Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
costin_s
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de costin_s » 10 Feb 2014, 20:32

HM-P904 MHX

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Scuzati calitatea pozelor...

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 10 Feb 2014, 20:39

Tot un HM-P904 MHX, dar cu aspect ”clasic”

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Alex-BAV
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Alex-BAV » 10 Feb 2014, 21:06

[quote="costin_s"]Tot un HM-P904 MHX, dar cu aspect ”clasic”

Imagine

Imagine

Ce frumos e la tine acasa !!!! :wallbash: :wallbash:

Frumoase bete, felicitari ! :respekt:
Do it with passion or not at all !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 10 Feb 2014, 21:27

Costin,

MHX ul HM are actiune calsica de Popping(G.Loomis, lamiglas) sau este mai rapid apropiat de un spinn jig ? cat de progresive sunt si daca respecta in anumite limite putere declarata ?

Vreau sa stiu daca sunt o varianta pentru jigging de finete, ma intereseaza mai ales modelele de putere mica.

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 10 Feb 2014, 22:34

Pot spune ca in linii mari are actiunea clasica de popping. HM-P904 este un blank fin pe varf, permisiv, cu rezerva mare de putere pe butt. In dril cu pesti mari (3-5 kilograme) devine progresiv, si am observat ca intra in rezerva de putere undeva in a doua treime a blankului.
Nu se apropie sub nici o forma de actiunea unui SJ, si respecta in mare masura puterea de aruncare data de fabrica, cu precizarea ca in plaja superioara cred eu ca duce putin mai mult de cele 17 grame.
Parerea mea este ca, intr-adevar, poppingurile de la MHX sunt o varianta pentru constructia unor bete destinate jiggingului de finete, eu initial avand nevoie de un blank pentru pescuitul de pe mal cu voblere minnow, si care amicul meu, care l-a pescuit inaintea mea, il foloseste momentan exclusiv la jigging, desi il vede ca blank allround. :lol1:

@Alex-BAV
Multam fain! Te astept ”pe la mine” la o cafea :respekt:

boje
veteran
veteran

Mesaj de boje » 13 Feb 2014, 11:04

http://www.mudhole.com/Rod-Building/Con ... rzite-Ring

E mai bine decat auzisem.
22% la pret titanium KL-H de 20 torzite vs acelasi acelasi inel dar cu pastila sic.
Groso modo cred ca asta va fi diferenta intre un set torzite vs sic indiferent de dimensiune.
Sa curga comenzile. :D
Da halatu' cat e halatu'. :headbash:
Somebody stop us! :cry:
"There Is a Battle Of Two Wolves Inside Us All.
One is evil, anger, jelousy, greed, resentment, lies, inferiority, ego.
The other is good, joy, peace, love, hope, humility, kindness, empathy, truth.
The wolf that wins? The one you feed! "

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2014, 12:01

Am pus preturile in acest topic acum o luna... Un set intreg pentru blankurile folosite mai des pe la noi costa in jur de 130$...aproximativ. ca e 100$ pe TiSic ca e 130$ pe TiTor pentru fanatici nu le va transforma in ceva prohibitiv din punct de vedere financiar....cine nu si-a permis TiSic-uri pana acum , nu is va permite nici Torzite....dar adevaratii fanatici nu se vor da in laturi pentru o diferenta de 20%.

Desi daca in timp nu vor produce o diminuare in diametrul exterior/ marimea propriuzisa a inelelor...ceeace inca nu s-a produs din pacate, atunci nu vad un aport real, cel putin deocamdata...dar mai este timp...sigur nu se opresc aici cei de la Fuji.

Asteptam cu interes.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2014, 13:01

whatever size you are using now, just drop down one full size. TORZITE's ID is large enough to give you the same ID with one size smaller guide. If you drop down a size you will save weight without losing ID, but your guide won't be higher off the blank, it will actually be a tiny little lower. Smaller (frame) guides will be less expensive so that will help offset the price of moving up to TORZITE. You will save around 20% in weight with this technique and upwards of 35% by the time you add the reduction guides and take the total weight of the guide train.
Spune reprezentantul Fuji despre Torzite....

Asta in cazul trenului de reductie sigur este fals....cel putin in inaltimile specificate ale KL-H-urilor inafara de cel de 20, diferenta de inaltime ( exterioara,reala) nu exista...si din cauza asta diferenta de grosime in favoarea Tozite-ului , efectiv nu este de ajuns sa poti cobori cu o marime intreaga..ce ar insemna sa duci stripperul si toata reductia mult in fata, pierzind putere si echilibru....daca vorbim de titanium defapt pierdera din echilibru foarte posibil ar fi insesizabila sau neglijabila , dar preluarea de putere sigur ar avea de suferit....

Pe de alta parte...cresterea in diametru interiror este mult mai vizibila in cazul runnerelor si acolo sigur sta in picioare afirmatia dl.Ising si anume ca se poate cobori cu o marime intreaga. Din aceasta cauza astept aparitia unor runnere sub marimea de 4. Inca sper...desi nu am primit un raspuns pozitiv din partea lui in privinta aceasta.
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2014, 14:44

Se pare ca Major Craft le-a si montat pe o lanseta dee serie...si in sfarsit se si vede ceva in filmulet.

http://m.youtube.com/watch?v=xjS1DVrQQlY
UlKustom Rods

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 13 Feb 2014, 15:08

Trebuie sa rectific....am inteles gresit ....la rducerea cu o marime se referea doar la inelele intre marimile 4 si 12...peste aceste marimi nu sta in picoare..deci e corect...se poate realiza.

Imagine
UlKustom Rods

Scrie răspuns