Ganicus, o buna parte din forumul asta s-a transformat intr-un loc unde diversi „intreprinzatori” incearca ori sa-si agate clienti, or sa-si faca publicitate
Inclusiv acest topic are acest substrat

de la inceputuri are acest substrat ...
Pe langa acesti „intreprinzatori”, care devin uneori agasanti expunandu-si marfa, mai sunt si altii ... adica „privatii”. Printre „privati” ma numar si eu. „Privatii” is cei care nu au niciun interes pecuniar asociat pescuitului.
Ai dreptate, este o harjonire constanta intre „privati” si „intreprinzatori”. „Intreprinzatori” incearca sa-si vanda marfa in culori stralucitoare prezentand-o drept „inovatie”, dar uneori acea marfa are niste defecte ... defecte(uneori vizuale, alteori functionale) care nu apar la altii(care nu prea simt nevoia sa-si expuna lansetele pe-aici) sau defecte care nu apar la lansetele de serie ...
Si ca sa fiu mai ontopic, hai sa-ti dau un exemplu concret ...
Asa arata pluta de rahat(ma refer la strict la calitate) finisata „corect”(pozele nu sunt modificate absolut deloc) :
Vrei sa vezi cum arata pluta finisata cam naspa?
Stii ca ata de matisaj cu color preserver nu se imbiba cu rasina la fel de bine cum se imbiba cea fara color preserver? Adica matisajele cu ata cu CP sunt mai slabe si nu sunt la fel de durabile in timp? Iar mai toate matisajele astea fistichii si pline ochi de „inovatie” sunt facute cu ata cu CP? Adica se face un compromis evident al functionalitatii doar ca sa ti se ia ochii?
Si e mult de discutat ...
In mod normal sorcovelele ma lasa indiferent(am suficienti prieteni care pescuiesc cu ele), dar daca trendul asta va evolua, unde se va ajunge?
Aici?
„manelizarea” asta excesiva a lansetelor a inceput sa afecteze si performantele lansetelor si a devenit si un soi de motiv de mandrie ... doar pt ca poti sa vopsesti un blank in animal print nu inseamna ca esti un rodbuilder superior altuia care nu-l vopseste ...
Dar deh ... poate eu sunt mai oldschool si judec un bucatar bun dupa cum face un steak in sange si nu dupa cum imi gateste coada de strut australian in sous-vide cu spuma de pere ...