Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 19 Noi 2013, 19:59

ganicus...rodbuilderul acela sunt sigur ca iti ofera garantie pe acel mic incident si ti-l rezolva rapid si fara nici un cost(daca e serios si banuiesc ca este)....Oare la un model de serie daca se intampla ceva asemanator o sa ai siguranta asta?

Povetea cu "se incarca de la 2 g si nu de la 1,75" ...desi fiind vorba despre un blank light sau ultra light.. si cu o plaja mica de gamaje nominala, ce intradevar iti ofera posibilitatea sa simti si cea mai mica diferenta in incarcare fiind foarte fin....totusi pare si este deja o exagerare..
U nu la mana ..nu cred ca, din zece incercari cu ochiul legat exista om sa iti spuna care a fost gramajul lansat 1,75g sau 2 g, de asta sunt 100% sigur...nici daca ai in mana cel mai fin blank posibil.

Doi la mana...who the fuck cares!!!! daca dau cu juma' de metru mai incolo cu un blank ce se incarca "corect" cu 2 g si nu cu 1,75g!! Sa nu mai vorbesc ca asaceva nu exista in primul rand,ca limita de "inccarcare corecta" sa fie FIX la o diferenta de 0,25 g.....e o aberatie fortata rau.

Ryobi si srb...unii cu lansetele altii cu mulinetele scumpe rau, care nici acelea nu se justifica din punctul meu de vedere pentru pestii nostrii...si tot asa extrapolat acu' doua'jde ani ai avut Stella sau Steez?...nici nu stiai de ele..dadeai cu lacuste si prindeai peste..amu' musai mulineta scumpa , ca un Ryobi nu mai face fata, ca nu scrie pe ea Shimano sau Daiwa...sa fim seriosi, toti avem pete pe creier..si voi si noi...sa nu ne cacam pe noi din cauza asta...este foarte normal in hobby-ul "aesta" sa fii cu capu' :)...asa putin...........ca la unii(u') e mai grav , e alta poveste :) :lol1: :respekt:
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Noi 2013, 20:23

Ulk, Cristi a spus ca fata de limita data de producator de 1.75 batul se incarca de la 2.5-3 grame.
Adica o diferenta de 0.75-1.25 grame nu de 0.25 cum argumentezi tu.
Iar cand dai cu microvoblere si lansete L sau UL sesizezi fara probleme diferente de 1 gram (nalucile au intre intre 1 si 5 grame), chiar si cu ochii legati.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 19 Noi 2013, 20:33

ULK,

am spus 2.5 -3g este mult mai bine si 0.75-1g este o diferenta mare fata de 1.75g care este declarata greutatea minima sub care blankul lucreza.

ganicus ,

pentru o lanseta care arunca maxim 5-6g, greutatea de 1g insemna mult si nu vorbim de un Super UL care are o plaja de aruncare intre 0.5 si maxim 4g .

Am pescuit destul de mult cu naluci sub 1g la pastrav de rau si foarte putin blankuri se incarcau bine cu greutati de 0.8g cat cantareste un Mepps 00. Singurul blank care m-a multumit in mare parte este Seeker SP 700 care arunca usoar si precis cu 1g sau mai putin.

Probabil cele mai bune blankuri actuale sunt Phenix Mirage care va fi un proiect pentru sezonul 2014.Am vrut sa-l fac pentru acest sezon dar am pescuit doar la musca uscata un stil cu satifactii deosebite.

Casa nu cad in pacatul nimfelor si ca sa am sanse sa prind si ceva pastravi mai mari am sa incerc cu naluci clasice si cu ceva softuri speciale pe raurile care mai tin pastravi.

Sigurele lansete de fabrica care sut capabile de un pescuit de calitate cu naluci de 0.5-1.5g sunt lasnete japoneze scumpe si bune. Blankurile americane UL sunt prea puternice toate, inclusiv NFC :mrgreen:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Noi 2013, 20:49

Matagi TR76 M, mandrina vopsita custom, inclusiv hood-ul(ce nu e tocmai usor ) ;). Inele in KR concept..runnere de 4.

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
UlKustom Rods

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 19 Noi 2013, 20:58

arata misto . ce e zona mata din penultima poza?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 19 Noi 2013, 20:59

frumoasa ;)

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 19 Noi 2013, 21:25

Tavi scrie:Ulk, Cristi a spus ca fata de limita data de producator de 1.75 batul se incarca de la 2.5-3 grame.
Adica o diferenta de 0.75-1.25 grame nu de 0.25 cum argumentezi tu.
Iar cand dai cu microvoblere si lansete L sau UL sesizezi fara probleme diferente de 1 gram (nalucile au intre intre 1 si 5 grame), chiar si cu ochii legati.

Dap,probabil la capturi regular de 80-85 gr. bucata capeti acest extraordinar simt al sfertului de gram..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

srb
veteran
veteran

Mesaj de srb » 19 Noi 2013, 21:27

Ulk, clar nu, aveam chinezarii si prindeam la fel de bine precum prind acum.ideea e ca pot prinde la fel de bine si cu chinezariile actuale la fel de bine cum prind cu ce am acum.si la fel de bine pot pescui sub plaja de greutate indicata de lanseta cat si peste ea.ai prins spilu`?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 19 Noi 2013, 21:30

Pai eu am prins spilu srb..total de acord...dar nu suna verosimil din gura unuia cu Stella si Steez..atata tot...Tu ai prins spilu'? Total de acord...si acum spun la oricine, poti prinde peste cu orice nuia daca stii sa dai...absolut. Evhipamentul scump sau mai bun este doar cireasa de pe tort, optional. Suntem pe aceeasi lungime de unda in treaba asta.
UlKustom Rods

Scrie răspuns