Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
MuskMd
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de MuskMd » 11 Oct 2012, 21:15

ma faceti sa.mi belesc blankul..... :twisted:

de proba, normal....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 12 Oct 2012, 23:08

am citit si recitit mult din topicul asta.
concluzia mea:
toata treaba cu imbunatatirile, fata de ce fac aia din fabrica sunt povesti .
si buildarii de la noi, parca au nevoie de justificari la ceea ce fac .
de fapt customul asta mioritic ,il percep ca pe o estetizare, o personalizare si mai ales o adaptare a betelor , de peste ocean la apele si pestii nostrii.
cred ca asta este principalul rost al buildarilor si nu..."mai buna ca-n fabrica".
nu?
de ce, rod building numai pe americance?
de ce nu" inbunatateste" nimeni o lanseta europeana?un spro,un pulse, un nano sau chiar un skill?
pentru ca-s bine executate si frumoase, din fabrica?
nu cred.
ca-s facute pentru apele si pestii nostri?
asta cred :twisted:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 13 Oct 2012, 00:55

rine scrie: de ce, rod building numai pe americance?
de ce nu" inbunatateste" nimeni o lanseta europeana?un spro,un pulse, un nano sau chiar un skill?
Se pot cumpara blancuri goale ale lansetelor europene?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Oct 2012, 07:45

in primu rand nu e vorba doar de gramul de vopsea in sine ci de cheltuielile tehnologice pe care le presupune aplicarea acelui gram de vopsea pe blanc .........design , lucru manual cateodata ...etc ....si astea costa Gigi
@Sorin,raspund tardiv caci am fost pe apa fo 3 zile...deci..

Firmele de care spui tu ,nu produc doar blank-uri fara protectie exterioara...Aceste blank-uri sint doar o mica parte a productiei lor..Deci,celelalte blank-uri sint vopsite ori lacuite,in consecinta tehnologia necesara acestui scop exista in continuare in dotarea acelei firme,deci oricum au nevoie de ea...deci 'cheltuielile tehnologice' se rezuma doar la gramul ala de vopse +plata muncitorului care face operatia...,asa ca...nu cred ca reprezinta o chletuiala semnificativa pentru firma respectiva..

Si apoi vezi blank-urile k2de la Phenix ,care au strat protector@si de design,pina la zona primului inel, de acolo in sus sint chele pin la grafit...ori cred ca minunatia aia din zona talonului ,costa mai mult decit daca dadeau un strat standard peste tot blank-ul...de asta ce mai zici??Asa economie au facut astia de la Phenix,cu k2-ul??
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Oct 2012, 07:48

Jedi scrie:
rine scrie: de ce, rod building numai pe americance?
Se pot cumpara blancuri goale ale lansetelor europene?
Nu prea,europenii mai au mult de tot pina sa ajunga in stadiul ala..

Inca sint tributari lansetelor de spinning de 3m,cu cotor iesit o palma in spatele cotului cu care lanseaza dincolo de orizont cu o naluca pe care scrie'doamne da sa traga la mine'..

Eu am imbunatatit un trabucco,de 2.10,i-am schimbat complet mandrina si inelele,si este alta lanseta,crede-ma..

.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Oct 2012, 07:54

semlecangheorghe scrie:Inca sint tributari lansetelor de spinning de 3m,cu cotor iesit o palma in spatele cotului cu care lanseaza dincolo de orizont cu o naluca pe care scrie'doamne da sa traga la mine'..
Pentru asta sunt lansetele de 3 metri , doar sa arunci dincolo de orizont ? :roll: Sau doar presupui ?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Oct 2012, 08:14

Nu presupun,si nu o lua ca si un atac..am pescuit vreo 10 ani cu acest tip de lansete,prima a fost o telescopica gipo de fibra de sticla...bleah..apoi a urmat o daiwa de 2.90,apoi kettner jig mania(2.70),apoi Balzer diabolo.2.40,apoi trabuco sincron x,2.10..Inainte de toate astea,am incercat la jig si cu o lanseta de feeder,spro inotec era cap de serie pe vremea aia...cautind sa dau paralel cu malul pe dupa perdeaua de trestii...n-am avut rezultate notabile..

Nu intimplator am ajuns pe lungimi apropiate de 7ft...pentrumine,repet,pentru mine, asta este lanseta de lungime ideala..Am avut si avid de 8.6ft...si pina la urma tot cu astea de 6.8-7ft dau..pescuitul din aproape ,pe structuri este mult mai productiv decit cel la distanta..Daca locul e la distanta prea mare,prefer sa caut un alt loc,mai aproape de mine,sau daca sint in barca ,ma apropii..cam asta e...

.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Oct 2012, 08:20

N-am luat-o ca pe un atac dar prea o zici cu foc de chiar crezi ca asa e. :D Alea de 3m sunt bune si in situatii cand locul e la 2m de tine, nu neaparat sa arunci 50m. Io sunt tributar atunci, ca-mi plac astea mai lungi. :oops:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 15 Oct 2012, 10:00

Ce am zis e valabil pentru mine...pentru altii poate nu este.Percepem lucrurile subiectiv fiecare..Reactionam diferit,fiecare..

Ca stilul de pescuit in aproape,pe structuri ,cu prezentari de finete este superior celui la distanta iese in evidenta din rezultatele constante ale Lotului National al Romaniei,care au adus tarii noastre citeva titluri..La campionatul mondial asta de la rusi,au trebuit aia sa schimbe citeva reguli chiar in timpul concursului pentru a bloca echipa Romaniei,care s-a clasat totusi pe locul 4 parca..

.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 15 Oct 2012, 10:09

semlecangheorghe scrie:Ce am zis e valabil pentru mine...pentru altii poate nu este.Percepem lucrurile subiectiv fiecare..Reactionam diferit,fiecare..
semlecangheorghe scrie:Inca sint tributari lansetelor de spinning de 3m,cu cotor iesit o palma in spatele cotului cu care lanseaza dincolo de orizont cu o naluca pe care scrie'doamne da sa traga la mine'..
Corect, ai dreptate.

Scrie răspuns