Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bradypus » 15 Oct 2012, 10:52

io sint fan lansetelor cu miner ca´lumea... , lung , sa-ti depaseasca olea cotul ca doar dai cu doo miini silatfel n-ai cum... :D

a mea ce-a mai lunga de spinn are vo 4,2 metri... , deh... , barbatii pot !

dar nah ... unii dintre noi jucam fotbal iar alti... bambilici pe metru patrat... :D

pina la urma e chestie de gusturi si´aplicatii

ma bucur caci printre noi avem cöneseori care ne tin la curent cu ce iexista sau nu pe piata mondiala

smg
senior
senior

Mesaj de smg » 17 Oct 2012, 20:21

Am si eu o intrebare :
Daca am un blank de 7' si vreau sa-l prelungesc cu 10-15 cm se modifica cumva caracteristicile acelui blank ?
Am inteles ca se poate prelungi de la cotorul blank-ului in zona mandrinei ,acel bat devine mai tare ,mai moale sau diferentele sunt insesizabile ?
As vrea sa comand aceasta operatiune si vreau sa stiu la ce sa ma astept ,poate a mai facut cineva !
Multumesc!
Scump si prost am mai vazut ,ieftin si bun niciodata !

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Oct 2012, 20:36

singura modificare va fi aceea ca o sa castigi ceva putere pe talonul batului . treaba e ca acea putere o vei simtii doar in sarcini mari si si atunci e aproape insesizabila diferenta. in rest daca la altceva nu umbli (inele, finish, mufari , etc.) si doar prelungesti cotorul blankul va avea exact aceleasi caracteristici in ceea ce priveste actiunea, elasticitatea, cw.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Oct 2012, 20:40

ps. de fapt ar mai fi o modificare si anume ce a punctului de echilibru al lansetei pe care il poti aduce la starea initiala adaugand sau eliminand greutate in zona butt-ului dupa caz (singura conditie in acest caz e aceea de a marca punctul de echilibru al lansetei inainte de a-i face modificari).

smg
senior
senior

Mesaj de smg » 17 Oct 2012, 20:42

Este vorba despre un blank ,nu despre o lanseta care trebuie modificata !
Scump si prost am mai vazut ,ieftin si bun niciodata !

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 17 Oct 2012, 21:10

iti dai seama ca blankul per total devine mai rapid daca il lungesti pe cotor ...

portiunea care nu flexeaza va fi mai lunga, deci, procentual, portiunea care flexeaza va fi mai scurta :)

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 17 Oct 2012, 21:20

daca vorbim strict de blank printr-o prelungire pe butt de doar 10-15cm castigi numai ceva putere pe talon si mai cobori punctul de echilibru al blankului restul caracteristicilor raman neschimbate . atat timp cat nu umblii la varf, actiunea, rigiditatea si puterea de aruncare nu se modifica (sau cel putin nu sesizabil). Diferenta de care zice Bogdan nu o vei resimti in comportamentul lansetei decat ca acea crestere de putere de care ziceam mai devreme.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Oct 2012, 21:23

bogdan82 scrie:iti dai seama ca blankul per total devine mai rapid daca il lungesti pe cotor ...

portiunea care nu flexeaza va fi mai lunga, deci, procentual, portiunea care flexeaza va fi mai scurta :)

da, dar prin prelungirea cotorului se modifica si bratul parghiei deci s-ar putea ca la noua lungime sa flexeze mai adanc adica sa devina mai moderat. sau sa ramana la fel. :twisted:
De altfel practica ne arata ca cu cat e mai lung un bat cu atat e mai putin fast.
I loooove this shit :lol:
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 17 Oct 2012, 21:38

Tavi scrie:
bogdan82 scrie:iti dai seama ca blankul per total devine mai rapid daca il lungesti pe cotor ...

da, dar prin prelungirea cotorului se modifica si bratul parghiei deci s-ar putea ca la noua lungime sa flexeze mai adanc adica sa devina mai moderat. sau sa ramana la fel. :twisted:
De altfel practica ne arata ca cu cat e mai lung un bat cu atat e mai putin fast.
I loooove this shit :lol:
nu te pricepi domnu :P

se lungeste blankul pe cotor, nu lanseta :P :P :P

lanseta si-o face cu un cotor la fel de lung :P

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Oct 2012, 21:57

Aaaa, deci daca lungesti doar blancul lanseta nu se lungeste.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Scrie răspuns