Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- kingofbeasts
- veteran
Re: Lansete CUSTOM
Mulineta e mai usoara iar setul de inele a ramas in mare acelasi (doar ca am mai adaugat unu de 8 ). Intr-adevar pe varf sunt toate titan (si vechile inele de 6 si cel de 8 adaugat). 

-
- veteran
Acum dau jos finisajul de pe un Steez Flex Lite putere ML si am avut cateva surprize
1. Inelele TYSG 30, 16 mm au matisaje sub piciorul ineleleor, restul inelelor erau montate normal.Rsinile de montaj au rezistat foarte bine si nu s-au crapat desi lanseta a fost fortata in mai multe ocazii
2. Pozitia ineleor era marcata exact cu o vopsea speciala
3. Finisajul este mult mai gros ca la GL3 SJ pe care l-am curatat cu putin timp in urma si evident ami greu.Nu am asteptat sa o incarcare inutila cu finisaj in cazul unui blank foarte usor.
4.Topul era fixat cu altceva decat stick special
5. Montajul si calitatea rasinilor este mult mai buna comparativ cu lansete sub 300$, pana cum Steez Flex Lite are cele mai bune rasini pe care am avut ocazia sa le ,,operez,,
Parte buna cu datul jos al inelelor in cazul lansetelor cu blankuri unsanded este ca pot fi date jos fara sa se vada nici o urma asa cum este in cazul unui Major Craft Beneyro. Finisajul blankului Beneyro este mai rezistent decat cel al blankului Recon1 care nu este la fel de dur.
Pentru cei care vor lansete mai bune si vor sa schimbe inelele actuale cu Fuji KR nu trebueiedecat rabdare pentru curatarea blankurilor cu finisaje gloss sau mat.
1. Inelele TYSG 30, 16 mm au matisaje sub piciorul ineleleor, restul inelelor erau montate normal.Rsinile de montaj au rezistat foarte bine si nu s-au crapat desi lanseta a fost fortata in mai multe ocazii
2. Pozitia ineleor era marcata exact cu o vopsea speciala
3. Finisajul este mult mai gros ca la GL3 SJ pe care l-am curatat cu putin timp in urma si evident ami greu.Nu am asteptat sa o incarcare inutila cu finisaj in cazul unui blank foarte usor.
4.Topul era fixat cu altceva decat stick special
5. Montajul si calitatea rasinilor este mult mai buna comparativ cu lansete sub 300$, pana cum Steez Flex Lite are cele mai bune rasini pe care am avut ocazia sa le ,,operez,,
Parte buna cu datul jos al inelelor in cazul lansetelor cu blankuri unsanded este ca pot fi date jos fara sa se vada nici o urma asa cum este in cazul unui Major Craft Beneyro. Finisajul blankului Beneyro este mai rezistent decat cel al blankului Recon1 care nu este la fel de dur.
Pentru cei care vor lansete mai bune si vor sa schimbe inelele actuale cu Fuji KR nu trebueiedecat rabdare pentru curatarea blankurilor cu finisaje gloss sau mat.
Nu ma prind , ce ar trebui sa vad in video 

- stefanflorin
- veteran
Unu' care prinde un fel de "chinez" de apa sarata
Daca ala avea torzite pe bat e dement clar, e mai scump setu' de inele decat stradicu' ala.

Daca ala avea torzite pe bat e dement clar, e mai scump setu' de inele decat stradicu' ala.
Urasc atarnatorii!
- kingofbeasts
- veteran
O alta poveste "simpla" :
- Vreau sa modific Sportexu'. Nu-mi sta mana nicicum pe mandrina aia si-i greu ca dracu' . Imi oboseste incheietura dupa cateva ceasuri de pescuit cu el. Vreau Fuji IPS cu loking nut de SK2, inele schimbate pentru maximum de distanta in lansare si mai vreau echilibrarea batului.
- Ok . Groso modo te costa vreo 300 componentele.
-Nuuu. Nu vreau sa investesc nimic in batu asta ! Nu ma intereseaza aspectu' absolut deloc ci strict functional!
-
- M-am gandit sa iau mandrina si inelele de pe batu' ala de lingura ce l-am facut in toamna ca si asa nu-mi place blanku' ala.
- Ok... incercam
Dupa complexe operatiuni de dezbracare ,remodelare si recompunere, cu o singura achizitie facuta (locking nut-ul de SK2) cu orientare 95% spre confort si 5 % spre aspect (nu m-am putut abtine
) iata ce a iesit:
Sportex - (factory) loaded

Sportex - reloaded

- Vreau sa modific Sportexu'. Nu-mi sta mana nicicum pe mandrina aia si-i greu ca dracu' . Imi oboseste incheietura dupa cateva ceasuri de pescuit cu el. Vreau Fuji IPS cu loking nut de SK2, inele schimbate pentru maximum de distanta in lansare si mai vreau echilibrarea batului.
- Ok . Groso modo te costa vreo 300 componentele.
-Nuuu. Nu vreau sa investesc nimic in batu asta ! Nu ma intereseaza aspectu' absolut deloc ci strict functional!
-

- M-am gandit sa iau mandrina si inelele de pe batu' ala de lingura ce l-am facut in toamna ca si asa nu-mi place blanku' ala.
- Ok... incercam

Dupa complexe operatiuni de dezbracare ,remodelare si recompunere, cu o singura achizitie facuta (locking nut-ul de SK2) cu orientare 95% spre confort si 5 % spre aspect (nu m-am putut abtine

Sportex - (factory) loaded

Sportex - reloaded

Filmuletul a fost postat de Jim Ising,boss-ul de la Anglers Resource(Fuji USA) cu titlul "Testing Torzite" ....aveti dreptate si eu ma asteptam sa vad ceva explicatii legate de inele ,dar n-a fost sa fie...se pare ca nu vor sa impuste poanta pana la ICAST 2014, deocamdata s-a declarat foarte multumit de distanta de lansare cu fir de 20#, jiguri de 3/8 si gume de 4" cu lansetele respective,ce dupa cum se pare sunt echipate cu Torzite-uri micro pe niste blankuri de conceptie poprie( care si ele vor aparea in premiera la ICAST) si despre care mai spune ca au fost proiectate sa lanseze bine naluci relativ usoare dar sa faca fata la redfish-uri sau alte animale de aprox 30 lb.....Se poate vedea in filmulet ca blankul chiar are o actiune interesanta,indoindu-se pe varf mai ales,pare un hot shot mai puternic.
Ce asi mai adauga eu,eventual ca poate demonstreaza pentru eventualii sceptici inca, ca inelele micro fac fata si in asemenea conditii,daca sunt folosite cu blankuri si fire corespunzatoare.
Doar un teaser deocamdata deci.
Oamenii din film sigur nu au scos bani din buzunar pentru a testa aceste blankuri si inele...deci este irelevanta compariatia cu pretul mulinetei folosite..
Ce asi mai adauga eu,eventual ca poate demonstreaza pentru eventualii sceptici inca, ca inelele micro fac fata si in asemenea conditii,daca sunt folosite cu blankuri si fire corespunzatoare.
Doar un teaser deocamdata deci.
Oamenii din film sigur nu au scos bani din buzunar pentru a testa aceste blankuri si inele...deci este irelevanta compariatia cu pretul mulinetei folosite..
- stefanflorin
- veteran
Batu' mi-a placut maxim cum se indoia, foarte misto actiune, cine stie ce pret o avea maimuta aia.
@King: poti sa imi faci si mie un bat din "nimic" care sa aiba 5 la suta aspect si restul functionalitate dar sa arate ca ala din poze?
@King: poti sa imi faci si mie un bat din "nimic" care sa aiba 5 la suta aspect si restul functionalitate dar sa arate ca ala din poze?

Urasc atarnatorii!
- kingofbeasts
- veteran
io ti-oi face da-mi trebuie mandrina si inelele de pe batu' ala de lingura de l-ai facut in toamnastefanflorin scrie: @King: poti sa imi faci si mie un bat din "nimic" care sa aiba 5 la suta aspect si restul functionalitate dar sa arate ca ala din poze?

Acu serios vorbind , multam' de compliment