Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM
Faina lanseta ,
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."
Romulus Vulpescu
- kingofbeasts
- veteran
kingofbeasts scrie:nu vreau sa intru in polemici ne avand lanseta la indemana si nici toate datele pentru calcule exacte insa....
de aici incolo orice vorba in plus pe subiect e de prisosULK scrie:Eu cred ce imi dicteaza manaCum poti sa te lansezi in formule cu cifre exacte cand nu cunosti problema in amanunt?

ps.
1. lansete de serie butt heavy eu inca n-am vazut dar nici n-am pipait-o pe aceea asa ca nu te contrazic si daca a fost asa atunci s-a imbunatatit echilibrul.
2. echilibrul prin definitie e o chestiune stabilita prin formule exacte . Ai totusi dreptate cand spui de variabila om si modul in care simte el lanseta (ca utilizator) de aici si formularea mea
3. n-am introdus eu siinta in rodbuilding si nici n-am intentia sa o fac ci doar mai amintesc ocazional faptul ca unele lucruri se pot obtine mai repede din calcul decat prin incercari repetate . In scopul asta mai dau si cate o formula aplicabila din cand in cand care poate le e utila si altora.kingofbeasts scrie: ti-as sugera sa iei in calcul adaugarea unei greutati suplimentare la "varf" de butt (macar 15-20 de grame in functie de lungimea lansetei) . O sa vezi ca desi va fi o idee mai grea iti va parea mai usoara si mai comoda in pescuit mai ales la partide lungi (mai ales in jigging).
In rest ai dreptate e un domeniu liber si fiecare face cum crede ca e mai bine pentru el . Personal prefer sa obtin niste parametrii optimi din calcule si apoi sa fac un "fine tuning" functie de feeling acolo unde e cazul .
- kingofbeasts
- veteran
pps . exemplu de echilibru lanseta +mulineta fara nici o legatura cu feelingul sa cu creierul sau cu nimic altceva (alea intervin doar in faza a 3-a de echilibru in timpul pescuitului). e pur si simplu un combo cu un singur punct de sprijin care sta perfect in echilibru:
[editat de jb - poza prea mare]
[editat de jb - poza prea mare]
- kingofbeasts
- veteran
tamburul nu e lipit de axul cracanei ?
PS doar oleaca asa ca si carcoteala

PS doar oleaca asa ca si carcoteala

Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
mandru proprietar de pisicuta...
- kingofbeasts
- veteran
din pacate foarte putini inteleg asta si foarte multe firme care vand lansete de serie adopta accelasi stil impopotonand lanstele in diverse forme (in numele marketingului de asta data). Mai jos un exemplu: am catarit decal+ rasina+ matisajul de sub decal pe care l-am recuperat partial de la lanseta de mai sus (inainte de modificare) si apoi hook keeper-ul cu matisajul aferent. Cifrele sunt in grame iar concluziile si le trage fiecare.bogdan82 scrie:„manelizarea” asta excesiva a lansetelor a inceput sa afecteze si performantele lansetelor si a devenit si un soi de motiv de mandrie ...

- kingofbeasts
- veteran
Daca scoti firul si-l bagi prin inele pica lanseta in varf.
Si oricum din poza asta nu se vede toata lanseta, daca tii cu mana de ea?
Si oricum din poza asta nu se vede toata lanseta, daca tii cu mana de ea?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
iar daca dai manivela in spate, pica in coada....