Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Nemernic
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Nemernic » 26 Feb 2013, 15:40

Tavi scrie:
Nemernic scrie:In fond...despre ce kakat vorbiti ? Ca jur daca inteleg subiectul.
Se vorbea despre inele microwave. Apoi a a aparut Gigi...
:lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Feb 2013, 20:53

Tavi scrie:
Nemernic scrie:In fond...despre ce kakat vorbiti ? Ca jur daca inteleg subiectul.
Se vorbea despre inele microwave. Apoi a a aparut Gigi...

Nu,se vorbea despre microwave si o aparut replica...''ce face, lanseaza cu 5cm in plus??" :mrgreen:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 26 Feb 2013, 23:31

Gigel , ca o scos Loomis o serie what ? :?:
Pentru mine deocamdata Loomis ramane aceasi marca supraevaluata as always :wink: , nu-l aduce in discutiile cu mine ca nu are rost :) , si Daiwa o scos o serie...aa... de unde stiai asta ,din cautari pe Google :D :lol:
Uite bre ce prosti toti , ca spiralu asta unde principalu argument ii torsiunea blankului si nu-l scoate nimeni , da nimeni pe toate seriile si toate aplicatiile , da vezi tu , asta ii inventat prin 1920 (in puii mei , ai dovezi :lol: ), de eficient ce ii , apare din an in paste pe la Daiwa sau Loomis , ca totusi , in toate firmele sant si visatori :lol:
Mda , ciuda ta cea mai mare ii ca dau cu peste 50 de grame :lol: ...si ce ca dau asa , ii interzis ?

In puii mei , nu-mi vine sa cred ca stau la vorbe cu unu care incepe partida de spin cu fir nou facand peruci , ii regula la el , vezi bre Gigele , poate vine gata cu noduri primi 15 m aia care-i pierzi tu in mod regulat la spin :lol: :lol: :lol: , si stai asa ca si la cast face peruci , da alea se rezolva :lol: :lol: , mai Gigele , te-ai gandit sa-ti schimbi domeniul , ai putea fi fabricant de peruci :lol: :lol: ,lasa-te bre de mulinete si treci la varga la caras, asa scapi si tu de perucile alea :lol: :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 27 Feb 2013, 01:36

Tavi scrie:Asa imi pare si mie. Dar merita totusi testat in practica daca gatuirea aia brusca penalizeaza lungimea lanseului sau nu.
Filmuletul cu inele microwave de pe mudhole nu zice nimic de lungime, ne arata doar cat de drept si frumos curge firul prin inele. :D
Cam da...
De-aia as fi oarecum dispus sa mai fac niste probe (chit ca m-am cam lasat de experimentat)... Ideea ii ca nu prea am material variat la dispozitie. S-ar putea (daca se aliniaza planetele) sa pot compara strict organoleptic doua Skeet Rees-uri de aceeasi categorie. Unul inelat clasic, celalalt cu microringuri. Cred... Asa ca va fi un test absolut neconcludent, facut in conditii dubioase, intr-o zi de sambata, de catre un pescar de duminica...
Pt. mine ar fi, totusi, suficient...

Gigi, tre' sa invat si eu sa fac peruci de-alea de spinning. Nu de alta, dar am ajuns cateodata sa ma plictisesc de mereu acelasi fir care imbatraneste pe mulineta... La casting ma stiu. N-am facut multe, da' le-am facut macar temeinic. Asa am avut si eu ocazia sa vad cum ii sa bagi brisca intr-un fir nou nout... :lol:
In fine, noi sa fim sanatosi...
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2013, 07:33

Musti,corect..ce zici..

.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 27 Feb 2013, 09:13

Musti, cred ca nu ai inteles.
Cum adica "as fi oarecum dispus sa mai fac niste probe (chit ca m-am cam lasat de experimentat)"??
Nu cred ca e optional, esti cel putin obligat sa faci aceste teste. Si oricum stim cu totii ca iti place. :P
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Feb 2013, 09:16

SF scrie:Gigel , ca o scos Loomis o serie what ? :?:
Pentru mine deocamdata Loomis ramane aceasi marca supraevaluata as always :wink: , nu-l aduce in discutiile cu mine ca nu are rost :) , si Daiwa o scos o serie...aa... de unde stiai asta ,din cautari pe Google :D :lol:
Uite bre ce prosti toti , ca spiralu asta unde principalu argument ii torsiunea blankului si nu-l scoate nimeni , da nimeni pe toate seriile si toate aplicatiile , da vezi tu , asta ii inventat prin 1920 (in puii mei , ai dovezi :lol: ), de eficient ce ii , apare din an in paste pe la Daiwa sau Loomis , ca totusi , in toate firmele sant si visatori :lol:
Mda , ciuda ta cea mai mare ii ca dau cu peste 50 de grame :lol: ...si ce ca dau asa , ii interzis ?

In puii mei , nu-mi vine sa cred ca stau la vorbe cu unu care incepe partida de spin cu fir nou facand peruci , ii regula la el , vezi bre Gigele , poate vine gata cu noduri primi 15 m aia care-i pierzi tu in mod regulat la spin :lol: :lol: :lol: , si stai asa ca si la cast face peruci , da alea se rezolva :lol: :lol: , mai Gigele , te-ai gandit sa-ti schimbi domeniul , ai putea fi fabricant de peruci :lol: :lol: ,lasa-te bre de mulinete si treci la varga la caras, asa scapi si tu de perucile alea :lol: :lol:

S.F.-ule ai zis ca spiralul a fost necesar in perioada cind se pescuia cu lansete din bambus si mulinete cit China..
In replica ti-am dat doua exemple ca nu sa folosit doar in perioada aceea,ci si mult mai tirziu.....evident ca tu ai inteles altceva.
Pentru cultura ta generala a fost patentat de Jhon S.Scanlan,in anul 1909.si a inceput sa fie folosit de catre companii producatoare din anul 1930.O sa ma ierti ca nu am fost de fata la niciunul dintre evenimente,asa ca mi-am permis sa caut pe net,informatiile necesare,un gest absolut impardonabil...e adevarat..50 de ani mai tirziu Daiwa a scos si ea o serie de lansete spiral,la fel si G. Loomis.Daca conceptul era aplicabil doar la parii de bambus ,cum sugerezi tu,nu cred ca G.Loomis(apropo,Ene o sa te tina minte pentru remarca conform careia firma G.Loomis este 'supraevaluata :lol: ) s-ar fi obosit sa-l scoata pe piata..si nici nu ar fi spus pe forumuri de profil,ca acest concept nu ofera nici un dezavantaj,fata de montajul clasic,ba din contra..

In alta ordine de idei,Tom Kirkman,editor si fondator al revistei Rod Maker Magazine,enumera ca si elemente inovatoare in industria sculelor de pescuit lucruri ca:carbonul cu modul inalt,arborii din grafit,grip-urile de carbon,si microinelele...Acestea din urma,in opinia lui,nu sint un panaceu universal,ele avind o anumita arie unde exceleaza,prevazind pe baza acestei stari de fapt,ca microinele pot avea un avint deosebit,urmat apoi de un regres,datorita faptului ca unii le-au folosit acolo unde nu-i cazul,blamindu-le ulterior..
'Ca rezultat este posibil ca microinelele sa aiba parte de o abandonare,ca multe alte lucruri din acest domeniu,doar ca sa apara peste citeva decenii.....
...Tom Kirkman..

Sublinierea imi apartine.Acele 'multe alte lucruri'pot sa cuprinda multe,intre ele fiind conceptul spiral,microwave si cite si cite or mai fi.Trecute cu vedera de superficialitatea consumatorilor..

Asa ca afirmatia ta conform,a careia 'nu au fost preluate de bune ce sint',denota o superficialitate delicioasa.Cu atit mai delicioasa, cu cit vine din partea unuia care inca nu stie ca folosind combo de baitcasting poti arunca naluci usoare :lol1: .Ca sa-ti dau un exemplu,habar nu ai tu citi oameni prefera la mobila fronturi lucioase,pentru ca dupa ce le trece ,sa inceapa a se plinge ,ca ce greu is de intretinut..Cam asa sta treaba cu consumatorii si producatorii..

Si acuma daca tot esti tu asa de bine informat,enumera-mi te rog,dezavantajele conceptului spiral versus montaj on top.Hai ca poti Petreus ,darling...uite ,poti sa folosesti Google,ca io nu ma supar.. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 27 Feb 2013, 09:50

Mai mult decat "k-urile" nu cred ca se poate scoate mai mult in lanseu cu alte inele... De altfel daca distanta ar fi fost unul din avantajele unui astfel de montaj (micro, cu palnii etc) nu cred ca s-ar mai fi chinuit craparii cu plecari de 50 :) Din ce am mai pescuit asa diverse lansete in diverse montaje, inelele micro (2-4mm) ofera in anumite plaje de greutati anumite avantaje.

Ionut the carp
veteran
veteran

Mesaj de Ionut the carp » 27 Feb 2013, 09:59

p.s. parerea mea de habarnist neavizat :)

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 27 Feb 2013, 10:14

De acord cu Gigi,

prea multi pescari sunt superficiali in sensul cel ma profund si nici nu dau cu nasul de multe beneficii.

Aseara am avut 2 invitati unul cu un blank care urmeza sa-l cosntruiesc si altul sa dea cu nasul de rodbuilding si blankuri diferite de cel foloseste.

Omul are bun simt si este ok ca om, la pescuit este la nivelul la care foloseste o lanseta cu lanseta Heavy pentru Dunare pe lacuri de 1.5-3m adancime (evident totul e supradimensionat de la fir la greutatea jigurilor) .

De lanseta mea de putere XMG PR ML s-a speriat si nu intelegea cum pot sa pescuiesc eficient cu o jorda asa de elastica dupa standardele lui

Ne-am intanit o data pe un lac stil baltoaca(Gogosari)si un amic le-a arata diferenta dintre un pescuit de finete cu HS de putere 1/2 oz si lanseta lui care duce lejer 30g.

In conceptia lui lanseta ,,perfecta,, este aia care nu se indoaie nici pe varf. Constientizeza unele lucruri dar e blocat sa schimbe ceva.

I-au facut cu ochiul blankurile SJ 706 IM si MB7909 SM numai bune pentru niste chinezi de 10-20kg dar cu salaii de 1-3kg ce naiba sa simti si cum sa pescuiesti cu jiguri de 3.5- 5g pe ape putine adanci, nu zic ca-i imposibil dar care e sensul

Inteleg ca fiecare pescar sa cumpere lansete dupa buget dar sa pescuiesti cu ranga la pestisori nu pot sa inteleg,mai mult lanseta asa de putenica nu ar avea vreo noima nici la cei mai mari salai pe lacuri curate fara structuri.

De prins peste prindea mai bine decat alti pescari dotati cu high- end rods and reel care plimbau plasticele unde nu erau pestii si pescuiau fara incredere.

M-am uitam la cat timp stau cititorii pe blogul meu media este undeva in jur de 150-200 secunde asta spune mult despre multi cititori pentru care ar trebui sa transform articole in tabloid cu cat mai multe poze si maxim 50 de cuvinte pe articol.

Scrie răspuns