Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ULK
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ULK » 25 Feb 2013, 14:48

Tavi..Primele teste alaltaieri? Cine a zis asaceva? Iar incepeti cu interpretari, incercand sa pareti real interesati de problema.
Spor..

Troll yourself ...im not interested.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Feb 2013, 14:53

Pai daca au fost si alte teste unde putem afla rezultatul lor?
Serios, sunt curios daca smecheria asta ajuta si la altceva decat sa mearga firul drept prin inele si eventual cu cat ajuta.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Feb 2013, 14:58

Problema ridicata de SF are legatura directya cu stressul foirului cand folosesti lansete mai lungi de 7`6``ft si puteri mari de blankuri care duc naluci de 30-80g si ai nevoi de distante mari.
Si eu spun ca firul suporta un stress maxim la viteze mari si forte de asemenea fosrte amri care nu sunt comparabiel cu lansetele scurte cu puteri pana la MH.

Noile modificari operate de Fuji prin introducerea noilor inele KL-H 6/ 7 mm KL-M 6/ 7/8mmsi KB 5 / 5.5/ 6mm deschide posibilitatea de a amonta si lansete de putere mai mare si mai lungi de 7`6``ft. fara sa folosesti prea multe micro si schimba unghiul abrupt care l-au propus in prima varianta.

Avantajele mai multor inele mai usoare nu au legatura doar cu distanta de lansare lasneta va fi mai echilibrata, distributia mai buan a fortelor chiar daca distantele de lansare pot sa fie similare.

Din pacate Micro Wave nu o vad aplicabila pe lansete puternice ,reductia prea abrupta are probleme cu naluci de peste 25-30g care vor uza prematur firul prin fortele mari care apar.

Controlul bun al Micro wave il vad excelent pe aplicatii mai usoare sau unde este nevoei de precizie si control, pescuit pe rau , pescuit din barca, pe verticala sau acolo unde nu este nevoie de lasneuri mai lungi de 25-30m.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2013, 15:38

Din pacate Micro Wave nu o vad aplicabila pe lansete puternice ,reductia prea abrupta are probleme cu naluci de peste 25-30g care vor uza prematur firul prin fortele mari care apar.
Daca folosesti inele de smirghel ...nu zic nu :). Altfel, asaceva inca nu am auzit. In zilele noastre si un amarat de alconite este destul de smooth ca nu poate sa fie vorba de asaceva.

Poti sa gasesti alte neajunsuri la trecerea abrupta, ca asta urmaresti ...dar asta cu uzura prematura ...suna chiar haios. Si cam la ce interval de prematur te-ai gandit ? 10 partide? 20? La ce fir mai exact?

Pai atunci fortele care apar la frecarea firului de inel in drill ar trebui sa-l spulbere instantaneu..daca e asa de slab ca se distruge in contact repetat cu o suprafata neteda cum sunt inelele din ziua de azi.
UlKustom Rods

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Feb 2013, 15:51

ULK ,

inele abrazive :lol: nu am lucrat decat cu Fuji nu m-am referit la asta

hai sa nu ne facem ca nu intelegem.....

Cele mai multe fire textile pierd din camasa, se decoloreaza sau o pierd pe toata desi trec prin inele largi si de calitate.

Cele mai multe fire rigide devin suple foarte repede in cateva partide de pescuit si nu doar din cauza recuperarii simple, atagataturilor sau drilurilor.

In lanseu vitezele si fortele pot sa fie mai mari decat in drill si efectele asupra firului neastptat de brutale de mai ales cu greutati consistente.

Inele Microwave nu o sa aiba decat aplicatii limitate dincolo deproblemele de digerarea pescarilor la ceva atat de revolutionar.
Sansele sa dispara in scurt timp sunt foarte mari, asa ca matorii pot sisi cumpere de acum inele care vor dispare in urmatorii ani. Pentru unele aplicatii sunt foarte bune.

Mai mult nu are rost sa spun poate sa intervina SF sau pescari care folosesc greutati mai mari de 25-30g frecvent si lanseza in forta la distante mari.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 25 Feb 2013, 16:02

Tavi scrie:Desigur, tot omul se mira ca nu au trimis testele la musca13, intrebarea asta e pe buzele tuturor si are mare legatura cu subiectul.
Gigi, mesajele de tipul asta au iz puternic de trolling iar treaba asta pe forumurile civilizate se trateaza cu mop. Adelin, ai legatura.

Ai dreptate imi cer scuze..Reformulez...
Cum naiba de au omis sa-i trimit rezultatele testelor lui ...Tavi Voinea..
............................
Acuma logic,intrebarea de mai jos cum este??
Lanseaza cu 5 cm mai depate sau care e de fapt avantajul concret in pescuit?
Citez,ca nah,daca nu fac asta cica interpretez...
Aia ''5 cm'' ce iz au Tavi draga??
Oare matalutza cum iesti??
Cum a fost mesajul tau pe topicul cu inele micro...ala in care nu intelegeai...etc,,,??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 25 Feb 2013, 16:26

Ene...Pai vezi ca poti zici si direct? Nu e mai bine asa? :) . Nu-s bune ca nu tu le-ai incercat.Si ce daca dispar? Tu nu vinzi acum inele care nu le mai folosesti ca sunt depasite tehnologic?Daca eu iti ziceam acum cativa ani ca nu-s ok si ca o sa dispara...ziceai ca-s rau intentionat :).

Nimeni nu zice ca asta este viitorul si ca nu este inlocuibil cu nimic. Nici macar ca este aplicabil pe orice tip de lanseta.

Dar pana nu incerci si nu tragi niste concluzii venite din practica ...e cam greu sa dai asa verdicte si sa si sune vero.
Daca le montam pe un UL sigur gaseai si acolo ceva ...ca dece nu sunt ok :).

Vedem , le folosim si revenim cu ceva palpabil. Am scris si mai sus...inca nu ma pronunt ca nu am putut sa fac o comparatie directa si obiectiva.
Dar tu stii exact deja de acum evolutia lor in timp :) si exact aplicatiile unde exceleaza.

Bine ca am dat cu ea doar cu o lingura de 18g ca era pacat sa distrug trei role de fir prematur ca erau mai scumpe asa,Sunline doua si una Varivas. De depaseam 25g sau 30 ...aia eram :)
UlKustom Rods

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 25 Feb 2013, 18:57

Nu vreau sa zic ca sunt priceput in ale rodbuildingurilor ..dar fizica stiu binisor.. si din ce zici tu Cristi reiese ca forta de frecare in aer e mai mare decat forta de frecare in apa..

Cum la lanseu se freaca asa de mult firul de striper sau cum ii zice incat se uzeaza prematur.. si la recuperare a naluci prin apa nu se uzeaza la frecarea de inelul din varf

si aici nu zic ca mai opune barbeta sau ce ar mai fi rezistenta .. doar forta de frecare a nalucii

inca ceva.. e o chestie care nu cred ca ai experimentat-o pe o perioada de 6 luni un an.. perioada de viata a unui fir sa vezi gradul de uzura

nu o lua ca o ofensa sau ca repros.. iti spun parerea mea fara sa vreau sa te atac

Apropo de restu ca tehnica e de cand viata dar nu ai auzit de ea.. sunt multe care existau de mult si multi nu stim de ele.. poate ca nu is la moda.. poate ca nu dau bine la vanzare.. ca arata ciudat.. multe motive.. ULK a facut ceva nou.. in loc sa il judecati pt asta ar fi bine sa il sustineti precum ar trebui sustinuti toti cei care fac ceva nou muncesc si nu intind doar mana si dau cu pietre in cel care incearca.... lanseta e pt mine.. eu am vrut-o asa.. fiindca imi plac chestii noi si interesante

asa ca hai la pescuit si mai lasati certurile si intepaturile :respekt:
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

grey-wolf
veteran
veteran

Mesaj de grey-wolf » 25 Feb 2013, 19:12

ULK
vechi sistemul ( asa cum ziceai . eu il stiam pe cel cu 2 inele matisate ) dar pe la noi cred ca esti primul care il incearca . felicitari
poti pune poze si cu lanseta completa ?
de curiozitate ce gramaj are intreg setul de inele ?
cite inele sunt si ce lungime are batul ?

MS
un locuitor la mia de km² ! pamintul ne va suporta mai usor !

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 25 Feb 2013, 20:11

mynu_cs ,

nu am criticat montajul cu Micro wave facut de ULK foarte bine ca l-a folosit limitele lui le vei vedea tu si ne spui si noua.

Pe scurt viteza firului cu greutati consistente(20-80g) cand vrei sa arunci la distanta este foarte mare( pentru o secunda sau cateva secunde) .
Daca pentru un inel striper de 30mm sau 25mm firu lse comporta intr-un fel pentru un inele evident mai mic de 8-10 mm cat are inelul secund frecarile cresc mult si nu e vorba de restrictionarea distantei mai important este ce se intampla cu firul.

Daca solutia ar fi universala ai fi vazut acest tip de reductie pe lansete de crap sau surf (destinate pescuitului la distanta) cu plecari de 20-25mm :wink:

Cum se vede in filmul facut de Fuji pentru KR firul se loveste violent de primul inel care este mult mai mare si nu trece smooh t si lin cum vrem noi sa credem.

Solutia Fuji este mai versatila si a fost corectata prin introducerea a 8 inele noi, Microwave are problema de reductie abrupta a diametrului si un choke point scurt si abrupt, care e ok pe lansete scurte dar imposibil de montat pe lansete mai lungi de 7`ft fara sa pui o padure de inele.

Fuji si-a dat seama de limitele primei variante de Micro si a revenit cu o reductie mai putin agresiva atat ca marime de inele cat si ca panta fata de blank. Cu noile inele se pot monta in conditii optime atat lasnete de puteri mari(Heavy) dar si lansete mai lungi de peste 7`ft.

eu am incheiat aici pentru ca am spus ce aveam de spus.si subiectul Micro se desfasoara pe alt topic.

Scrie răspuns