Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 26 Dec 2010, 21:18

@Tristian

Inelele la care te-ai uitat sunt Gold Cerment... Intradevar sunt cele mai scumpe inele cu insertie ceramica... Inele din care nu cred ca ai mai vazut pana acum pe nici o lanseta de serie, din acelasi motiv.... PRETUL. (nici macar pe cele mai scumpe JDM-uri)

Un set de inele TiSiC pentru blankul ales de tine, indiferent ca e de casting sau de spinning iti garantez ca nu depaseste cei 100$ despre care am scris in postul precedent.

In materie de blankuri americane nu cred ca Matagi este cel mai potrivit loc pentru estimarea unui pret, care sunt putin mai mari decat a celor din SUA(in acest caz cu 25$ mai scump).

Deci cu toate ai iesi undeva la... 240$ + valorea manerului cu mandrina(in postarea ta este trecut pretul cu pentru GK-CECS16-KD4 - adica cu pluta), pentru modelul scris de tine pretul este intre 8900 si 10570 - aprox 107-128$

Un total de 347-368$.... pretul la ce ai enumerat tu mai sus este de aproximativ - 492$ - discrepanta este relativ mare.

Referitor la japonezismele scumpe..... Nu spun ca nu rezista sau ca nu sunt bune... doar ca am vazut vestejituri la niste preturi incredibile :(.

Aceeasi garantie o ai si la un blank ca si la o lanseta... Trimiti in SUA sau Japonia daca e greseala lor iti trimit blankul cu lanseta rupta inapoi, si in mare parte se poate recicla cam tot ce-a fost pe lanseta originala.

Referitor de preturi... sunt in functie de complexitatea designului lansetei :)

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 26 Dec 2010, 22:00

Tavi scrie:Dar de ce sa vopsesti pluta?
Cred ca a pescuit cu mainile murdare.
:mrgreen:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 27 Dec 2010, 01:35

mariusw scrie:intrebare...:-s ...am pe aici prin casa o lanseta uitata de soarta si as vrea sa ii schimb culoarea din negru sa o fac un auriu sau orice indiferent ... cum as putea sa o vopsesc? de ce am nevoie?:D @ ms anticipat:D
ai nevoie de rabdare si talent, un set de lame de cater (folosesti dosul pt a razui blank-ul vechi, vopsea pt bare auto (pt plastic, nu pt tabla) , 2 ml epoxy si o manusa sa intinzi lacul pe bat

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 27 Dec 2010, 01:39

sunt surprins ca nimeni nu vorbeste si de mulinete, mai ales la ansambluri de spinning.

pe forumurile americane, cand se discuta de bete (de fabrica chiar) oamenii precizeaza si mulineta cu care sunt imperecheate.Si asta nu la echipamente de concurs ci pescari cu 1-2 lansete .

La betele custom, nu cred ca se poate vorbi de customizare fara a lua in calcul mulineta (greutate, con fir, locul unde intersecteaza linia axului blankul, etc).

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 27 Dec 2010, 07:42

Da ,marele avantaj la lansetele custom este faptul ca poti pozitiona mandrina exact in cea mai optima pozitie pentru a echilibra perfect lanseta...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

ciprian savu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de ciprian savu » 27 Dec 2010, 08:14

andriipopa75 scrie:sunt surprins ca nimeni nu vorbeste si de mulinete, mai ales la ansambluri de spinning.

pe forumurile americane, cand se discuta de bete (de fabrica chiar) oamenii precizeaza si mulineta cu care sunt imperecheate.Si asta nu la echipamente de concurs ci pescari cu 1-2 lansete .

La betele custom, nu cred ca se poate vorbi de customizare fara a lua in calcul mulineta (greutate, con fir, locul unde intersecteaza linia axului blankul, etc).
poti sa detailezi un pic partea asta "con fir, locul unde intersecteaza linia axului blankul," caci sunt interesat cam care ar fi caractristicile ideale in asamblarea acesteai parti.

Merci

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 27 Dec 2010, 20:53

Ce discrepanta Andrei? Reciteste primul mesaj si vezi ca ziceam ca iesi in 50.000 cu tot cu manopera, cu tot tot, practic lanseta produs finit. Si daca la aia 35O care ii recunosti si tu ca sunt acolo, mai adaugi manopera, io cred ca fix acolo iesi. Am auzit de unii care au cerut 100 de euro numai sa schimbe niste inele pe o lanseta... modesta. Nu spun ca e jecmaneala sau ca escump. E o meserie, are pretul ei, piata e libera, deci nu judec, dar am impresia ca builduitul unei lansete cap-coada e peste 600 de lei... Deci nu e nici o discrepanta. Si poti alege si materiale mai scumpe, lejer. Daca comanzi si din 3 parti si aduci blankul din America, Mandrina din Japonia si inelele din China, platesti 3 transporturi tot de la mama dracului si fix acolo iesi. Si daca zici ca sunt recuperabile, pluta aia din handlesetul care l-am dat... sincer nu stiu cum o recuperezi dupa ce a fost trasa pe blank si lipita, refolosite toate, nu zic nu, ca nu ma pricep, poate merge, dar... esti sigur? Ideea unei lansete custom e sa faci din ea ce vrei, sa iaba valoarea ei, performantele ei. Asta e ideea. Sa iti satisfaci ce nici un producator nu ti-a prea oferit. Multi sunt in TRENDUL - CE COOL SUNT, AM LANSETA CUSTOM dar de fapt si-au facut un Avid si au iesit la pret de Legend. Eu vad conceptul altfel, ca la masini, e ok sa iesi mai scump dar sa fie SEMNATURA ta, personalitatea ta, si bineinteles, si calitatea sa fie peste ce ofera seriile largi la caracteristicile respective. P.S. Si cum ziceam, vorbeam de un SCIV in postarea mea. Ceva ca un Orange County Chopper... E FOARTE SCUMP. Daca e prea scump prefer o Honda de uzina sau un Harley Davidson...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 27 Dec 2010, 22:12

Tristian scrie: Multi sunt in TRENDUL - CE COOL SUNT, AM LANSETA CUSTOM dar de fapt si-au facut un Avid si au iesit la pret de Legend. Eu vad conceptul altfel, ca la masini, e ok sa iesi mai scump dar sa fie SEMNATURA ta, personalitatea ta, si bineinteles, si calitatea sa fie peste ce ofera seriile largi la caracteristicile respective.
se presupune ca, buildaru, face ce nu face o linie de productie :pune inelele pe splin,le monteaza dupa cum actioneaza blancul ,nu dupa tabele si alte calcule de-a gata, matiseaza si pune rasina pe matisaje cu simt de raspundere,basca o estetica mai...si poate ca atunci toate ar fi mai scumpe de ; ca la comanda.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 28 Dec 2010, 00:00

ca si la masini, custom poate insemna :
1. "the best can money buy" ;
2. performante mai bune la pret mai mic ;
3. aspect estetic deosebit ;
4. kitsch eventual pe bani multi .
5. "chiptuning"

Cazul 1 nu-l comentam, putem doar sa visam/invidiem .

Cazul 2, intalnit surprinzator de des la americani, unde am crede ca nu sunt probleme cu banii, a plecat de la un fapt real : anumite firme (lamiglas de ex) vand produsul finit mult mai scump decat costa componentele , de ex la un bat de 320$ componentele costa vreo 220$ si de aici pt cei cu talent a mai fost nevoie doar de un pas, de aparitia magazinelor pt rodbuilderi.
A propos de discutia de mai sus, st croix e un exemplu diferit, daca un elite te costa 320 $ componentele te costa vreo 340$, fara manopera.
Exista si varianta economica a unui blank de 30-40$(mhx de ex) echipat cu fuji alconite , dps cu eva si ai sansa de a avea un bat cu ~100$ ce bate alte bete de +300$ .

Cazul 3, se observa prin aparitia unor "ineluse" colorate pe mandrine, adevarate picturi pe bete , sculpturi pe mandrine, lemne rare pe cotoare sau matisaje "in figuri" cu 50 de ate si softuri gen pictowave in spate .

Cazul 4 e inerent cand lipseste bunul gust sau cand te zgarcesti sa refolosesti ce ai la indemana, chiar daca nu se potrivesc functional/estetic.

Cazul 5. Ai lanseta facuta si o imbunatesti un pic , de obicei prin modificarea inelelor, mandrinei, etc . E primul semn de virusare .

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 28 Dec 2010, 00:40

"E o meserie, are pretul ei, piata e libera, deci nu judec, dar am impresia ca builduitul unei lansete cap-coada e peste 600 de lei... "

Aici te inseli eu am discutat cu Andrei si esti departe de adevar pretul cerut pentru builduitul unei lanseta mie mi sa parut de bun simt, ca or fi uni care cer e alta problema, si ce bete am vazut eu facute de andrei chiar sunt lucrate cu talent si omul stie ce face.
Adica primul bat care o sa mi-l fac custom la el o sa-l fac.
Nu vreau sa fiu rautucios dar uni builderi din bucuresti care isi dau aere de V.I.P nici nu s-au deranjat sa-mi raspunda la mesaje private,poate inca nu am statul necesar sa-mi faca onoarea sa stea de vorba cu mine.
Si a mai citit ca respectivul s-a simtit lezat ca o revista de profil nu l-a trecut si pe el pe lista celor mai cunoscuiti builderi de la noi, ca deh cine isi permite sa scrie un articol despre rodbuilding fara ca numele lui sa fie alaturi e nob.
Imi vine sa vars cand vad pe cate unu dintrasta ce a pus capul pe perna seara om normal si dimineata sa trezit vedeta.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Scrie răspuns