Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 09 Feb 2014, 20:39

Si pe lansetele de surf viitorul sunt inele Fuji KR http://www.stripersonline.com/t/905261/ ... ept-guides

Probabil craparii se vor prinde ultimii :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Feb 2014, 20:46

Dorm linistiti cu un sigur gand, inelelor putine si uriase.

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 09 Feb 2014, 21:00

kingofbeasts scrie:O alta poveste "simpla" :

- Vreau sa modific Sportexu'. Nu-mi sta mana nicicum pe mandrina aia si-i greu ca dracu' . Imi oboseste incheietura dupa cateva ceasuri de pescuit cu el. Vreau Fuji IPS cu loking nut de SK2, inele schimbate pentru maximum de distanta in lansare si mai vreau echilibrarea batului.
- Ok . Groso modo te costa vreo 300 componentele.
-Nuuu. Nu vreau sa investesc nimic in batu asta ! Nu ma intereseaza aspectu' absolut deloc ci strict functional!
- :shock:
- M-am gandit sa iau mandrina si inelele de pe batu' ala de lingura ce l-am facut in toamna ca si asa nu-mi place blanku' ala.
- Ok... incercam :wink:
Dupa complexe operatiuni de dezbracare ,remodelare si recompunere, cu o singura achizitie facuta (locking nut-ul de SK2) cu orientare 95% spre confort si 5 % spre aspect (nu m-am putut abtine :P ) iata ce a iesit:

Sportex - (factory) loaded
Imagine

Sportex - reloaded
saptamana viitoare sper sa ies si eu la o partida scurta de pe mal si sa incerc Sportex BP 2703 dupa ce i-am schimbat doar inelele .
testul sper sa pot sa il fac impreuna cu 2 prieteni care il au varianta standard

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 09 Feb 2014, 22:06

vampyru_a1 scrie:
kingofbeasts scrie:O alta poveste "simpla" :

- Vreau sa modific Sportexu'. Nu-mi sta mana nicicum pe mandrina aia si-i greu ca dracu' . Imi oboseste incheietura dupa cateva ceasuri de pescuit cu el. Vreau Fuji IPS cu loking nut de SK2, inele schimbate pentru maximum de distanta in lansare si mai vreau echilibrarea batului.
- Ok . Groso modo te costa vreo 300 componentele.
-Nuuu. Nu vreau sa investesc nimic in batu asta ! Nu ma intereseaza aspectu' absolut deloc ci strict functional!
- :shock:
- M-am gandit sa iau mandrina si inelele de pe batu' ala de lingura ce l-am facut in toamna ca si asa nu-mi place blanku' ala.
- Ok... incercam :wink:
Dupa complexe operatiuni de dezbracare ,remodelare si recompunere, cu o singura achizitie facuta (locking nut-ul de SK2) cu orientare 95% spre confort si 5 % spre aspect (nu m-am putut abtine :P ) iata ce a iesit:

Sportex - (factory) loaded
Imagine

Sportex - reloaded
saptamana viitoare sper sa ies si eu la o partida scurta de pe mal si sa incerc Sportex BP 2703 dupa ce i-am schimbat doar inelele .
testul sper sa pot sa il fac impreuna cu 2 prieteni care il au varianta standard

Imagine

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 09 Feb 2014, 22:07

Azi am dat rasini la GL3 ul din epoca inelelor uriase a fost un proiect interesant cu multe detalii dar acum doar pe scurt

Lanseta GL3 avea initial 135.1g si cele 6 inele plus top cantareau 14g :lol: (primele 5 inele si top 8.4g)

Dupa ce a primit inele Fuji KR lasneta cantareste 127.5g desi are 8 inele +top ( cele 8 inele KR cantaresc 7.1g si primele 7 inele si top doar 3.0 g)

Pe tronsnul de varf lanseta s-a usurat cu 5.4g si punctul de echilibru al lansetei s-a mutat cu 6-7cm spre maner.

In articolul complet despre transformarea lasnetelor va fi doatat cu poze comparative ale seturilor de inele.

Din comparatia ineleor de pe Steez Flex Lite inele originale 6 inele +top(fara TYSG30) au 2.5g Vs. 7 inele KR plus top MNST(fara Kl-H20) rezulta clar ca inele cu rama din aliaj de titanium Y/L sunt doar mai scumpe nu si mai usoare comparativ cu noile inele KR din banalul otel.

Pe Steez clasicul si batranul set 30, 16, 10, 8L,.... (7 inele +top ) cantareste 6.4g si setul care-l va primii KR(H20, H10, M5.5,...) cantareste doar 6.6g desi rama este din otel adica mult mai rezistenta.

Dupa ce va fi gata lanseta va fi mai usoara decat in varianta initiala pentru ca a pierdut si o parte importanta din fardul gros care acoperea blankul hi -tech.
Saptamana acesta voi completa articolul despre GL3, Steez Flex Lite si Major Craft Beneyro.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 10 Feb 2014, 01:47

Faze intermediare ale transformarii lasnetelor GL3 si Steez

http://conceptcustomrods.ro/lansete-per ... #more-4807

adyy
junior
junior

Mesaj de adyy » 10 Feb 2014, 13:45

educativ articolul

draqdevil
veteran
veteran

Mesaj de draqdevil » 10 Feb 2014, 15:26

Jampire,se vad urmele unde au fost inelele vechi?

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 10 Feb 2014, 16:41

draqdevil scrie:Jampire,se vad urmele unde au fost inelele vechi?
Raman urme , eu l-am curatat de vopsea de la inelul de plecare inspre varf si l-am lasat vopsit in jos

Imagine

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 10 Feb 2014, 17:27

cristian.ene scrie:Dorm linistiti cu un sigur gand, inelelor putine si uriase.
Ei au putin altfel de nevoi decat cei cu spinningul...nu tin lanseta toata ziua in mana, nu trebuie sa simta trasatura transmisa (si) de lanseta,nu au ce face cu un maner scurt( unde te poate ajuta inelele micro pentru un echilibru mai bun)...Doar in preluarea puterii blankului mai bine ar putea sa profite dupa niste inele mai dese/multe si mai mici,dar care poate s-ar traduce si prin diminuarea distantei de lansare in oarecare masura,ce nu cred ca este de dorit de ei.
Defapt aici este o intrebare interesanta....sunt doua ( printre altele)teorii/afirmatii despre fortele ce avantajeaza/impiedica blankul in a lansa naluca in parametrii optimi. Odata...greutatea ( prea) mare al inelelor clasice ar impiedica blankul sa descarce energia/tensiunea ce se acumuleaza in el in faza initiala a lanseului...adica niste inele mai mici si mai usoare (aici nu neaparat mai dese, dar s-ar putea sa conteze) ar optimiza istanta de lansare , din aceasta cauza...dand blankului sansa unei reveniri mai rapide....sa dau exemplul plastic folosit de Gary Loomis: daca de pe o trambulina,saritorul va atinge o anumita inaltime/distanta ...de pe aceasi trambulina dar incarcata cu un sac de ciment sigur va atinge o distanta mai mica decat saritura initiala fara incarcatura de balast. Deci un blank mai putin incarcat du balast( inele mari)=lanseuri mai lungi....cel putin in teorie....sunt convins ca in unele cazuri se aplica, iar in altele nu.

Revin cu a doua ...mai tarziu.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns