturile de catalog acolo, in Japonia la mama dracului, si imi crapa aia, ca se intampla, cum spuneai, defectiune de blank, fara sa aiba builderul vreo vina, cu toate montate pe ea, lipite, matisate....pac-pac, ce ma fac? La asta chiar nu am nici o garantie. Ca trebuie sa suport eu costurile de transport Japonia si retur... asta e, mai dau 1/3 din valoarea lansetei dar o pot avea inapoi ca noua. Mi se pare o varianta mai buna oricum.

Legat de finisaje, Evergreen sunt mai "decenti" - nu stiu daca e cel mai potrivit cuvant - decat Megabass. pescuiesc cu 5 modele Daiko si Evergreen de cativa ani si nu arata ca dupa razboi niciunul. Le-am dus in delta, le-am tinut unul peste altul in barca, bine, nu le trantesc, nu le arunc, le pun cat de cat bine si am grija de ele dar nu ma port cu ele ca domnisoarele. Au si scos pesti destul de mari si multi si cateva zeci de partide fiecare. daca le curat atent cu o periuta fina si le dau cu silicon blankul iti fura ochii. Am vazut si bete de top ingrijite ca *&%$ si le-am plans de mila... Orticum, e posibil sa fie mai sensibile decat altele, nu zic nu, dar am vazut un TR-FR de vanzare de pe care cadeau inelele, nu stiu daca la o fi pescuit la marlin cu el dar altfel nu-mi explic si am vazut si Megabass cu inelul de varf schimbat si pus tot ca &%$#. Nu trebuie sa calci pe ele pe-acolo si sa le joci in picioare ca Mike Iaconeli, altfel se pastreaza chiar bine, nu as spune deloc ca sunt lansete de vitrina. Am scos cu un ML din doua bucati 6'3'' un chinez de vreo 6 kile agatat de spate si am crezut ca mi-l innoada. Ala e cel mai vechi batz dintre astea de care vorbesc, il am de vreo 3 ani si le-a cam vazut pe toate. Nu are nici o urma. La cerere fac si pariuri pe el ;)

Cam asta vroiam sa zic...
Io spuneam la un momentdat asta (ce e mai sus), cand am intrat pe acest topic. Mesajul initial de fapt, cred ca e cu o pagina inainte. Asta era problema mea cu lansetele custom.

Daca intre timp cineva a inteles ca nu-l las eu sa-si faca vreo lanseta sau ca trebuie musai sa determinam daca e custom, upgrade, downgrade, bataie de joc sau ciga, o fi inteles dupa stilul, mintea si apucaturile lui.

Pe mine doar aspectele aratate in citatul din mine (merge asta?) ma interesau vizazi de lansete custom. Era o discutie concisa, la obiect, discutam chiar despre articole dintr-un catalog si cativa alti factori demni de luat in seama cand te apuci sa faci o lanseta de genul asta.

Putin au priceput despre ce e vorba si au facut ce stiu ei sa faca mai bine. Dupa cele spuse de mine mai sus si in discutiile de-acum de anul trecut, daca cineva intelegea cu adevarat, poate il intreba pe Adelin, dupa pozele cu lanseta de altfel frumoasa, pe care le-a pus, macar cat a costat. Cu asta demonstra mai mult decat o suta de injuraturi. Da pe unii efectiv nu-i intereseaza dar stiu sa polueze. Sa stea ei pe burta ca si asa isi umfa muschii doar ei intre. Si daca au priceput din topicul asta si din ce discutam vreo 4-5 oameni acolo, la modul serios, doar ca nu mai stiu cum sa-i zica la germina custom, la upgradeul de avid, si conceptul de alun, atunci imi dau seama cate pricep despre lansete si pescuit in general. Bine ca le au, cum or fi ele... Discutia era despre cu totul altceva si daca s-au incurcat in denumiri si exprimari si apoi le intorc pe toate partile pe-aici e numai vina lor. Nu va mai chinuiti sa numiti o lucrare custom, concept, upgrade sau ce mai inventati voi, ca daca n-a iesit lanseta din ea e tot un RAHAT, deci puteti face lanseta praf si rahatu custom, sau invers, dar oricum v-ati deranja sa o numiti, tot un RAHAT va fi. Nu denumirea o face pe lanseta dar unii numai despre aia vor sa discute si mai si fac Cronica Carcotasului din topicul oamenilor... atentie la ski si copaci...

@ Dumitru: mesajele tale sunt toate "spam" pe forumul asta deci cam suntem obisnuiti

@ Adelin, daca esti bun si vrei, poate ne zici la cati lei ai iesit cu lanseta, cu alte cuvinte, cat te-a costat sa faci pozele alea ;) poate pe unii chiar ne intereseaza fiind si foarte on-topic parerea mea. As mai avea o rugaminte, poate faci si o poza in lungul lansetei pe linia inelelor, sa vedem alinierea reelseat-ului cu inelele, a inelelor ele intre ele si numarul lor. Deci numai o poza, dinspre coada insre varf, pe linia inelelor, sa vedem si conul facut de inele... cam asta. Multumesc.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 04 Ian 2011, 17:55

da da... uite ce curiozitati intelijente avem... , d´alea ontopic zau ! :lol:

chiar asa mai Adeline... baga poze ! ia ... hai sa vedem daca o nimerit inelele pe aceiasi linie :lol: caci cu splina... ne-am lamurit noi :D

Tristiane io doar ma amuz... si facind asta evident ca bat si cimpii expluatinduva " sentimentele " ...
in schimb... tu nu ai si n-ai avut nimic inteligent de zis vreodata
si in afara de ambitia / dorinta ( admirabila de alt fel ) de a fi si tu cineva ... iexpertul... pe un domeniu indiferent care o fi ala ... nu e nik de capul tau

sanatate !

Scrie răspuns