Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
kingofbeasts
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de kingofbeasts » 26 Noi 2013, 16:39

Tavi scrie:Daca scoti firul si-l bagi prin inele pica lanseta in varf.
Si oricum din poza asta nu se vede toata lanseta, daca tii cu mana de ea?
Adi G scrie:iar daca dai manivela in spate, pica in coada....
deci cand bag firul prin inele si dau manivela in spate simultan .... iar avem echilibru :lol1:
lasand gluma la o parte va raman doar doua alternative :
ma credeti pe ... imagini sau veniti si probati singuri altminteri cam greu de bagat in poza o lanseta de 2,7m cu vedere in detaliu pe toata lungimea :roll: cel putin aparatul meu nu-i asa performant :twisted:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 26 Noi 2013, 16:53

kingofbeasts scrie:
Tavi scrie:Daca scoti firul si-l bagi prin inele pica lanseta in varf.
Si oricum din poza asta nu se vede toata lanseta, daca tii cu mana de ea?
Adi G scrie:iar daca dai manivela in spate, pica in coada....
deci cand bag firul prin inele si dau manivela in spate simultan .... iar avem echilibru :lol1:
lasand gluma la o parte va raman doar doua alternative :
ma credeti pe ... imagini sau veniti si probati singuri altminteri cam greu de bagat in poza o lanseta de 2,7m cu vedere in detaliu pe toata lungimea :roll: cel putin aparatul meu nu-i asa performant :twisted:
:lol1:
daca se vrea, se poate.... lanseta in racursiu, cu o oglinjoara amplasata in asa fel incat sa se vada clar locul dintre tambur si suport.... :elkgrin:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 26 Noi 2013, 16:54

cine-o zis ca pescarii is sanatosi la cap ? :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 26 Noi 2013, 17:06

king... pentru cine am modificat Infinity-Q-ul acela spune ca lanseta respectiva se echilibreaza pe piulita de strangere in pozitia stransa pe talpa mulinetei pe care o foloseste. Nu stiu cum era inainte...dar echilibrul cu cat e mai aproape de piciorul mulinetei cu atat mai bine...daca urmarim o lanseta echilibrata exact in mana(depinde de aplicatie) Eu zic, ca e cat se poate de ok...ori era lafel sau pe aproape ori era butt heavy...ca, ce greutate a venit jos de pe primul segment..sigur nu cadea in bot nici inainte....Doar ca pentru o lanseta de puterea ei 133g in ziua de azi era putin prea mult...cu 84 parca e mai bine.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Noi 2013, 17:12

Adi G scrie:daca se vrea, se poate.... lanseta in racursiu, cu o oglinjoara amplasata in asa fel incat sa se vada clar locul dintre tambur si suport.... :elkgrin:
asa si.... la urma dupa ce toae astea sunt facute poza a iesit super, vine cineva si zice ...Photoshop ! si uite asa o luam iar de la capat verificand pixelii si umbrele :headbash:

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 26 Noi 2013, 17:48

Si iarna se mai pune si gheata pe inele :))

faina lanseta sa o stapanesti cat mai in drill :)))
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Noi 2013, 17:53

.Photoshop ! si uite asa o luam iar de la capat verificand pixelii si umbrele :headbash:

Da,e unu' maestru la asa ceva...deloc te scoate din pix ca o minaresti..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Noi 2013, 18:37

ULK scrie:king... pentru cine am modificat Infinity-Q-ul acela spune ca lanseta respectiva se echilibreaza pe piulita de strangere in pozitia stransa pe talpa mulinetei pe care o foloseste. Nu stiu cum era inainte...dar echilibrul cu cat e mai aproape de piciorul mulinetei cu atat mai bine...daca urmarim o lanseta echilibrata exact in mana(depinde de aplicatie) Eu zic, ca e cat se poate de ok...ori era lafel sau pe aproape ori era butt heavy...ca, ce greutate a venit jos de pe primul segment..sigur nu cadea in bot nici inainte....Doar ca pentru o lanseta de puterea ei 133g in ziua de azi era putin prea mult...cu 84 parca e mai bine.
In final ceea ce conteaza e ca utilizatorul sa fie multumit si atunci totul e ok. Intradevar cu cat echilibrul e mai aproape de picior cu atat e mai bine si intradevar la jigging (si nu numai) o lanseta mai usoara e mai ok.
De fapt nu lanseta asta in sine mi-a atras reactia cat afirmatia pe care am "amendat-o " daca imi e permis sa spun asa si care am vazut-o de mai multe ori pusa in discutie pe aici mai ales in topicurile de vanzari in care diversi useri spun despre lanseta scoasa la mezat ca se echilibreaza perfect cu o mulineta sau alta . Am spus si ma repet ca daca e sa vorbim de echilibrul lansetei vorbim de 3 stadii parcurse in obtinerea lui (lanseta in sine, combo , combo+pescar) astfel incat o lanseta care se echilibreaza bine in mana mea poate fi echilibrata prost in mana altcuiva si diferenta asta sa provina din simpla priza pe lanseta. Asta ca sa nu mai vorbim de feeling si alte alea unde gusturile aduc alte diferente (cum zicea tavistan de exemplu -daca nu ma insel- ca-i plac lansetele mai grele pe varf).
Bottom line e ca, atunci cand vorbesti tuturor despre echilibrul lansetei fie il exprimi in centimetrii de la piciorul mulinetei cu lanseta goala (adica stric echilibrul lansetei propriuzise) fie in grame (ale mulinetei cu care s-a verificat) daca vorbesti de un combo. Nu de alta dar sunt atatea mulinete cu atatea greutati intr-o singura clasa incat sunt tot atatea puncte de echilibru ale aceleiasi lansete (de exemplu D.A.M -ul meu are 340 grame iar TP-ul 216 grame si ambele sunt in clasa 2500 raportat la diametrul tamburului)
Personal cand vorbesc de echilibru vorbesc de echilibrul lansetei asezata in cumpana pe un sprijin , fara mulineta si fara user. Asta pentru ca nu toti au mulineta ca a mea sau priza pe bat ca a mea si in discutie se afla constructia de lansete nu de combouri sau de ansablul combo-user. Doar la echilibrul lansetei goale te poti referi in rodbuilding si ala trebuie sa se vada ca rezultat al masuratorilor nu in urma unui feeling pe care il poti schimba schimband priza sau mulineta de pe bat . Acel echilibru se modifica prin schimbarea componentelor sau pozitiei lor pe o lanseta si in functie de cum sti sa-l obtii tu ca rodbuilder se poate spune ca ai facut o treaba nbuna sau nu ( bineinteles daca ti s-a cerut asta ).
Cam asta era ideea :respekt:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 26 Noi 2013, 18:59

mynu_cs scrie:Si iarna se mai pune si gheata pe inele :))

faina lanseta sa o stapanesti cat mai in drill :)))
multumesc, si-a facut treaba din plin si d-aia am decis sa investesc in ea si unul din motivele pentru care am modificat-o a fot tocmai faptul ca era grea pe varf si obositoare in pescuit. Ca a iesit si aratoasa , ma rog pe gustul meu, e doar un efect secundar :P
in momentul de fata are aceeasi greutate ca si initial doar ca acum are 60 de grame de echilibrare in butt si in loc sa ma doara incheietura dupa o juma de ora de pescuit pot pescui linistit 3-4 ore fara sa ma deranjeze deloc (si asta o spun ca utilizator direct). Ca sa scot din ea o lanseta usoara (140 de grame in conditiile in care la cei 2,7m numai blankul are 101 grame) tot ceea ce trebuie sa fac e sa desfiletez butt-ul . Problema e ca atunci am o lanseta foarte usoara si nepescuibila pentru ca in nici 15 minute incepe sa se simta pe incheietura. In sensul asta ziceam ca uneori o lanseta mai grea per total se poate simti mai usoara si poate fi mai comoda in pescuit pentru ca altfel si eu ca si ULK am dat jos o gramada din greutatea de pe ea . In prima faza echilibrul s-a imbunatatit o idee si era cu 60 de grame ma-i usoara dar dupa ce i-am scurtat si manerul cu 5 cm mutand mandrina mai spre butt (ca sa-mi mai menajez coastele in timpul pescuitului) a fost musai sa-i adaug balast ca s-o fac pescuibila in conditii de confort.
Ps. gheata de pe inele nu se ia in calcul decat daca vrei sa pescui cu batu' in majoritatea timpului sub zero grade :wink:

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 26 Noi 2013, 19:18

Mie-mi place ca sunt persoane care vorbesc de manelism in rodbuilding desi se spune ca fiecare alege sa-si construiasca lanseta dupa gustul sau.Cand anumiti useri fac asemenea remarci dupa ce se ghideaza?Dupa gusturile lor?Pai daca alea-s de fapt de rahat?Poate nu interveneam dar se continua cu ipocrizia si cu afirmatii aiurea fata de un anumit stil de rodbuilding.Asa e mahh,americanii mai intai au ascultat manele si apoi s-au apucat de rodbuilding pe acorduri de tzambal.

Probabil ca sa fi rodbuilder trebuie sa cumperi componentele unei lansete de la o firma cu renume si apoi sa le lipesti pe blank.Aia de si-i le fac singuri nu-s decat niste manelisti repetenti.

Scrie răspuns