Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 02 Ian 2011, 08:58

daca are olea de joc ... , se poate adauga ceva pe talpa mulinetei sau chiar poliza partea subtire din capetele talpi

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 03 Ian 2011, 11:02

bai baieti, sunteti gravi !!!!!!

am plecat si eu nitzel ( vorba lui adelin ), si ati scris douajde' pagini la topicul asta !!!!!

hai sa o luam cu inceputul :

@ tristian

boss, nu ai zis nimic de daiko, cand am postat anuntul ... si era deal de deal ... ti-l dadeam cu mare placere ...

normal ca sunt pe sistem :D :D :D nu am zis niciodata ca sunt sanatos la cap :D :D :D

si in plus, mai cred cu tarie o chestie : desi sunt constient ca nu stiu mare lucru despre lansete comparativ cu un rod builder sau cu confrati pescari care au vazut mult mai multe chestii la viata lor, am parerile mele destul de inchegate cu privire la cum tre sa fie un batz ... repet, parerile mele :D :D :D

asa ca purced la custom / upgrade / mermeleala / construiala / prosteala / whatever de fiecare data cand mi se nazare :D :D :D si cand

si nu fii janghina cu kashkavalu ' :P :P :P

chiar daca am, stii ca nu am fitze in cap :P :P :P

premierul ar trebui sa fie dovada la treaba asta :D imi place de el si dau cu el, desi nu e douo'jede mulioane :D :D :D

si mai am un shimano tehnium df bx de 2.10, 10 - 30 g, cu care dau la lingura, si mi se pare genial pentru aplicatia asta , si nu vreau sa-l modific, si nici sa-mi fac s glassuri , e glassuri sau alte merme glassuri ..... sunt perfect multumit de el, si costa 400 de ron :D

unde nu am fost multumit, am schimbat ceva, cu putini sau multi bani, dupa caz :D :D :D

@ ulk

boss, era normal sa nu se intrerupa topicul de la mistoul lui tristian :D

1. eu si tristian suntem oaresicum pretini
2. eu halesc deastea - nu pun bot imediat ce-mi zice cineva ceva
3. mai era si contextul, ca tristian a avut premierul ala, si stiu ca a fost multumit de el, deci era oaresicum o caterinca intre noi asa :D

@ vali stratonov

maestre, fii mai tolerant :)

tocmai experienta ta foarte mare, tonele de echipament, milioanele de betze si mulinete pe care le-ai pescuit si nivelul sculelor pe care le ai acum ar trebui sa te conduca la mai multa toleranta :D

ce daca vrea omu sa upgradeze un trabucco ? si daca mai vrea sa si creada ca e mai bun decat steezul tau ? e treaba omului sa creada ce vrea :D :D :D poate este mai bun, sau poate nu ... daca tu stii sigur ca este mult mai bun steezu, de ce sa-i zici si lui ??? :D :D :D

@ adriipopa

frumos batzul lui nari !!! chiar reusit ca design !!! l-a si incercat? impresii de pe apa ?

@ Everybody

fratilor, am luat-o razna cu rahatul asta de topic !!!!!!

in sens abstract custom inseamna construirea de la 0 a unui batz, sau orice modificare adusa unuia standard.

daca vreti, notiunea de custom cuprinde clasa generala de " modificari", in care de exemplu putem include subclasa "upgrade" ...

dau si exemple clare :

iei blank, faci batz este custom made ...

iei batz, dai jos tot, se cheama ca ai luat blank, il faci de la 0, se cheama tot custom made.

iei batz, nu-ti plac inelele, duci la rod builder, il mermeleste, iese ceva care nu mai este ca in fabrica, se cheama tot custom made, sub diviziunea upgrade ( sau downgrade dupa caz ) ....

mi se pare totul deosebit de clar, sincer ... nu vad ce tot despicam firul in paispe ....

si ca sa inchei, la un trabucco probabil ca este loc de foarte multa imbunatatire, la un steez probabil mult mai putina, dar parerea mea este ca la orice batz de fabrica se pot aduce imbunatatiri, fie ele si de ordin estetic in ultima instanta ...

fine, daca te potrivesti cu el, e de bine ... dar de exemplu nu sunt convins ca eu am mana de aceeasi lungime cu vali stratonov ... poate steezul ala nu-mi cade la fel de bine cum ii cade lui ... sau poate la mine se potriveste mai bine, who knows ...

asa ca : PE ORICE SE POT FACE MODIFICARI, IAR ASTA DECIDE CEL IN CAUZA, CA DE AIA II ZICE LA TOPIC ' CUSTOM ' !!!!!!!!!!!!!!!! FIECARE FACE CE VREA, CA E GUSTUL LUI LA MIJLOC !!!!!!!

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 03 Ian 2011, 12:14

Multam Toni ca ne-ai scos din ceata :lol: :lol: :lol:

Macar pe unul ca mine "baiat " de 2 lei ce sunt :wink: ca pt. restul nu bag mina in foc. :roll:

In definitiv toti aveau dreptatea lor.... :lol: :lol: :lol: :lol: doar ca unii aveau dreptatea lor din gasca si doreau sa ne-o bage musai pe git ....

Oricum definitia data de tine cred ca ar trebui sa impace pe toata lumea ,atit pe cei cu Steez ,Evergreen ,St Croix sau Trabucco custom.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

kuin tauti
veteran
veteran

Mesaj de kuin tauti » 03 Ian 2011, 12:43

:D

ma... fac ce vrea muschiu mieu ma ! ce vrea muschiu mieu fac ma ... auzi ? ! :lol:

@ toni f : evident glumesc...

eu cred ca diferentele de opinii sint mai profunde ... si la alte capitole nu acolo unde o rezumi ...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 03 Ian 2011, 12:49

Sarumana Toni, da nu te-ai suparat Chief, fara misto! Nu aia vroiam sa spun, ca te spargi in figuri. Doamne fereste sa apuc io la 2% din PIB ca nu mai incap astia pe-aici de mine.... :)) ULK e clona mea, deci poti sa te adresezi oricaruia... :D :twisted: Daiko ala l-am scapat, l-am fost vazut prea tarziu, n-ai nici o vina tu, normal.

Vad ca iara s-au incins spiritele, pe unde trec dupa mine potopul. :)) Io nu cred ca am suparat pe nimeni mai ales ca vorbeam la modul general, dar daca s-au facut tabere si opinii pro si contra, eu cred ca e un topic folositor. Cine vrea sa-si faca o lanseta la comanda, daca citeste pe-aici tot, o sa aiba o idee destul de stufoasa despre ce presupune, cum si asa mai departe... nu mai comentez. Poate sa-si faca cine ce vrea, nu cred ca am aratat cu degetul.

... da daca o dam de gard pe-aici si discutia-i prosteasca si redusii incep sa-si umfle muschii io nu ma mai bag, ca pe langa ca se lauda unii, ei intre ei, o sa incepa sa sa-si faca baracude CUSTOM, UPGRADE la megabashi si betze din aluni CONCEPT, si or sa si le laude si alea ei intre ei... nu stiu despre cine-i vorba, asa am auzit pe-aici...

Io zic sa inchidem forumul de tot sau cei care s-au pishat in urzici sa-si faca unul al lor si sa se laude acolo, am auzit ca mai este un pustnic renegat si se simte chiar bine el cu el.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 03 Ian 2011, 12:50

Toni F.,eu nu am sustinut nici o clipa,ca trabucco ar fi superior fata de steez.Am zis ca daca mi-l echilibrez cum trebuie,cu inelele corect montate pe splin(nu erau cum trebuie),nu mi-e frica fata in fata cu un steez ,trabucco-ul fiind suficient de senzitiv,usor ,si cu rezerva de putere,ca sa prinda pesti.In fond ,daca dormi in bocanci,nu prinzi nici cu cel mai senzitiv bat din lume...Eu am vazut supersenzitivile kistler si e-21,agatind jig dupa jig,pentru ca de miner tinea unu care, ori nu stia ce face, ori dormea in bocanci...
Totusi recunosc ca fata de unii care folosesc pluralul si cuvintul" gasca",pentru ceva ce nu pot explica rational,am impins la extrem unele afirmatii,insa ,ca raspuns la aluziile lor la asigurari la Allianz Tiriac.. :lol: :lol: Poate or fi agenti...mai stii :lol: :lol: De asigurari desigur.. :lol: Nu masonici... :lol: :lol:
Si deabia astept sa puna Adelin pozele cu prima lanseta, sa vad ce ii mai baga de vina lui Sava...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 03 Ian 2011, 13:07

Tristiane, hai ca ai reusit sa ma atingi cu acel "upgrade" la Megabass. Aproape ca incepe sa imi fie jena ca l-am facut. In loc sa ma inchin la ce au reusit sa faca inginerii aceia, dupa idelungi calcule logaritmice, integrale, matrici, siruri etc aplicate fiecarei lansete in parte pana a atins perfectiunea, io ma apuc sa o modific ca peizanul.
Ma gandesc serios sa o downgradez la loc... :roll:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 03 Ian 2011, 13:14

tristian, vali si cei care se pare ca nu inteleg ... daca iti faci o lanseta pe orice blank (fie el megabass sau baracuda) tot custom se numeste ... uni isi aleg blank-ul in functie de preferinte iar altii isi aleg blank-ul in functie de ce firma e scrisa pe el ... si evident ca la acest lucru contribuie si puterea de cumparare a persoanei ... dar chiar daca cineva isi permite un megabass, deps sau mai stiu eu ce scumpeturi nu vad cu ce nu e custom o lanseta facuta pe baracuda ... :shock:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 03 Ian 2011, 13:18

Iote ca ma bag si eu ca musca'n kkt ... :lol: si zic.... :

Ce, Mha ?! V-a murit topicul dedicat lui gerula, si nu aveti unde sa va "odihniti" mintile ?
Hai, ca s-a'ngrosat gheata si bibanii ne asteapta...

La anu' si la multi ani :lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 03 Ian 2011, 13:23

AI FACUT UPGRADE LA MEGABASS? :)

Razvane, cine n-a inteles ca nu-i personal are o problema si nu ma refer la tine. Io incarcam sa comentez doua aspecte care, oricat le-au despicat deja altii in 5 ca sa aiba motiv sa se injure, sa scoata ochii sau sa-i numeasca in fel si chip pe aia cu care cred ei ca au vreo vendetta... ele, aspectele, ca de ele vorbeam, raman asa cum sunt.

Io incercam sa spun ca poti sa iesi mai scump, ca poti sa faci modificari inutile, ca o lanseta la comanda poate fi mai putin perfecta, si cel mai important ca TREBUIE SA AI UN MOTIV BUN CA SA ITI FACI si nu sa iti cumperi una.

Acuma fiecare a inteles ce a vrut si ce a putut dar nu se discutase cam deloc despre asta, de fix un an de cand ai deschis topicul. Am zis ceva, ce nu s-a putut infirma si atunci s-a ajuns la remarci, catalogari s.a.m.d., au aparut "clientii" si scandalul. E normal nu? Mai ales la noi. Mai ales aici. Nu? De aia il injura toti pe Fane da ei sunt in fenomen de 5 ani si n-au facut nimica iar Fane a facut, auzi, FEDERATIE, peste noapte, de aia nu sunt autostrazi si toti injura actualele drumuri, de aia nu-i una si alata. E plin de filosofi si gica contra pe-aici si numai ei stiu ce e bine si ce nu, cica, da nici nu deschid gura numa ca sa-si umfle muschii pe-aici. Stau toti la umbra ... la diferite umbre si tot kka treaba si arata cu degetul dar... nu stim exact... nici cu cine si de ce stam de vorba... eu vorbeam cu oamenii

Nu stiu daca ai facut tuning pe megabass sau nu, nu stiu ce lansete are fiecare, ce-a facut, nici nu ma intereseaza. Nu aveam nici cu tine nimic, cum sper ca stii deja, dupa multele discutii pe care le-am avut pe diferite topicuri si cu diferite ocazii. Sper ca nu te-ai suparat, nu ma refeream la cineva in special, ca deobicei. Discutam ca principiu si lumea se mai gadila cautandu-si afronturi personale ca sa elibere mai repede alcoolul acumulat de sarbatori sper...

Acuma ma scuzati, ma duc sa-mi iau un cuptor de paine, ca pe asta graham de-o iau din magazin nu pun astia destule seminte si imi comand faina din Italia. Nu stiu ca sa dau sa mi-o coaca ;)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns