rine scrie:inelele..pe...splin
@gigi .credeam ca-i de-nteles ca-i vorba de mulinete de spin,ale ce zici tu nu-i mulinete
prohibitie usoara la tati, la Dunare-i pe a.m.r.

Uaaaaa...cica castingu' nu-i mulineta...uaaaa da-ti navala voi stiuci mutant-gigant si-l trage-ti-l pa pactosu' Rine in stuh si devorati-l..
Poi Rine dragule,dupa cum vezi mulinele alea ''adevarate'' genereaza tot felul da probleme..chokpoint...caer-uri...igrecuri..taca-taca..Pa cand la alea da cast..nu mai ai treaba decat sa pui bine sttriperu' si la revedere..inelutze mici si dese cheia marilor succese..pardon succesuri..
In alta ordine de idei..pescuiesc si cu ncg si cu 'caer' si in pescuitul de zi cu zi nu am prins peste mai bine cu una dect cu ailalta..Ca in fond (cel putin pt. mine) ,scopul e sa prind peste si sa pescuiesc comod si eficient cu lanseta.Astea care le am acu'de toate soiurile si toate natiile sant multumit de ele asa cum sant.
Ca si fapt divers,vreau sa va spun ca am o lanseta de cranck-uri ,favorita mea la stiuca pe Vladimirescu.Dupa cum ii este numele ,are sarcina de a zvarli gogoloaiele cu barbeta si de a le vantura prin Vladimirescu..Cand am primit blank-ul tremuram tot sa o vad gata..Numai ca nu aveam decat componentele pentru maner si nu aveam inelele dupa care ar fi trebuit sa astept 2-3 saptamani,perioada enorma raportata la nerabdarea mea..Asa ca, scotocind prin oraselul meu provincial si plin da praf, gasesc intr-un magazin inele pentru feeder- bologneza..Marca Canelle..

Fuji...Canelle...

Era clar ca nu mai am rabdare,am stat pa capu lu' Sava sa-mi dea un stripper si restu' am pus canelle ,cu gandul ca daca nu-s bune le schimb io cand vin Fuji..Amu' fiti atenti..ca pastila la canelle e mai groasa bine decat la fuji,alt desing,alta geometrie...chestii socotite de catre exegetii zileleor noastre drept pacate capitale..No,da-le-n branza da geometrii...Am indoit din patent piciorul inelului astfel incat firul sa frece doar pe muchia pastilei,le-am pus pe lanseta si am tot incercat pe pozitii pina o iesit ce-mi place mie..Spiral ofcors...pentru ca nebunia sa mearga pin' la capat..

Printre primele iesiri(drace,era sa-i zic 'teste')ma intalnesc cu un amic ce avea un legend tournament moderat de 7 ft,de cranck,serie St.Croix..Noh,dupa inevitabilele glume pe seama spiralului ,am zis hai sa dam neste lanseuri..Pe apa ,unul linga altul cu acelasi wobler..El cu un Shimano Cronarch 201,eu cu ABU Revo Winch...drept muli..pardon ,astea nu-s mulinete,ma rog,...mosoare-e bine asa domnu' Rine??

De notat faptul ca la Cronarch tamburul e cu cateva grame bune(mi se pare ca 4 )mai usor decat la ABU..Si da-i si da-i...De fiecare data lanseul meu batea in lungime cu vreo 2-3 metri lanseul colegului...Mai mult decat satisfacut de rezultat m-am dus pe Vladimirescu la stiuca..Vladimirescu plin de iarba,cu portiuni foarte mici de apa libera.Portiuni care trebuiau abordate de la distanta cu woblere cu glidere..Am fost foarte multzumit de distanta la care se poate lansa,de confortul in pescuit-respectiv lipsa incalcelilor enervante pe varf cand era vant lateral-,precizia lanseurilor..Singurul semn de intrebare era cu privire la calitatea pastilelor inelelor ,si cum avea sa se uzeze firul pe ele..Iaca au trecut mai bine de 2 ani si tot cu ele pescuiesc,firul ...nu vad pe el uzuri altele decat pe lansetele celelalte echipate cu Fuji..Acu' nu vreau sa zic ca inelele Canelle bat Fuji..dar pentru mine e clar ca decat sa pun lupa chestii care in pescuitul de zi cu zi sant relativ minore,mai bine ma concentrez pe pescutul propriuzis...unde mananca pestele,cum,cand...chestii d-astea..ca in fond de aia mergem la pescuit...noh,la naiba ,daca nu era prohibitie,fix asta as fi facut acum,decat sa stau aici..dar are si asta parte buna,o sa apreciem mai mult cand se deschide sezonul..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.