Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Tavi » 10 Oct 2012, 22:05

rine scrie:

revin cu niste constatari..
lanseta avea puterea de 15-50de grame. am pescuit-o cu 50 de grame.era ok. dupa belire o "oboseau " 40 de grame.
alt minus.. am scurtat-o de doua ori. 7 si respectiv 5 cm. de la varf.
practic , la orice ciocnire un pic mai mai brutala, pur si simplu se reteza. foarte casanta.
oare fabricantii stabilesc caracteristicile unui blank , inainte sau dupa cosmetizare :roll:
Oare DE CE ? :D
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 10 Oct 2012, 22:10

rine scrie:
rine scrie:
bogdan82 scrie:
Eu am dat jos vopseaua si lacul de pe un Cormoran Xenodon prin 2009 ... era alt blank dupa ce am dat un strat cam gros de lac dupa ea, sincer iti zic
e sabie cu doua taisuri.
am dat jos lacul si vopseaua de pe un cormoran black star pro..prin 2000..
a devenit alta lanseta, in sensul negativ.
revin cu niste constatari..
lanseta avea puterea de 15-50de grame. am pescuit-o cu 50 de grame.era ok. dupa belire o "oboseau " 40 de grame.
alt minus.. am scurtat-o de doua ori. 7 si respectiv 5 cm. de la varf.
practic , la orice ciocnire un pic mai mai brutala, pur si simplu se reteza. foarte casanta.
oare fabricantii stabilesc caracteristicile unui blank , inainte sau dupa cosmetizare :roll:
Cred ca ai belit-o prea tare..adica ai luat si din carne..altfel nu se explica. Are nevoie de o protectie, de o pelicula fina, fara discutii ..dar nu neparat vopsea...exista pentru scopul respectiv ...ceva mult mai bun si mai rezistent...
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 10 Oct 2012, 22:11

io cred ca se interpreteaza gresit
cu toa ca io cu teroristu de tavi de multe ori sintem pe aceiasi lungime de unda asta nu insemna ca sintem mereu d´acord... adica din oficiu.. si asta ti-o poa zice chiar si el

eee....
ce zice el acolo io il inteleg si is de acord cu el

faptul ca multi alti il contrazic sau considera ca e altfel aia nu insemna ca e si adevarat !

aia nu e o dovada sau un argument demn de luat in serios !

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Oct 2012, 22:16

ULK scrie:Absolut..a vrut cineva aici sa te convinga sa o faci?

Senzitivitatea este legata de viteza de revenire... nu incerca sa le faci doua chestii ce nu au nici o legatura. Daca un blank are o revenire mai rapida, devine mai senzitiv si invers.

Cred ca ti-au zis acum destui...ca degeaba m-ai contrazis, doar de dragul sa demonstrezi iar, ca ce? Ca nu e asa cum zic?.. Sau daca, chiar ai crezut ce ai zis atunci..you where wrong..Nici una nu e placut :)

Ai cazut in propria capcana. S-a demonstrat ca ai gresit...din partea mai multora...asa cum faceti voi, cu altii..:)

Stii cum faci?...daca nu aia atunci aia ..si daca nu aialalta ..atunci iar aia... O vreme chiar am crezut ca esti interesat..asa de naiv si de amabil intrebi si iti dai silinta ...dar deja e prea transparenta treaba. O faci doar sa prelungesti dialogul si sa ramana pe linia de plutire..unde sa mai ai ocazia sa bagi contre unde iti place tie...

I'm out of this bullshit... :mrgreen: bye-bye.
ULK, singura chestie adevarata din ce ai zis tu aici e ca te-am contrazis.
Recunosc ca pot gresi, nu patesc nimic. Incearca si tu. :D
Tocmai am facut-o, o mai fac odata mai explicit daca te ajuta si ai nevoie de asta, pare-se ca ai mare nevoie... :D :
sunt de acord cu explicatia senzitivitatii (data de bogdan :D ) si cu teoria fortelor si a ratei de revenire explicata de king si atinsa initial de tine... no, asta e, la momentul respectiv mi s-a parut aiurea... sper ca poti trece cumva peste asta...
cu legatura dintre senzitivitate si viteza de revenire mai e de discutat.
In rest, demonstratii, capcane, etc, e un bullshit, ai dreptate din nou. :D
Musca 13

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 10 Oct 2012, 22:18

ULK scrie:
Cred ca ai belit-o prea tare..adica ai luat si din carne..altfel nu se explica. Are nevoie de o protectie, de o pelicula fina, fara discutii ..dar nu neparat vopsea...exista pentru scopul respectiv ...ceva mult mai bun si mai rezistent...
Ba se explica si altfel... evident daca suporti :D
Musca 13

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Oct 2012, 06:02

Tavi scrie:p.s.
Cita lipsa de imaginatie...mai ca as zice ,dar nu vreau sa gresesc,specifica unui functionar bancar..
Gigi, ce anume te-a marcat asa tare de ai facut sapaturi si ce imbold launtric te-a impins sa impartasesti asta pe topicul de rodbuilding? tocmai tu care t plangeai de of topic... :lol:
specifica unui functionar bancar... ai zice dar nu ai vrea sa gresesti...Doamne feri :lol:
Ma da tu stii ce e specific functionarilor bancari si muscarilor? Doar n-oi fi...sociolog? As zice dar n-as vrea sa gresesc... :lol1: :headbash:

Pa bune..acuma eu imi fac meseria mea de ...acusica sint vreo 10 ani..asa si,am contact cu tot felul de oameni,despre care trebuie sa ma lamuresc din prima cum sa-i iau ,pentru ca sa inteleg ,ce inteleg ei prin ...mobila.Si am observat la unii ,aceasta lipsa de imaginatie totala...ei nu pot intelege...nu ca ar fi cu intelectul redus,nu,doamne fereste..din contra ,sint prea rationali,incatusati in propria lor ratiune..fara pic de imaginatie..insa...si sint vreo 2-3 meserii,care le sint specifice..

Ca am observat asta la tine,mi-e clar,ca am nimerit-o,iar e clar...si rezulta pina si din faptul ca nu ti-ai putut imagina cum o bucse impideica curbarea excesiva a unui u-l...ei uite ca impiedica si,in plus,nici nu se desface mandrina..cam asta-i legatura dintre rodbuilding si functionarii bancari..

Ce-i specific la muscari??...Eh,mai multe,dar nu-si au rostul aici..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 11 Oct 2012, 06:09

rine scrie:de semlecangheorghe » Mie Oct 10, 2012 7:15 am

daca nu as fi facut eu insumi operatiunea de dezbracare de vopsea la batul meu n-as fi crezut ca vopseaua poate afecta atat de mult performantele unui blanc.
Nu degeaba unele modele highmodul de la unele firme au finis"graphit-naked'...In combinatie cu un set de microinele,ai impresia ca te inseala ochii,cind tii in mina o asemenea lanseta..parca tii in mina...'aer'..

e pe bune asta cu "aerul" in mana sau;
semlecangheorghe scrie:
Anul trecut am dezbracat un blank de avid cind l-am transformat din spin in cast..n-am avut incotro,urmele inelelor erau prea evidente,,
Diferenta este la senzitivitate,se simte cu ceva ,mai bine in el..
La greutate nu conteaza ..nu se simte..lipsa lacului..
fara suparare, dar chiar suna aiurea :lol:[/quote]

Rine ,pe bune,daca ai ocazia sa tii in mina un K2 de la Phenix,montat cu microinele,o sa ramii interzis...atit este de usoara lanseta...ai impresia ca te inseala ochii...La fel si mhx-uri din seria highmodul..desi astea nu au tinuta phenix-urilor..Cit despre avid iti spun ca asa este..iarna trecuta am pescuit mult la jig cu el,desi are o actiune moderata,si crede-ma se simtea foarte bine orice arac cit de mic ,precum si relieful substratului..nicidecum lanseta nu a fost afectata in sens negativ..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Oct 2012, 09:20

G.Loomis produce prin noul brand NFC doar blankuri sanded si fara acoperire denumit comercial -,,RAW CARBON,,.

"Raw Carbon". All of our blanks come in what we call raw carbon—no added color, coating or weight. Our blanks are sanded with a 15-micron grit and then smoothly buffed. We feel that such a pure, unadulterated finish allows our blanks to perform at their unencumbered best

http://www.northforkcomposites.com/cont ... -materials

Blankurile GLX aveau un trat extrem de fin de materiale care acopera blankul.

Finisajul nu protejeaza blankul la impact si nu cred ca razele UV ila fecteza in timp asa ca nu vad la ce foloseste acoperirea in afara de look si pentru a diferentia seriiel d blankuri si diferitel grafiruturi.

Consumatorii pot si derutati pentru ca toate blankurile NFC arata la fel :D, doar ca difera ca tapere, greutate si stiffness :wink:

Lamiglas produc si ei de 2-3 ani blankuri seria XMG50 fata coperire XMG 50 Material Natural Polished Blank

http://www.lamiglas.com/blank_indiv.php?groupid=13

IM 700 - Polished Finish

http://www.lamiglas.com/blank_indiv.php?groupid=14

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 11 Oct 2012, 10:11

Cat de senzitive sunt blankurile sau revenirea blankurilor sunt decise in primul rand de calitatea grafitului (modul) si de calitatea rasinilor folosite, tehnologia de rulare

Nu cred ca un strat subtire de lac poate sa schimbe semnificativ perforamntele blankului.

Phenix K2 sau Scott G2 sunt blankuri sandedsi nu am reamrcat ca nu ar fi senzitive. De greutate nu mai este cazul K2 si Scott G2 sunt extrem de usoare.

Decizia de a nu inlatura celofanarea are ca scop marirea rezistentei structurale.

Prins finisare/Polish blankurile pot pierde un strat foarte subtire din grafit dar nu e cazul sa existe cea mai mica problema daca blankurile au fost priectate corect.

NFC si Lamiglas produc unele din cele mai rezistente blankuri din industrie.

Nu vad decat o falsa probleam in discutia asa dspre ,,cu lac,, si ,,fara lac,, e birn in ambele feluri.

Singur inconvenient la blankurile cu lac este ca se pot zgaria usor, si daca vrei sa le modifici se vede :lol:

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 11 Oct 2012, 10:41

no added color, coating or weight.
Marketing la highest level ?
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

Scrie răspuns