Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lansete CUSTOM
sa intreeee pizdeleeee ! bumtzi bumtzi bumtzi...
-
- veteran
de Andrei » Sâm Apr 21, 2012 9:45 am
......................................
Acuma... Hai sa o luam logic... Nu incerc sa conving pe nime ca e bun castu, dar de obicei, din ce am vaz... Cei care zic ca, clar nu e bun... Nu il pactica sau nu s-au obosit sa-l invete... Acuma ce concluzii poti sa tragi din asa ceva? ...
Nu obliga nimeni pe nime la nimic.. nimeni nu incearca sa schimbe roata.. cine vrea da cu spinningu cine vrea da cu castingu. Cine vrea inelele deasupra le vrea deasupra, cine le vrea spiralate le vrea spiralate.... Nu vad unde e problema... Toti trebuie sa isi doreasca acelasi lucru sa faca acelasi lucru? Mintea omului e libera sa faca ce vrea.....ca dac nu toti am fi la fel
......................................
Acuma... Hai sa o luam logic... Nu incerc sa conving pe nime ca e bun castu, dar de obicei, din ce am vaz... Cei care zic ca, clar nu e bun... Nu il pactica sau nu s-au obosit sa-l invete... Acuma ce concluzii poti sa tragi din asa ceva? ...
Nu obliga nimeni pe nime la nimic.. nimeni nu incearca sa schimbe roata.. cine vrea da cu spinningu cine vrea da cu castingu. Cine vrea inelele deasupra le vrea deasupra, cine le vrea spiralate le vrea spiralate.... Nu vad unde e problema... Toti trebuie sa isi doreasca acelasi lucru sa faca acelasi lucru? Mintea omului e libera sa faca ce vrea.....ca dac nu toti am fi la fel
-
- veteran
de razvan m. » 17 Iun 2011, 12:30
Cristi, mult din beneficiile montarii inelelor in spirala sunt false.
Tom Kirkman (cred ca nu mai e nevoie de prezentare) a realizat un test de rezistenta pentru blankuri, supunandu-le la tot felul de actiuni mecanice distructive pentru a vedea efectele acestora. Scopul testului a fost acela de a usura stabilirea cauzelor care a dus la ruperea unei lansete, aspect deosebit de important pentru producatorii de lansete de pe piata americana, care ofera garantie pe viata pentru defectele constructive.
Or, in urma testului a realizat ca pentru a rupe un blank este nevoie sa il rasucesti in jurul propriei axe de cel putin 5-6 ori. Evident, o astfel de torsiune este imposibil sa apara in timpul pescuitului.
Torsiunile care apar in cazul unei lansete de baitcasting in timp ce pescuiesti cu ea pot fi de cel mult 180 grade, departe mult de necesarul care sa puna in pericol blankul.
Afirmatia ca aceste torsiuni firesti duc in timp la uzura blankului sunt in opinia mea pur gratuite. Nu ai nicio data masurabila care sa iti sustina afirmatia. Blankul este mult mai solicitat prin indoire in timpul lanseului si nu am auzit pe nimeni sa afirme ca daca lansezi de prea multe ori blakul se uzeaza. Asadar, este doar o opinie.
De asemenea, in ce priveste frecarea firului de blank, iarasi nu are nicio relevanta practica. Da, firul se freaca de blank la o flexare mai accentuata, insa aceasta frecare nu produce niciun efect fizic asupra blakului. Deci este irelevanta.
Deci chestiunea spiral wrap nu este nici pe departe noua si nici necunoscuta celor care fac lansete sau clientilor lor. Nu vad insa avantaje deosebite, care sa ma determine sa imi fac lansetele cu inelele montate in spirala. Mai mult, mie nici nu imi place cum arata o astfel de lanseta.
Cristi, mult din beneficiile montarii inelelor in spirala sunt false.
Tom Kirkman (cred ca nu mai e nevoie de prezentare) a realizat un test de rezistenta pentru blankuri, supunandu-le la tot felul de actiuni mecanice distructive pentru a vedea efectele acestora. Scopul testului a fost acela de a usura stabilirea cauzelor care a dus la ruperea unei lansete, aspect deosebit de important pentru producatorii de lansete de pe piata americana, care ofera garantie pe viata pentru defectele constructive.
Or, in urma testului a realizat ca pentru a rupe un blank este nevoie sa il rasucesti in jurul propriei axe de cel putin 5-6 ori. Evident, o astfel de torsiune este imposibil sa apara in timpul pescuitului.
Torsiunile care apar in cazul unei lansete de baitcasting in timp ce pescuiesti cu ea pot fi de cel mult 180 grade, departe mult de necesarul care sa puna in pericol blankul.
Afirmatia ca aceste torsiuni firesti duc in timp la uzura blankului sunt in opinia mea pur gratuite. Nu ai nicio data masurabila care sa iti sustina afirmatia. Blankul este mult mai solicitat prin indoire in timpul lanseului si nu am auzit pe nimeni sa afirme ca daca lansezi de prea multe ori blakul se uzeaza. Asadar, este doar o opinie.
De asemenea, in ce priveste frecarea firului de blank, iarasi nu are nicio relevanta practica. Da, firul se freaca de blank la o flexare mai accentuata, insa aceasta frecare nu produce niciun efect fizic asupra blakului. Deci este irelevanta.
Deci chestiunea spiral wrap nu este nici pe departe noua si nici necunoscuta celor care fac lansete sau clientilor lor. Nu vad insa avantaje deosebite, care sa ma determine sa imi fac lansetele cu inelele montate in spirala. Mai mult, mie nici nu imi place cum arata o astfel de lanseta.
Asa. Si ce vrei sa zici cu acest citat ?!
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cristi.... nu inteleg ce vrei... nu credeai ca exista diversitate? Ca fiecare are dreptul sa-i placa ce vrea? Ca nu vrea ce vrei tu de fapt? Sau ce e cu citatul respectiv.....
Sau poate ca nu intelegi daca e scris in romaneste?
Sau poate ca nu intelegi daca e scris in romaneste?
tu la confort practic ii zici mental ? hai bey... e o lume intreaga care citeste ici...semlecangheorghe scrie: Imi place la aceasta lanseta,in primul rind faptul ca sc5,este o alegere foarte buna pentru pescuitul pe Dunare,si imi place la aceasta lanseta mandrina pusa pe invers in combinatie cu gripul de carbon.Pe linga ca arata bine,posibil sa nu mai necesite lestare in cotor,gripul si toate celelate fiind suficiente pentru o buna echilibrare..minerul pare destul de lung si confotabil pe antebrat ,lucruri deloc de lepadat intr-un drill prelungit.....lucru de asteptat,avind in vedere caracteristicile lansetei ,vag creionate de propietar..Winding chek-urile si buttcap-ul,desi fara pretentii,se asorteaza placut ochiului cu elementele metalice ale mulinetei,contribuind la confortul mental al celui care il foloseste-deoarece se stie ca unii sint deranjati daca la lanseta lor unele lucruri nu sint conform gusturilor lor..Tocmai si din acest motiv,trebuie sa fim recunoscatori ca exista posibilitatea numita rodbuilding..Inelel alconite,sint o buna alegere raport pret calitate,mai ales daca au fost combinate cu un fuji sic pe virf..despre numarul ,dispunerea si matisajul lor nu pot sa zic nimic,deoarece nu reiese clar din poza ,decit ca nu sint ..k-uri..
Una peste alta mi se par suficiente motive sa zic ca este o lanseta ..faina si sa-i doresc inca odata propietarului sa o foloseasca santos si cu folos..

hai... mai bga o poza ca sa ma convinji...
de ce ?semlecangheorghe scrie:
Imi place la aceasta lanseta,in primul rind faptul ca sc5,este o alegere foarte buna pentru pescuitul pe Dunare,
Pentru ca blankul se alege in functie de denumirea apei.
SC5 este o alegere foarte proasta pentru pescuitul pe Eufrat, de exemplu

I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13
Musca 13
Tavi scrie:Pentru ca blankul se alege in functie de denumirea apei.

Daca pescuiesc preponderent in Saint Laurent si lucrez pe bulevardu Sainte Croix..si locuiesc in Sainte Catherine..WTF???..e posibil sa-mi cumpar un Scott?
Logica ne spune ca trebuie StCroix....dar numai de la ScIV in jos....ca SC V e pentru Dunare ?

Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- semlecangheorghe
- veteran
In primul rind pentru ca este senzitiva.Apoi pentru faptul ca ,blancurile st.croix sint rezistente la tavaleala nu trebuie sa le tratezi ca si pe oua.In opinia celor de la st.croix,'fast' este ...'fast',adica rezerva de putere este sus ,spre virf,chiar daca nu se indoaie asa de progresiv ca si 'fast-urile' altor firme..rine scrie:de ce ?semlecangheorghe scrie:
Imi place la aceasta lanseta,in primul rind faptul ca sc5,este o alegere foarte buna pentru pescuitul pe Dunare,
Unii nu inteleg ca aceasta progresivitate ,ca sa zic asa,sau lipsa ei,nu poate fi catalogata drept 'buna' sau 'rea'...Pur si simplu este un element care in anumite situatii este folositor,si in anumite situatii nu este folositor
Un fast agresiv este folositor cind pescuiesti in ape adinci,pe curenti,la distante mari...fast-ul agresiv ajuta la un bun control asupra nalucii,adica poti sa o ''dansezi cum vrei'',in ciuda conditiilor mai sus amintite,apoi fast-ul agresiv ,mai ajuta la o intepare prompta si eficienta ,tot in ciuda conditiile mai sus amintite,si permite inteparea salailor,stiucilor ori somnilor de talie mare,daca virful cirligului se proptesete in partile osoase ale gurii lor..
Deoarece propietarul acelei lansete ,a zis ca pescuieste pe Dunare,loc unde stiu ca sint conditiile mai sus amintite,cred ca sc5 este o alegere potrivita..
Sa vii cu tot felul de enunturi cu caracter de lege ...cum din pacate vine Cristian Ene,fan declarat al lansetelor progresive,punind luminile 'calde' ale reflectoarelor pe fast-urile progresive,si luminile 'reci' ale reflectoarelor pe fasturile agresive mi se pare o chestie pur subiectiva si trebuie tratata ca atare...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.