Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 25 Feb 2013, 20:47

Un scurt exemplu

Pescuit la biban cu lanseta NFC Light (8 Fuji inele +top) plecare BYAG 20 si cele mai mici inele KT 5.0mm.

A fost o zi de exceptie in care am prins in jur de 70-75 bibani pe ora pescuind cu jiguri de 3.5g dar si cu pilkere de 6g cu care am aruncat cat am putut de departe ca sa testez blankul si montajul inelelor.

Am folosit un fir mono Stroft de 0.12mm care a fost varza dupa 2 ore de pescuit desi lanseta este progresiva si pesti nu au avut mai mult de 400g. A fost un pescuit viteza dar nu imi permiteam sa-i iau pe sus din larg cu un fir asa de subtire.

Firul a cedat in primul rand de la stilul de lansare in forta si secunar din cauza drilurilor repetate .

cu un fir de 0.14mm Stoft GTM pot sa pescuiesc cel putin 10 -15 ore cu greutati si lansete similare inainte sa isi piarda serios proprietatile si sa il schimb.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2013, 21:13

Ene...asta ca firul se distruge mai tare lovindu-se in zbor de niste inele(indiferent de viteza)...si nu frecandu-se direct de ele in recuperarea nalucii sau in drill(unde chiar poate sa apara eventuale probleme cu vitezele mari).... sa o spui la cine pune botul la teorii enesciene.

Cum se face ca pe stripperul asta microwave nu se vedeau urme lasate de unul din fire, care era nou nout si lasa culoarea verde pe unde se freca..pe cand runner-ele si varful s-au inverzit? Care o fii explicatia? Unde si cu ce forta se freaca mai tare? Pacat ca nu am facut poze.

Repet..bine ca nu am atins pragul critic de 25g al nalucii...am scapat...Nici nu stiam ce pericol ma paste, sa distrug bunatatea de fir..prematur ...bineteles.

Aaa..firul de pescuit nu incepe la mono 0,12 mm si nu se termina la 0,18..tot mono.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 25 Feb 2013, 21:19

Cam de un an dau mai moale , in sensu ca pana acum vreun an si ceva foloseam de fiecare data echipamente care sa permita 100-120 de grame de naluca , in cazu asta aproap exclusiv subwalkere mari si linguri mici si compacte , din plumb sau aliaje , cu greutati de 100-120 si chiar 130 , lansat de pe mal .
In paralel , un BeastMaster modelu vechi , de 3 m ,H .

Acuma folosesc acelasi BM , cuplat cu un 5000 , si pe langa una de 2.70 , 15-40 de gr cu un 4000 de mulineta .

Le folosesc cam jumi-juma , insa la aia H , si pe care pescuiesc de 30 la 80 de gr schimb firu aproape de 3 ori pana schimb la aia MH o singura data , si dau cu fire groase , practic incarc de 3 ori intr-un an tamburu cu fir nou .

Cand pescuiam cu 100 de grame schimbam nodu la agrafa cam la 2 ore din motive de uzura , FC de 50 de lb sau prin zona .

Uzura firului ii o treaba cat se poate de reala pe masura ce creste greutatea naluci , depinde si densitatea , imaginati-va lansand cu o lingura tip castmaster de 50 de grame , cu un bat de 3 m , intr-un lanseu in care antrenezi intreg corpu , nu ca unu cu bat sub 7 , pana in medium , viteza pe care ajungi sa o imprimi nalucii ii bestiala .

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2013, 21:35

Si Ene ..incearca sa fii mai coerent..ca nu mai intelege lumea :). Initial ziceai ca pe lansete mai puternice, folosite cu naluci mai grele(peste 25-30g???) reductia rapida, pericliteaza integritatea firului si ca pe chestii mai usoare ar fii excelent. Ulterior ne povestesti cum ai distrus mono de 0,12 cu lanseta usoara echipata cu inele pe sistemul cu reductia rapida. How comes that?

Sa intelegem ca defapt distruge orice ii iese in cale?? :)..
UlKustom Rods

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 25 Feb 2013, 21:57

Intereresant subiectul.
ULK, daca o fi sa ne vedem vreodata, tare as fi curios sa incerc si eu pe viu inelele alea micro. N-am avut inca pe mana vreo lanseta montata cu astfel de inele. Una ca nu gasesc prin jur la nimeni, alta ca la modul cum vad eu lucrurile (cel putin pana acuma) nici nu-mi vine sa imi fac una. Am eu motivele mele sa am dubii cu privire la eficienta lanseului, macar in ceea ce priveste lungimea lui. Aici vorbesc despre lansete de spinning. La casting e alta socoteala. Nu am nimic cu inelele mici de varf. Cu alea de plecare, insa, tre' sa gasesc inca argumente care sa ma convinga. Daca ar fi dupa mine mi-as face lanseta fara inele... Firul care pleaca liber de pe mulineta tras de naluca ar intampina minimum de rezistenta. Noa, cum asa ceva nu mere, oare de ce as incerca sa strang conul de plecare, fortand firul sa treaca abrupt printr-un inel minuscul si provocand frecari maxime? Atenuarea progresiva a oscilatiilor firului mi se pare mai inteleapta decat gatuirea brusca indusa de un microinel de plecare. Si nu e numai o parere. Am avut tot soiul de lansete, inelate in fel si chip, dar cea mai mare usurinta in lanseu tot la cele inelate cu inele mari am intalnit-o. Cu un fir mai gros poti auzi cu sfaraie, practic, buclele plecate de pe mulineta la trecerea prin inelul de plecare. Sfarait egal frecare. Simti cum lanseul tau e franat. Greu de descris in cuvinte, dar cred ca stiti la ce ma refer.
Acuma, ideea prezentata mai sus, cea cu palnia, tocmai asta incearca sa faca. Sa imblanzeasca oscilatia firului punandu-i doua limite progresive, nu una singura.
Ca microringurile pot avea unele avantaje, e posibil. Dar nu cred ca il au neaparat pe acela al usurintei in lanseu. Cel putin nu in ceea ce priveste distanta. Bineinteles, astept sa ma convinga cineva de contrariul... Va fi greu... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2013, 22:01

Musti...placerea ar fii de partea mea. Stiu ca ai o lanseta montata de dl.Ene..daca nu ma insel pe aceasi blank dar cu inele pe conceptul vechi . Ar fii foarte util si relevant sa le testam una langa alta..cu aceasi mulineta, fir si naluca. Uite, noi sambata suntem pe balastiera de la Santion langa Bors...daca crezi ca poti sa ne faci o vizita..Pe mine m-ar onora...cu siguranta.
UlKustom Rods

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 25 Feb 2013, 22:17

Sambata asta? Pe balta privata?
OK. Cred ca pot trece pe-acolo. Da' cu ce ocazie?

P.S. Despre care lanseta pe acelasi blank vorbesti?

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2013, 22:21

Ce ocazie? Pescuit, normal :). Suntem clienti fideli deja pe acolo :).Balastiera lui Murvaji.

Nu sunt sigur ca este aceasi blank, dar despre care am vorbit pe celalalt forum. Lamiglasul portocaliu. MB84-E1, pana intr-un oz. jumate.
UlKustom Rods

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Feb 2013, 22:37

Noa, cum asa ceva nu mere, oare de ce as incerca sa strang conul de plecare, fortand firul sa treaca abrupt printr-un inel minuscul si provocand frecari maxime?
Noa ,de aia castingu-i sfint..Stripee mic,microinele,uzura la fir minima..ceau calu'...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 25 Feb 2013, 22:54

Aaaa...
Da. Am un Skeet Reese din asta. Ironia e ca vorbisem cu Ene sa il modific usor fata de varianta initiala. Gici ce? Vreau inele cu un numar mai... mare pe varf! :lol: N-am mai apucat sa facem modificarea.
OK. trec sambata pe-acolo si dam ochi. Numa' sa nu te incurc la pescuit... :D
Socoteam in sinea mea ca ar cam fi timpul sa mai termin cu testele de echipament, dar, nah... La asa o ocazie nu zic nu...

Scrie răspuns