Distanta de lansare cu o configuratie bine facuta Y-uri + K-uri inspre varf (le prefer pe acestea pentru ca se desfasoara mai usor firul de pe ele decat de pe L-uri, chiar daca sunt finut mai grele) este mai mare decat la orice combinatie de KL-H-uri. Nu sunt singurul care a tras aceste (aceleasi) concluzii, care sunt real vizibile in pescuit. Am facut inclusiv teste cu inele lipite pe blank, ca sa ma conving ca nu gresesc undeva, si concluziile sunt aceleasi.
In ceea ce priveste senzitivitatea... unele remarci spun ca configuratie micro cu KL-H-uri este mai senzitiva decat Y-uri ci KT+KB... dar daca se folosesc si la un New concept inele micro inspre varf, sunt la fel de senzitive ambele configuratii. Practic inelele dinspre varf conteaza cel mai mult la capitolul senzitivitate.
Sunt concluziile personale, nu trebuie luate ca atare de nimeni

Daca cineva-si face griji ca firul se agata in inelele mari, vreau sa spun ca-mi aduc aminte de 2 intamplari distincte in care am patit-o din cauza inelelor mari, in lanseu. Ambele s-au intamplat in conditii inumane de pescuit (vant foarte puternic, ca sa nu zic uragan, din lateral si ploaie), spun inumane, pentru ca ambele dati am fost singur la pescuit