discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
old_radu
- veteran

...FELICITARI , Ilie !
-
SVF
- veteran

Mersi Radule.Sa vezi cum arata niste kastmastere tunate in felul asta.Si au si prinsanul asta cam toata gama de rapitori

-
ULK
- veteran

Ce rasina folosesti?
Cele high build se preteaza mai bine pentru marbling, culorile ramanand mai bine conturate, fara bleeding prea pronuntat..dar e putin mai greu de lucrat cu ea. Depinde defapt si ce efect urmaresti, unele combinatii de culori arata chiar bine cu bleeding..dar in general arata mai bine daca raman mai conturate. Un truc mic pentru asta este ca sa lasi rasina sa devina mai vascoasa(practic devenind un fel de high bulid) aproximativ 15-30 min.(depinde de care folosesti si temepratura din incapere) si doar atunci sa o aplici pe blank/matisaj...dar poate stiai deja si pe asta.
-
SVF
- veteran

Folosesc Flexcoat Lite Formula iar vopseaua e una UV care-si mentine foarte bine culoarea si se lucreaza foarte usor.Un varf de scobitoare coloreaza imediat toata rasina ba chiar facand-o usor mai subtire.In amestec timpul de uscare scade in comparatie cu flexcoat simplu si ramane si un luciu foarte fain

-
SVF
- veteran

ULK scrie:Ce rasina folosesti?
Cele high build se preteaza mai bine pentru marbling, culorile ramanand mai bine conturate, fara bleeding prea pronuntat..dar e putin mai greu de lucrat cu ea. Depinde defapt si ce efect urmaresti, unele combinatii de culori arata chiar bine cu bleeding..dar in general arata mai bine daca raman mai conturate. Un truc mic pentru asta este ca sa lasi rasina sa devina mai vascoasa(practic devenind un fel de high bulid) aproximativ 15-30 min.(depinde de care folosesti si temepratura din incapere) si doar atunci sa o aplici pe blank/matisaj...dar poate stiai deja si pe asta.
La combinatia de mai sus chiar urmaream acel bleeding de care zici,imi place mai mult cum iese asa.Pe viitor o sa incerc sa vad cum se lucreaza si cu high build.

-
kiske13
- veteran

-
bogdan_spinner
- veteran

auziti fratici:))
Spuneti-mi si mie va rog (iertati-ma daca s-a mai discutat subiectul)
Cine e rege dintre k2 si Matagi TR?
si as fi interesat de alte argumente decat cele de gen k2- cel mai usor blank, sau Matagi e din 2 bucati.
Evident mi-ar place parerile , de la cei care le au. Eu am K2 si ma cam mananca sa imi iau/fac un Matagi,
As pierde, as castiga sau pot sta linistit?
Stiu ca s-ar putea isca un razboi gen mulinete daiwa/shimano, apropo eu sunt in tabara shimano:)) stella la putere...
Daca se poate raspunsuri cat mai putin obiective,
K2 e drept, extrem de senzitiv, si usor dar totusi nervos si capabil, desi cel putin pana acuma il pescuiesc cu retinere, si extraordinar de multa atentie, ca si sotia cu bebele nostru:)))... am si un Lamiglas xp pro bass si cu ala nu mi frica nici sa ii dau la salau in cap:))))
La TR doar din ce am vazut actiunea in sarcina in poza, pare un blank mai carnos putin, probabil si mai greu din cauza rasinii extra fata de k2, sunt curios, la alte capitole????
astept pareri
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"
-
ULK
- veteran

Nu o sa ocup vre-o pozitie pe langa nici unul...doar precizez inca doua lucruri ce stiu despre ele. K2-urile fiind dintr-o bucata e mai bine echilibrat gol si se echilibreaza mai usor cu manerul montat...oricum diferenta asta de echilibru se poate diminua/atenua cu un maner montat bine/aiurea. Dealtfel aceasta difenrenta de echilibru exista la oricare blank cand vine vorba de 1 pc. vs. 2pc...cauzata evident de zona mufarii si ca segmentul de varf "incepe" un alt taper..unde cele de 1 pc. doar continua conul fara sa creasca in diametru in zona respectiva. Perceptia lui este aproape insesizabila...dar totusi o mana mai fina(nu de mana mea vb.

) poate sa observe Si de carnos chiar nu e TR-ul...fata de K2...are doar o pelicula fina de lac fata de carbonul crud a K2-ului. In greutate iar nu e diferenta sau cel mult de ordinul gramelor..foarte putine sa fie sesizabila la mana.
De senzitivitate doar la superlativ la ambele..nu am sesizat diferenta in acest sens...e si greu de cuantificat..e o treaba extrem de relativa...
Si sa fim fair...sa amintim de fragilitatea data de cantitatea infima de rasina folosita in ambele blankuri. Sunt de parere ca ambele au nevoie de alta manuire fata de alte materiale cu continut mai ridicat de rasini..vrei senzitivitate extrema?..dai in schimb bruscarile extreme si unghirile nepermis de ascutite intre blank si fir.
-
ULK
- veteran

Csabi , daca poti sa spui cum este sticla MHX fata de Skeet Reese..asi fi recunoscator.
-
bogdan_spinner
- veteran

ms gabi, pana acuma ma simt bine, si raspunsul tau rezoneaza cu impresiile mele!:)
"Pocaiti-va si credeti in Evanghelia lui Isus Hristos"