Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 11 Ian 2014, 15:21

Sic vs. Torzite (dreapta).. Reprezentantul Fuji USA spune ca se pot folosi cu o marime mai mica fata de cele cu care ne-am obisnuit..din cauza ID-ului marit...Nu sunt convins inca de aceasta treaba...dar imi da sperante ca intradevar vor aparea runner-e mai mici de 4. Dealtfel pe site-ul Torzite in grila comparativa este listat si un 3.5, care insa nu apare in line-up-ul din oferta propriuzisa.

Imagine
Imagine
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 12 Ian 2014, 19:08

Vremea fost si frumoasa dar vantul a devenit un pic neplacut al pranz cand s-a ccentuat si ne misca cu o acora pe adancmi de 5-6m.

Salaii au fost mofturosi pe Darvari am avut un singur strap care ne-a dat false sperante , catevea tatonari anemice.

Cum arata o prima imagine Lanseta Phenix M1 model 7`8``ft 6-12 lb / 1/8 -3/4 oz. dupa vreo 4 ore de pescuit

Actiunea este un Extrafast mai progresiv decat blankuri de la St.Croix , NFC , etc. Varful raspunde bine al incarcarea cu jig de 3.5g / plastic si este destul de permisiv si pentru pescuit pe ape putin adanci. Se incarca placut cu greutati de la 5 la 12g(jig +plastic) mai sus nu am pescuit , perforamnte maxime de distanta de la 10g la greutati din plaja superioara (18 posibil 20g). Blankul este foarte placut de pescuit raportat la actiunea rapida ceea ce il face exceptional este progresivitatea si materialul elastic. La o incarcare sub o sarcina mare blankul cedeza putere catre zona de mijloc.

Am pescuit putin pe o zona cu adancime mica care avea stepi si alte structuri, senzitivitatea este foarte buna la nivel superior de blank IM adica semnale clare si puternice. Blankul M1 pare la prima impresime un blank IM elastic care nu are o senzitivitate deosebita dar acest lucru este inselator.

Argumente pentru senzitivitatea blankurilor M1 actiunea rapida, varful fin, peretii cu grosime medie care rtansmit bine semnalele. Comparati difecta am facut-o cu o lasneta de cast Lamiglas Infinity bass cast de putere 1 oz. si nivelul de sezitivitate este clar mai bun pentru blankul M1.

Din blankurile pescuite in 2013 cel mai senzitiv a fost un SCV de 6`6``ft ML / 1piece NSi si o mare dezamagire T-Russele Super Shore 7`6``ft. 1/2oz care are o senzitivitate mult sub modelul SCV sau M1, un nivel foarte bun de senzitivitatea are si modelul Recon1 7`2``ft 6-12 lb spinning 1/8 -1/2 oz.

Dupa mai multe sute de lanseuri nu am simtit oboseala sau disconfort cu un blank destul de lung de 2.33m blankul are un echilibru foarte bun pastrat de contructia cu inele Fuji KR.

Pentru pescuit cu pastice performantele blankurilor seria M1 sunt unele de invidiat raportat la nivelul de pret.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Ian 2014, 19:22

Cum sta la nivelul raportului dintre diametrele declarate pe butt si tip si cele reale?
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Ian 2014, 20:57

Sta bine, cel putin blankurile M1 pe care le-am avut sunt exacte la diametre si greutati,actiunile sunt superbe sia m vazut 5 modele toate reusite.

Daca blankurile Phenix(M1, R2,UMBX, X sau Mirage) le apreciez asta nu inseamna sa nu vad ce ,,bune,,sunt MHX :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 13 Ian 2014, 23:30

Am facut o improspatare si structurare a blogului sper sa va placa :wink: si am fost ajutat de un om foarte fain la cosntructie, le multumesc si celor care m-au ajutat cu sugestii

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 14 Ian 2014, 07:34

Daca blankurile Phenix(M1, R2,UMBX, X sau Mirage) le apreciez asta nu inseamna sa nu vad ce ,,bune,,sunt MHX :D
Doamneee,esti obsedat rau.. :(
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 17 Ian 2014, 23:55

Vogue

Imagine
UlKustom Rods

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 18 Ian 2014, 00:18

ULK scrie:Vogue

Imagine
hot.... looks damn good dude... :shock:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 19 Ian 2014, 00:44

Work in progress :

Sportex Black Stream reloaded
Imagine

+ Loomis reloaded
Imagine

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Ian 2014, 16:47

Mersi Adi. Lanseta a fost facuta pentru un om foarte de treaba din Bucuresti,pe un blank premium de la CTS Elite SpinJig 702-2 7' 6-12 lb. 1/8-1/2 2pc. Montata KR concept cu reductia noua ce include noile inele 6M si 5,5L cu runnere de 4,5, varf SIC de 4,5. Cantareste 98g si se echilibreaza cu o mulineta undeva de la 220g.

Despre blank numai la superlativ. Desi are un varf putin mai gros in clasa lui de putere, ramane destul de elastic sa nu iti dea senzatia de prea rigid, totodata sta foarte bine la senzitivitate intre gramajele de 3,5-9g asi zice...de acolo in sus se pierde din semnal...dar acest fapt nu ma impiedica sa o declar o lanseta foarte buna pentru jig-uri medii cu ceva valente de reactive chiar destul de portante..in conditii de apa statatoare si adancimi mici si medii.

Eu asi fi vazut-o lejer si cu runnere de 4.0...dar clientul a optat pentru 4.5 si nu am considerat ca ar fi o diferenta majora, incat sa-l refuz...nici macar la unghiul ce se formeaza astfel printre ultimul runner si top-ul de 4.5, pentru ca distanta de lansare nu este afectata absolut deloc, iar in sarcina intra in curbura normal, ghidand firul bine, fara unghi mare ce ar periclita partea de varf.

Micro inelele nu mai au concurenta in segmentul acesta ...Si sunt mandru ca am fost printre pionierii care le-au adoptat in tara, cand altii inca le priveau cu scepticism ...primesti o alta lanseta in mana cu ele , fata de ce iti oferea acelasi blank acum cativa ani in urma.

Voila...
Imagine
UlKustom Rods

Scrie răspuns