Ionut the carp scrie:Mai mult decat "k-urile" nu cred ca se poate scoate mai mult in lanseu cu alte inele... De altfel daca distanta ar fi fost unul din avantajele unui astfel de montaj (micro, cu palnii etc) nu cred ca s-ar mai fi chinuit craparii cu plecari de 50Din ce am mai pescuit asa diverse lansete in diverse montaje, inelele micro (2-4mm) ofera in anumite plaje de greutati anumite avantaje.
Ionutz,inelul de plecare trebuie sa fie compatibil cu diamterul tamburului mulinetei..
Si la crapari exista 'legenda'ca plecarea de 50 e sfinta.Cei care cred cu tarie acest lucru ,uita de diametrul tamburului mulinetei..Daca acest diametru e mai mare,50-ul ala il gituie prea brusc,si apar probleme,dar ar putea fi marimea ideala pentru o mulineta cu tamburul ceva mai mic in diametru....deci si asta e o chestie relativa..
Marimea primului inel e dictata de dimetrul tamburului,care la rindu-i genereaza diametrul spiralei care intra in primul inel..
Inelele micro si conceptul alalalt aduc alte beneficii,decit lungimea lanseului,beneficii referitoare la cum se comporta blank-ul,cum se distribuie sarcina pe el,chiar si senzitivitatea...chestii irelevante pentru crapari ,pe care ii intereseaza un singur lucru....sa gaureasca orizontul.Posibil ca acolo conceptele din spinning mai mult sa incurce ,pentru ca atunci cind arunci pendul sau alte tehnici de ale lor,montura(de multe ori peste suta de grame)pleaca ca din pusca...si nu as vedea bine sistemul microwave de exemplu,in situatia aia..