revolutia este facuta de numarul de inele si usurarea blankului care este valabila pentru toate modele Micro.
Cum a modificat Fuji seturile cu introducerea inele lor suplimentare KL-L , KL-M si KB ofera o versatilitatate evident mai mare decat sistemul Micro Wave.
Cu noile inele Fuji KR se pot monta si lansete mai lungi de 7`ft. care in configuratia actuala a inelelor Fuji nu au sens pentru ca cer prea multe inele.
Am pus pe blankuri de 7`ft. 10 inele +top si e limita care o vad ok cu inel disponibile acum.
Pe un blank de 8`6``ft. intra cam multe inele pentru ca firul cade repede spre blank si ramane de acoperit o lungime mare cu inele micro apropiate.
In dispozitia actuala Fuji si pe blankuri de 7`6``ft sensul montajului doar cu KL-H 5.5mm este discutabila cu 12 inele +top.
Daca este sa fie o lanseta de distanta nu are rost sa omori lanseul asa de rapid prin 2-3 inele, asa ca Fuji a remediat problema cu inele KL-L 7 mm si 6mm dupa care pot sa urmeze KB de 6mm sau 5.5mm(asta pe blankuri scurte)
Pentru lansete mai lungi de 8`ft sau 8`6``ft au schimbat si mai mult unghiul primelor 4 inele(cu KL-M 6, 7, 8mm) nu mai este la fel de agresiv si choke pointul este mult mai sus pe blank.
Pe lansete de 6`ft -7`ft am folosit inele KL-H 20, 10, 5,5 dar urmate de alte inele decat KB 4.5

In 2012 am pescuit de cel putin de 40 de ori cu lansetele montate cu Micro in special la salau dar si la biban sau clean, si distantele sunt similare cu lansete de putere L -ML de aceeasi lungime(in unele cazuri putin mai lungi cu Micro).
In configuratia KL-H 16, 8, 5.5 nu este nimic de modificat si algerea ineleor este ideala in schim KL-H 25, 12, 5.5 este prea abrupta si ca unghi fata de blank si ca marime a inelelor.
Noile configuratii pot sa arata asa(sunt cateva variante)
KL-H 20, 10 urmate de KL-L 6 sau 7 pe blankuri mai scurte de 7`6``ft. scurte si pentru blankuri mai lungi de 7`6``ft KL-M de 7mm si un KL-L de 5.5mm
cu striper KL-H de 25mm se pot face lansete pentru pecuit la distanta folosind in continuare inelele KL-H 12 , KL-H 8M si KL-L 5.5.
Sunt doar niste variante imaginate de mine(dar valabile) cu noile inele(nu am inaltimile inelelor) prin care firul este cumintit mai putin agresiv(scaderea diametrelor este mai putin abrupta) si i se permite o viteza mai mare si unghiurile primelor 4-5 inele cu blankul este mai putin agresiv, astfel si se pot utiliza mai putine inele pe un blank lung de peste 7`6``ft.
Comparatia cu un montaj cu inele Y (25/30), 16, 10, 8L urmat de KT din are cele mai mici pot sa fie de 5.5 sau 5mm inele KL-H sunt mai usoare si trecerea spre inele KT mai mici mai rapida.
Astept noile inele care sunt deja comandate si vor ajunge in aprilie si isi asteapta locul pe blankuri mai lungi de 7`ft. pentru pescuit la distanta.
Cat va fi diferenta de distanta urmeza sa vedem, unul din blankuri este un Lamiglas Certified PRO 8`6``ft. 8-17 lb. 1/4-5/8 oz si cum este un blank popular am cum sa-l compar cu o varianta montata clasic custom si de serie.
Daca cu noile dispuneri de inele lansetele obtin distante comparabile cu o lanseta montata custom cu inele de minim 5.5m /5.0mm raman beneficiile urmatoare inelelor mai usoare si mai multe si e ok .