Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Dec 2010, 13:02

io nu am atatea probleme. Full rear grip pentru orice lanseta.
Fore grip deloc, ca sa ai full contact cu blancul, dar nu prea e ergonomic. Ar merge un fore grip dar nu din pluta, ceva material mai rigid ca sa transmita tot ce zice blancul. Aici ar fi loc de inovatie din parte rodbuilderilor.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 25 Dec 2010, 13:14

Pluta se poate vopsi cu orice.Problema la care te referi(probabil) e ca ramane lipicioasa.Astepti 2 zile si mai dai un strat.Dupa asta deja ar trebui sa fie mai bine.Mai astepti 2 zile, mai dai un strat si e gata.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 25 Dec 2010, 13:45

Pike - americanii fac lucruri asemanatoare cu spuma poliuretanica. Nush cat inreuneaza ca n-am testat sa vad:).

Bic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Bic » 25 Dec 2010, 14:00

Tavi,maximum de contact cu blancul il ai daca pui in loc de mandrina suport dala matisabil(ca la telescoape).Eu am dat cu una montata asa(de fapt cu doua dar una era din fabrica asa si nu se pune).Ai un plus mic de senzitivitate de care iti dai seama daca cunosti bine lanseta,dar mic.Mai bine (din punctul meu de vedere) e sa alegi confortul in locul acelui plus mic.Daca vrei un plus mare de senzitivitate(si de cat de usoara simti lanseta in mana) poti sa-l obtii cu microinele.Le poti vedea pe una di paginile anterioare, a pus Andrei poze cu una.Cu mentiunea ca inelul de varf(cel pe tub),poate sa lipseasca.Inelul pe tub e mai greu decat inelul cu picior,si asta in locul unde influenteaza cel mai mult.

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 25 Dec 2010, 15:10

pikeman scrie: sau alta intrebare, se poate vopsi pluta/eva cu ceva?
la pluta am dat cu oja de unghii ptr ca nu contzine asa de mult diluant ca la un lak normal,ar mai fi fost ecolacul dar asta nu e bun am incercat pe alta bucata si devenea lipicios chiar dupa 2 straturi si am renuntzat

pe urma mi-am luat pluta cu power cork, fix pl, adevaru e ca are un strat al plutei mai tare dar in locul unde freca mana uda s-a dus dupa ce am uitat de ele in huse, asa ca am ajuns la concluzia ca mai bun e lacul de unghii ptr ca prima mana o absoarbe iar a doua o intareste mai mult decat corkul, plus ca atunci cand se usuca se intareste de nu sta gram de apa iar unde are contact cu mana nu se distruge ca power cork ramane asa cum ai dat-o si ii da un aspect de lemn natur dat cu lak

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Dec 2010, 15:22

Dar de ce sa vopsesti pluta?
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 25 Dec 2010, 15:28

Tavi scrie:Dar de ce sa vopsesti pluta?
de fitze :lol: :lol: :lol:

ca era mai comod decat sa imi fac din balsa, d'aia bah :P ca , numa la voi sa fie nasu pe sus?

edâ„¢
veteran
veteran

Mesaj de edâ„¢ » 25 Dec 2010, 16:06

pike daca personalizezi manerul cu aerograful si blankul la inbinarea inelelor nici nu vreau sa ma gandesk ce iasa,atunci potzi sa zici ca e custom

bafta

ps:vezi nu folosi blue marin ca poate ai un atak la suprafata,dai cu gri si negru rammstein :wink:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 26 Dec 2010, 12:02

@Andrei

Catalogul Matagi l-am tot studiat si eu de vreo luna incoace, gandindu-ma sa-mi fac un cranker misto si mi-am ales (fara sa le comand inca) astea:

Handle set: GK-EECS16-KD4 pagina 89 10.500 - 12.000 Y
Blank: 4S70MHM St. Croix SCIV pagina 22 13.650 Y
Inele, daca te uiti pe pagina 29 in stanga, ultimele 5 seturi au preturi si de 15.000 - 19.000, sau cele luate la bucata, ceva mai de doamne-ajuta, majoritatea as spune sunt, in medie (cele mari cu cele mai mici), pe la vreo 1.000 Y (vezi pag 34) - si mie imi trebuie 10 bucati.

Luand cazul cel mai fericit din toate, tot iesi pe la 35.000 y, si nu am mai pus conector metalic, matisaj, cleiuri, adezivi, rasini sau ce mai implica (adevarul e ca nu ma pricep foarte bine) si nu am pus nici manopera.

Te intreb la modul cel mai serios, de exemplu tu, la ce pret lucrezi o lanseta cu materialul clientului sa zic asa? Ma gandesc ca cel putin vreo 12.000 care-i vreo 100 de euro. Adica de la cap la coada, totul pus la marele fix, o inscriptie personalizata eventual... ma rog , stii tu.

Inafara de asta handle setul de acolo e unul frumos si decent, fara extravagante si arogante, e unul foarte intalnit pe multe modele Japoneze din gamele fara pretentii. Blancul e un SCIV care desi e unul bun nu mai sperie pe nimeni si SCV-urile sunt TOATE peste 15.000. Am vrut io unul moderat, ca SCV-urile sunt toate fast si ex-fast (cu vreo 2 exceptii, si alea UL... nu stiu de ce... ;) ). deci cu pretul mi se pare ca am fost cam corect daca nu chiar indulgent. Oricum, cu ocazia asta au inceput St.Croix-urile sa mi se para si mai scumpe decat pana acum, mai ales Avidurile si alea pe la mijlocul clasamentului, care la aproape 200 de euro nu prea prezinta nimic inafara de blank, inelele sunt cele puse si de Daiwa pe betele de 300 de lei, handelurile sunt dintr-o pluta destul de dura si slab calitativa, adesea cu bavuri, gauri (am avut vreo 5), si lacul ala de la inele plezneste la toate, fara exceptie, nu dupa mult timp, chiar si la modelele Elite, si incepe sa scartaie sau cade jos de tot.

Legat de garantie, daca o lanseta dinasta cum am aratat mai sus iese la vreo, hai sa vorbim in euro, la vreo 400 net, eu am dat preturile de catalog acolo, in Japonia la mama dracului, si imi crapa aia, ca se intampla, cum spuneai, defectiune de blank, fara sa aiba builderul vreo vina, cu toate montate pe ea, lipite, matisate....pac-pac, ce ma fac? La asta chiar nu am nici o garantie. Ca trebuie sa suport eu costurile de transport Japonia si retur... asta e, mai dau 1/3 din valoarea lansetei dar o pot avea inapoi ca noua. Mi se pare o varianta mai buna oricum.

Legat de finisaje, Evergreen sunt mai "decenti" - nu stiu daca e cel mai potrivit cuvant - decat Megabass. pescuiesc cu 5 modele Daiko si Evergreen de cativa ani si nu arata ca dupa razboi niciunul. Le-am dus in delta, le-am tinut unul peste altul in barca, bine, nu le trantesc, nu le arunc, le pun cat de cat bine si am grija de ele dar nu ma port cu ele ca domnisoarele. Au si scos pesti destul de mari si multi si cateva zeci de partide fiecare. daca le curat atent cu o periuta fina si le dau cu silicon blankul iti fura ochii. Am vazut si bete de top ingrijite ca *&%$ si le-am plans de mila... Orticum, e posibil sa fie mai sensibile decat altele, nu zic nu, dar am vazut un TR-FR de vanzare de pe care cadeau inelele, nu stiu daca la o fi pescuit la marlin cu el dar altfel nu-mi explic si am vazut si Megabass cu inelul de varf schimbat si pus tot ca &%$#. Nu trebuie sa calci pe ele pe-acolo si sa le joci in picioare ca Mike Iaconeli, altfel se pastreaza chiar bine, nu as spune deloc ca sunt lansete de vitrina. Am scos cu un ML din doua bucati 6'3'' un chinez de vreo 6 kile agatat de spate si am crezut ca mi-l innoada. Ala e cel mai vechi batz dintre astea de care vorbesc, il am de vreo 3 ani si le-a cam vazut pe toate. Nu are nici o urma. La cerere fac si pariuri pe el ;)

Cam asta vroiam sa zic...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

mariusw
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mariusw » 26 Dec 2010, 15:32

intrebare...:-s ...am pe aici prin casa o lanseta uitata de soarta si as vrea sa ii schimb culoarea din negru sa o fac un auriu sau orice indiferent ... cum as putea sa o vopsesc? de ce am nevoie?:D @ ms anticipat:D

Scrie răspuns