Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bradypus
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bradypus » 28 Sep 2012, 17:44

semlecangheorghe scrie:Foarte fain o iesit,sa-l folosesti sanatos..
ok ok ... inteleg si io incurajari , amabilitati pupincurizm si alea alea.... :D dar ii si practica ?

amu se stie... ios betiv... , dar tu jiji dati seama la vorba ! , ghine ? :D

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Sep 2012, 18:36

Interesant.....moderatorii sterg topicuri care nu incalca absolut nici o regula a acestui forum ,dar permit toate mizeriile unei clone betivane..halal.. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 28 Sep 2012, 18:49

semlecangheorghe scrie:Interesant.....moderatorii sterg topicuri care nu incalca absolut nici o regula a acestui forum ,dar permit toate mizeriile unei clone betivane..halal.. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
lasa beutura la o parte ,( aia ii buna !) , si hai sa discutam precis despre lanseta omului...

te bagi ?

neavind nici o socoteala cu omu nu il includem in discutie ci pe marginea lansetei lui discutam daca e posibil..

hai... zi ce ai vazut tu in ea ! , ai prioritate pt ca tu ai inceput...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Sep 2012, 19:04

Razvan a scris..

.....
Va propun un topic dedicat lansetelor custom, in care sa ne etalam ultimele fantezii in materie de rod-building.
Chiar m-as bucura daca acest topic ar fi asa cum la initiat Razvan,fara ura,si fara polemici..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Sep 2012, 19:09

bradypus scrie:Imagine

ala nu e servetel... , e bandajul de la rana ce ia lasato filetul mandrinei de unde tine el jucaria

Ma intreb cit o sa mai permita moderatorii astfel de 'mizerii'(nu este vorba de servetelul din poza),mizerii tendentioase si rau voitoare??

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 28 Sep 2012, 19:34

daca nu vrei... , nu vrei si gata ! acu tre sa pui si ooze ? :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 28 Sep 2012, 19:56

Ha, ha :lol: acum sunt bune montajele spiral wrap daca te uti prin topic ceva in urma era un montaj hidos, asimetric de neaccceptat de Sava si cei din WSB.......

Acum e subiect de articol, atat prefacatorie n-am mai vazut

Mesajde Andrei » Vin Apr 20, 2012 8:42 pm
Domnu ene... Se vede ca aveti mare experienta in casting......la fly.....din cele enumerate mai sus reiese ca nici o companie de pe planeta nu stie sa puna inelele pe lansetele de casting si ca au cu vre-o 5 inele prea putine... Standardul impus de dumneata este pueril.... Acuma cel mai mic inel marimea 7... Hai ca inteleg ca nu prea merge... Dar de acolo pana la povestea de mai sus cu inca 5 inele in plus e de-a dreptu halucinanta.....

Pana si cei de la tackletour si-au dat seama ca pt ca firul sa nu atinga de fel blankul la pozitionarea "clasica" a inelelor pe un blank de casting ar fi nevoie de un numar impresionant de inele asa cum descrieti si domnia dumneavoastra... Si au renuntat la testul respectiv in reviewurile pt lansete....

Iar asa zisul "standard" la o lanseta de 7 picioare e 9 inele + varf... Acuma poate ca restul ...... planetei nu stie la care standard va referiti dumneavoastra de a iesit cu 5 inele in plus...... Standardub ENE clasic...p :lol: :lol: :lol: :x oate.... Sa stim si noi muritorii de rand... Sa le transmitem tuturor companiilor care fac lansete de casting ca s-a reinventat roata standardelor clasice.

Domnu' ene va rugam sa ne impartasiti si noua acest standard clasic ca ne-ati facut tare curiosi...:) :) :)
http://www.wsbteam.com/

si Gigi

Mesajde semlecangheorghe » Vin Apr 20, 2012 4:16 pm
Cristi,ce se intimpla daca pescuiesc pe riu??
Daca inelele sint montate in spirala pe dreapta ,si riul curge din stinga in dreapta e ok..
Dar daca trec pe malul opus si imi curge din dreapta in stinga??
Practic,pentru fiecare mal iti trebuie o lanseta??
Multumesc..
Hack you,pike...

.

semlecanghe

Mesajde Andrei » Sâm Apr 21, 2012 12:45 am
Ene drag... iar te pripesti la concluzii doar de tine intelese... doar ca esti singurul care vede lumea pe dos... SINGURUL DIN LUME :roll: :roll:

Nu discutam de zorzoane... acuma noh asa le vezi tu... iar... ca noroc ca lumea nu se filtreaza prin ochii tai, pentru ca ar fi haos "functional". Sa mearga numa...

Nu neaga nimeni ca daca pui cu 10 inele in plus.. reusesti sa faci sa nu mai atinga firul blankul... nu discut despre lanseta facuta de nush cine ajunsa pe mainile tale care cica nu se stie la casting.... E clar ca daca umplii lanseta de inele, pana la urma reusesti performanta asta... de a nu mai lasa firul sa atinga blankul.

Ideea e ca trebuie sa ajungi la un echilibru intre nr-ul de inele si cand atinge firul blankul (pentru ca firul va atinge blankul la un moment dat). Intrebarea e daca-i mai pui 5 inele hai sa zicem marimea 5.5, hai sa zicem chiar marimea 5... mai pescuieste cineva cu lanseta aia ... care o sa fie mai mult inele decat lanseta.... Parerea mea e ca.... NU PREA

Va fi "Lanseta inelelor" si poti linistit scrie pe ea : THE ROD OF THE RINGS (invented by ENE) (repet - nu a mentionat nime ca ar fi inele micro - daca e cu micro e alta discutie total diferita)

DECI TREBUIE CA LANSETA RESPECTIVA SA FIE FUNCTIONALA in pescuit, nu pe hartie...

Iar tu vorbeai de standarde... standardele... cui...??? ale tale? ca sa stim la ce ne raportam... ca pentru tine standard/clasic poate inseamna altceva decat pentru noi, oamenii obisnuiti, muritorii de rand. :roll: :roll:
http://www.wsbteam.com/
http://www.fishinglifestyle.net/
http://www.asavacustom.com/

Andrei
veteran

Images: 61

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 28 Sep 2012, 20:17

:lol: :lol: Gigi, hai sa te mai lamuresc cu ceva trebi, in ce ma priveste :D

Ca si tine, sunt amator in sportul asta cu rodbuildingul si privesc cu interes topicul :lol: . Personal am ajuns la concluzia ca nu e chirurgie pe creier si ca toate "basinile" artistice , ca altfel nu el pot numi , sunt doar basini si mofturi pt cei ce apreciaza excesiv latura estetica a lansetelor. Pot sa te uiti si la George Minculete, ca si el le face f frumoase :D ....
Dincolo de asta, gresesti cand te adresezi mie ca facand parte dintr-o gasca. Da, am afinitati cu cativa din ceilalati muscari de pe aci. Dar suntem entitati individuale, iar eu mi-s independent ca dracu :D ....
Eu nu iti dau ignore. Sau cand iti dau , nu-mi trebe sa o zic. Pur si simplu nu te mai citesc :)
Dar in conditiile unui job obositor , din cand in cand mi-e distractiv sa arunc un ochi la ce se debiteaza pe aci ... si cum "limba dulce mult aduce" s-a nascut in Moldova, de ce sa nu arunc pastila, cand e cazul :lol: .
Nu ma obosesc, ca nu ma agit :D . Io ma distrez....ia-o ca pe o rupere a cotidianului impus de outlook, xcel si alte programe care ne infecteaza birourile :mrgreen:
Voi aveti o activitate faina, frumos, competitii, bloguri, articole, aveti fani, aveti imagine , mai iese si un banut din fishing. E misto.
dar asta nu ar trebui sa va lase sa credeti ca numa ce vedeti voi in fata e bun :) . Si numa ce costa 120 usd e bun , sau daca nu e matagi, nimic nu e :lol: . Plus ca, la fel ca multi altii, tu ai tendinta sa exagerezi cand esti contrat sau atacat :D ....
si drillul e mai misto asa :lol: :lol: :lol:

in fine...eu tot mai astept o lamurire ( din pura curiozitate) cum e cu spiral wrapul ala...
sau de ce nu trebe sa se intersecteze batul cu firul la cast..... sau de ce faceti miscarea aia ( circulara ?!?) ca sa incarcati batul la cast si cum se aseamana aia cu ce e la fly ?:D

adica in final chestii ce tin de lansete, si de modificarea lor pt a ne atinge mai bine scopurile :D ..oricare ar fi acele scopuri :twisted:

Deci Andrei cum e cu spiral wrapu ca n-ai raspuns la intrebare

in primavara 2012 era nasol, ciudat de nefolosit pe o lanseta :lol:

Acum cum e ? :wink:

mynu_cs
veteran
veteran

Mesaj de mynu_cs » 28 Sep 2012, 20:35

grider46 scrie:Ma bag si eu in seama in sfarsit cu un bat . M am gandit cam un an la ce bat sa mi fac perfect adaptat ptr Dunarea de langa casa.Pana la urma am ramas la un blank SCV 7 labe care cica duce pana in 1 si 1/2(cred ca si mai mult).Zis si facut am dat comanda la blank care a venit mai repede decat ma asteptam si uite cum ma aleg eu cu un bat de a dreptul fast si impletit la mare arta de domnul Gabie.Ptr inele am ramas la Alconite,cu o Fuji Vss pusa pe invers.Sper sa va placa ptr ca eu m am indragostit de a dreptul
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

superba... o intrebare .. cam cat te-a costat :)

poate s-ar putea face un nou topic.. unde sa se certe toti astia.. ca deja e obositor sa citesti astea certuri pentru nimicuri.. mandria extrema si ingamfarea nu duc la nimic bun

Pescuitul e un "sport" de relaxare.. care te apropie de natura.. asa ca .. asteptati pana la iarna cand o sa aveti timp de asa ceva..

Fir intins la toti :)
"In fiecare zi ne batem joc
De pasari ,de iubire si de mare
Si nu bagam in sema ca in loc
Ramane un desert de disperare ."

Romulus Vulpescu

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 28 Sep 2012, 21:00

Ravan lamureste problema cu o stiinta superioara :wink: si cu o siguranta absoluta :D

de razvan m. » 17 Iun 2011, 12:30
Cristi, mult din beneficiile montarii inelelor in spirala sunt false.
Tom Kirkman (cred ca nu mai e nevoie de prezentare) a realizat un test de rezistenta pentru blankuri, supunandu-le la tot felul de actiuni mecanice distructive pentru a vedea efectele acestora. Scopul testului a fost acela de a usura stabilirea cauzelor care a dus la ruperea unei lansete, aspect deosebit de important pentru producatorii de lansete de pe piata americana, care ofera garantie pe viata pentru defectele constructive.
Or, in urma testului a realizat ca pentru a rupe un blank este nevoie sa il rasucesti in jurul propriei axe de cel putin 5-6 ori. Evident, o astfel de torsiune este imposibil sa apara in timpul pescuitului.
Torsiunile care apar in cazul unei lansete de baitcasting in timp ce pescuiesti cu ea pot fi de cel mult 180 grade, departe mult de necesarul care sa puna in pericol blankul.
Afirmatia ca aceste torsiuni firesti duc in timp la uzura blankului sunt in opinia mea pur gratuite. Nu ai nicio data masurabila care sa iti sustina afirmatia. Blankul este mult mai solicitat prin indoire in timpul lanseului si nu am auzit pe nimeni sa afirme ca daca lansezi de prea multe ori blakul se uzeaza. Asadar, este doar o opinie.
De asemenea, in ce priveste frecarea firului de blank, iarasi nu are nicio relevanta practica. Da, firul se freaca de blank la o flexare mai accentuata, insa aceasta frecare nu produce niciun efect fizic asupra blakului. Deci este irelevanta.

Deci chestiunea spiral wrap nu este nici pe departe noua si nici necunoscuta celor care fac lansete sau clientilor lor. Nu vad insa avantaje deosebite, care sa ma determine sa imi fac lansetele cu inelele montate in spirala. Mai mult, mie nici nu imi place cum arata o astfel de lanseta.

Da Ravan sunt niste mutanti , sunt urate tare , cum de ajuns Andrei sa se dezica si sa cada in pacat

Ai si tu vreo pocitanie din asta ? :lol:

Scrie răspuns