Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
semlecangheorghe
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Sep 2012, 15:13

grider46 scrie:Salut tuturor!Cat timp v ati certat voi pe aici eu am fost un pic pe balta.Vroiam sa va zic ca am ales SCV ptr ca:
-este un taran american(redneck),plin de muschi,daca esti atent la altceva in aruncare s ar putea sa ramai fara jumatate de deget
-nu este chiar asa de ranga(am vazut bete muuult mai ranga,care mie nu prea imi plac)
-rasina NSI face toti banii,fiind un bat destul de bland in drill,dar in intepare este o bestie
- are o lungime perfecta ptr un bat de o bucata
-face fata si la 10g si la 60(cam asta este plaja cu care am dat ieri)
Ca si constructie am ales Alconituri (plecare de 30 si sfarsit in 5.5)vf fiind pastila sic,ptr ca m am gandit ca la un bat de Dunare in adevaratul sens al cuvantului nu prea se merita titane.Mandrina am vrut o neaparat pusa invers ptr ca urasc piulita in fata.La eva Gabie a lasat o un pic mai groasa in fata,lucru care imi place la nebunie.
Aveti cuvantul meu de onoare ca nu m am gandit nicio data la aspectul estetic (am vrut un look cat mai modest posibil)
Si ca sa inchei,ieri i am dat si botezul
Imagine

Chiar vroiam sa intreb ,daca pescuiesti din barca,pentru ca baietii de la Dunare care pescuies de pe mal,prefera lansete mai lungi..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 30 Sep 2012, 15:19

mari sau mici conteaza o ****.
nu vezi : arunca maxim atatea grame dar duce mai mult; aproape dublu. duce! am incercat io.
deci baietii "e "clar, ca incarca lanseta peste poate si lucreaza cu rezerva de putere nu cu "spitzul" la ex -fast-uri.sau fasturi "adevarate'
intrebarea e : de ce?
de ce simt ei nevoia sa faca treaba asta si nu-si iau din start o lanseta medium fast. ca tot asa lucreaza cu ea.. si e si mai puternica
din start si din fabrica la aceeiasi putere declarata.pe pariu.
ca sa nu mai zic de "sensibilitatea" ex-fast-ului in momentul in care deja supra incarci blancul cu peste -poate.
asta, lasand la o parte "fitele" pestilor de dunare cand dai cu jig over 40 de grame.
teorii din articole :twisted:

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 30 Sep 2012, 15:26

flaviuss scrie:
Jedi scrie:Fix on topic acum...lanseta lui Flaviuss sparge tiparele cu rozul ala la miner si matisaje.
Este rosu , nu roz. De la blitzul aparatului foto se vede roz.
Uita-te la prima poza, care este facuta fara blitz, cam aia-i culoarea reala, dar am observat ca se schimba culorile in functie de intensitatea luminii si de cum cade lumina pe componente, in special pe mandrina si pe ornamentul de carbon de la Split Grip, care in catalogul de la Matagi se numesc Cranberry Red.

Oricum, arata superb, cel putin din punctul meu de vedere !

De negru m-am cam saturat, urmeaza un Phenix K2 Blue Cobalt, in scurt timp. Am sa incarc pozele cand va fi gata.
http://imageshack.us/photo/my-images/87/dscn4188d.jpg/
Prin primavara am facut cadou unui amic in virsta, o lanseta de stationar de 8'6" cu matisaje metalic blue, plus dedicatie personala acoperita cu finish.
Dupa vreo saptamina de parada, toti mosuletii pensionari de pe malul nordic vroiau lansete custom colorate... :lol:
Iote-l pe Johnny ce impaunat sta cu joarda
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 30 Sep 2012, 21:18

rine scrie:mari sau mici conteaza o ****.
nu vezi : arunca maxim atatea grame dar duce mai mult; aproape dublu. duce! am incercat io.
deci baietii "e "clar, ca incarca lanseta peste poate si lucreaza cu rezerva de putere nu cu "spitzul" la ex -fast-uri.sau fasturi "adevarate'
intrebarea e : de ce?
de ce simt ei nevoia sa faca treaba asta si nu-si iau din start o lanseta medium fast. ca tot asa lucreaza cu ea.. si e si mai puternica
din start si din fabrica la aceeiasi putere declarata.pe pariu.
ca sa nu mai zic de "sensibilitatea" ex-fast-ului in momentul in care deja supra incarci blancul cu peste -poate.
asta, lasand la o parte "fitele" pestilor de dunare cand dai cu jig over 40 de grame.
teorii din articole :twisted:
Rine ,nu inteleg eu prea bine ce te supara,da'nu te enerva..e asa cum zici.. :wink:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Jedi
veteran
veteran

Mesaj de Jedi » 01 Oct 2012, 03:27

grider46 scrie:Salut tuturor..
-rasina NSI face toti banii,fiind un bat destul de bland in drill,dar in intepare este o bestie
Cit e diferenta de pret intre rasina NSI si altele?
Ai vazut-o si recunoscut-o prin lanseta ta?
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.

grider46
junior
junior

Mesaj de grider46 » 01 Oct 2012, 08:21

Cu rasina Nsi e la fel de tare in intepare dar e mai elastica in drill.Pe Mudhole blankul vechi era 130 de dolari iar asta cu Nsi 203

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Oct 2012, 11:04

grider46,

nu exista o diferenta semnificativa de rigiditate intre SCV vechi si cel nou cu NSi.

Poate cel nou sa fie un pic mai stif decat cel vechi care tot stiff era.

Singurele blankuri High Moduls elastice care lea-m vazut sunt japonezele(multe si bune) si G.Loomis(GLX ,NRX) si NFC HM.

Cred ca si blankurile CTS sunt elastice eu am vazut un singur model de spinning care nu mi-a placut ca actiune dar stiu blankuri de fly si pot sa certific ca sunt elastice.

G.Loomis si CTS si faceau blankuri 100% grafit cu mult inainte ca St.Croix macar sa se gandesca

http://www.ctsfishing.com/technology.php

Cine are T-Russel si St.Croix poate sa certifice daca japonezele sunt mai elastice ca St.Croix.

De la japonezi poti sa cumperi lansete de top la preturi sub 300USD si net superioare SCV la toate capitolele :wink: (Major Craft, Daiko si altele).

grider46
junior
junior

Mesaj de grider46 » 01 Oct 2012, 19:44

Eu am si T russel si SCV :D .Tot ce am vrut sa zic mai sus putea fi simplificat asa:SCV ul este un bat foarte placut in drill,nu m am asteptat deloc sa fie asa si poate ca din cauza asta sunt asa de incantat de el.In alta ordine de idei T Russel ul este o capodopera de blanc (fata de SCV este un bat total diferit,nu se poate face absolut nici o comparatie intre cele doua).Si apropos,ca tot veni vorba,cu T Russel simt foarte bine cum da Kopyto de 5 din coada,cu SCV ,la acelasi Kopyto de 5 ( aceeasi mulineta si fir)simti numai o slaba viratie

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 01 Oct 2012, 19:52

poi da ala mai cu spor din coada :P
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 01 Oct 2012, 20:01

Ce modele de T-Russel ai ? (seria Saltwater Shore de 7`6``ft)

si nu ai spus daca grafitul este mai elastic si care este diferenta de actiuen definita in tapere.

Cam toate lasnetele au 3 tapere principale.

Primul taper responsabil cu aruncarea greutatilor mici/medii din plaja de lansare si contactul cu naluca (30-50cm)

Taperul 2 in functi de lungime decide cum se indoaie lanseta in drill si cat de progresiv, si cat de rapida este actiunea

Taperul 3 (rezerva de putere (care poate sa inceapa din taperul 2. In functie de lungimea si conicitatea taperului 3 lanseta are rezerva mare/mica de putere si actiune rapida.

Un alt element este grosimea peretilor pe fiecare sectiune care influenteaza cat de mult cedeaza putere sau nu.

Ca sa nu mai existe subiectivitati in alegerea blankurilor Gary Loomis a realizat pictograme ale blankuui indoit in sarcini variabile.

http://www.northforkcomposites.com/product/mb-705-1-im

in diagrama se pot vedea cele 3 tapere care definesc lanseta

deci care sunt diferentele intre T-Russel si SCV ?

Scrie răspuns