uite cum 2-3 intrebari pot scoate la iveala cat de complicata este de fapt o poveste simpla

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Muti mandrina mai in spate si ai rezerva de putere?kingofbeasts scrie:si daca nu vrei sa-i modifici actiunea? deci nu vrei sa-i tai din varf?
julien scrie:Muti mandrina mai in spate si ai rezerva de putere?kingofbeasts scrie:si daca nu vrei sa-i modifici actiunea? deci nu vrei sa-i tai din varf?
vampyru_a1 scrie:julien scrie:Muti mandrina mai in spate si ai rezerva de putere?kingofbeasts scrie:si daca nu vrei sa-i modifici actiunea? deci nu vrei sa-i tai din varf?
partial corectjulien scrie:Muti mandrina mai in spate si ai rezerva de putere?kingofbeasts scrie:si daca nu vrei sa-i modifici actiunea? deci nu vrei sa-i tai din varf?
Si ca tot am ramas dator :ULK scrie:Prelungire de la cat la cat? Scurtarea manerului cu cat? Ce greutate in cotor...daca era nevoie?
Perfect adevarat. Eu m-am referit strict la situatia in care iti poti permite mutarea mandrinei fara sa prelungesti blank-ul, personal, nefiind adeptul prelungirii lui. Restul sunt detalii in functie de ce vrea fiecare. In privinta montajului cu inele KR, K-H pentru mine avantajul este evident si, oricum am hotarat ca o sa-mi construiesc toate lansetele numai asa.kingofbeasts scrie:partial corectjulien scrie:Muti mandrina mai in spate si ai rezerva de putere?kingofbeasts scrie:si daca nu vrei sa-i modifici actiunea? deci nu vrei sa-i tai din varf?adica, cobori mandrina cat de jos vrei (poti), reinelezi ( aduci inelele cat de jos poti si indesesti pe cat se poate), prelungesti si reechilibrezi.
Degeaba muti doar mandrina mai jos daca nu exploatezi noua bucata activa de blank. Altfel spus , intr-un fel exploateaza blankul un KR cu Inele K-H avand inelul de plecare la 30 de cm de varful tamburului si in alt fel il exploateaza (mai mult lasa neexploatat) un NGC cu Y-uri avand inelul de plecare la 60-70 cm fata de varful tamburului. Daca prima varianta trage blankul in 3 puncte incarcandul progresiv si controlat pe bucata aia, a doua varianta trage printr-un singur punct situat pe capat permitand pierderi de putere.
Dupa datele de mai sus...punctul de echilibru nu cred ca a ramas lafel( fata de piciorul mulinetei) ...ori mulineta este cu mult mai grea ...ori/si are tambur mai mic in diametru.....ai folosit inele KR-H de aceasi diametru sau mai mare fata de cele vechi sa le poti aduce mai aproape(fara sa compromiti distanta de lansare) si din titan( sa reduci din greutatea ce se afla inaintea mulinetei....altfel nu vad cum. Una sau mai multe dintre astea.kingofbeasts scrie:Si ca tot am ramas dator :ULK scrie:Prelungire de la cat la cat? Scurtarea manerului cu cat? Ce greutate in cotor...daca era nevoie?
Blakului i s-au adaugat 10 cm ceea ce l-a dus la 2,23 m de la 2,13m. Cotorul s-a scurtat de la 30cm la 24 cm , partea activa a blankului a crescut cu 16 cm , inelul de plecare a coborat per total cu 23 cm (fata de pozitia lui in varianta anterioara) priza pe lanseta s-a schimbat , mandrina s-a schimbat devenind Aero-Sk2 pentru cel mai bun confort si , in final, greutatea de echilibrare s-a injumatatit (fata de necesarul pe vechea priza) .![]()
Noul combo (lanseta+ mulineta)e mai greu cu 20 de grame fata de vechiul combo.Restul datelor raman confidentiale![]()