Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Dec 2010, 01:18

andrei-ovidiu scrie:
Imagine[/img]
[/img]ImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagineImagine
Andrei , sincer , da creatia asta cade la impresie artistica ! Nu stiu daca am vazut o scula asa , sa-mi zgarie ochii in halu asta :shock: Ochii mei nu pot combina culorile alea in halu ala , adica evo ala cu culoarea plutei , bucatica aia argintie si verdele ala la matisaj , un fel de cizme in picioare cu pantaloni sport adidas , sacou peste si un batic de pirati in cap .

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 28 Dec 2010, 01:23

andriipopa75 scrie: 4. kitsch eventual pe bani multi .

Cazul 4 e inerent cand lipseste bunul gust sau cand te zgarcesti sa refolosesti ce ai la indemana, chiar daca nu se potrivesc functional/estetic..
Ii cazu sa scornim o noua expresie..... "kitsch functional" :lol:

Musti
veteran
veteran

Mesaj de Musti » 28 Dec 2010, 01:28

Tristian scrie:...dar am impresia ca builduitul unei lansete cap-coada e peste 600 de lei...
Te inseli. E drept ca n-am lucrat lansete decat la Cristi Ene, deci nu am si alte experiente, dar nici poveste sa ajungi la 600 manopera...
In rest, orice lanseta custom mi-am facut, ea este sensibil mai reusita decat omoloaga factory... Ca sa nu vorbim ca ai acces la blank-uri care nu se vand ca lansete gata.
In plus n-ai sa vezi inele cu matisaj plesnit, cum bine ziceai despre St.Croix-uri, ca sa iau exemplul tau... Fa-ti un SCIII (Avid) la un builder serios si vei vedea ca nu mai are defectele pe care le intalnesti la factory... Si nu vei iesi mai scump decat lanseta de fabrica, daca nu vrei sa pui pe ea Swarovski-uri si mandrine Matagi roz cu buline verzi si dungi aurii, ca sa platesti dublu vopseaua de pe o madrina Fuji care, de fapt, este ea...
E drept ca prin custom se poate intelege si transformatul unei lansete in sorcova, dar eu aleg sa vad doar partea strict utila din acest concept mai larg... :D
Astept vremurile cand ne vom lauda cu pestii eliberati, nu cu cei prinsi...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 28 Dec 2010, 02:00

SF scrie: .....
Andrei , sincer , da creatia asta cade la impresie artistica ! Nu stiu daca am vazut o scula asa , sa-mi zgarie ochii in halu asta :shock: Ochii mei nu pot combina culorile alea in halu ala , adica evo ala cu culoarea plutei , bucatica aia argintie si verdele ala la matisaj , un fel de cizme in picioare cu pantaloni sport adidas , sacou peste si un batic de pirati in cap .
Totusi nu poti impusca pianistul pentru ca partitura e ca p.... Daca clientul zice vreau sa imi faci o lanseta pe blancul ala, cu split grip, manere si de eva dar si de pluta, cu un lipstick argintiu deasupra la mandrina, cu inele Alconite si matisaje verzi, cam asta iese.
Ce ar putea sa zica rod-builderul, nu ti-o fac pentru ca nu e estetica ?!! :lol:

Parerea mea este ca daca o lanseta custom iese inestetica, kitschoasa, e mai mult vina clientului, daca e cu greseli de montaj (inelele sunt puse aiurea pe blank, e dezechilibrata, de desprind componentele dupa un timp, crapa matisajele etc) atunci e clar vina rod-builderului.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 28 Dec 2010, 06:20

Ihi ,sa vedeti la mobila cum este ,cind vrea clientul tot felul de' nave spatiale'si cind este gata zice ce el n-a vrut asa....
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

cata_asp
veteran
veteran

Custom

Mesaj de cata_asp » 28 Dec 2010, 08:36

Eu cred ca un rodbuilder ce se respecta, ar trebui sa-si puna amprenta intr-un mod personal asupra lucrarii, iar daca clientul vrea mai stiu eu ce matisaje roz cu blank vopsit mov, poate ar trebui sa se abtina...
Pana la urma, lucrarea il reprezinta,nu?

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 28 Dec 2010, 09:36

@andriipopa, nu prea ai inteles conceptul custom cred, chiptuning si performante bune la pret mic... nu au nici o legatura. Uita-te la exemplul OCC VS HONDA si HARLEY.

@Musti, de ce as vrea sa imi fac un Avid custom? Cine a zis de roz cu bulinute? Ai vazut ce componente am dat eu acolo? Si cum ziceam, n-am ales un SCV. Desi uneori custom poate insemna si aia la unii. Cum facea ala din pimp my ride, le punea acvariu si veioza in masina... sa fim seriosi.

@rine, calculele alea de care vorbesti cred ca le-au facut deja, ingineri nu neaparat rodbuilderi, sau nicidecum rodbuilderi, si io de aia m-as lua dupa schemele de dispunere pe care le dau. Aia e fix diferenta de pret intre o lanseta Megabass sa spunem si altele. Ala e FIX motivul pentru care nu vand blancuri. Sa te apuci sa dispui inele de care vrei si cum vrei tu, facand niste calcule... ce calcule? Ai toate sansele sa o strici total. Desi nu-ti vei da seama. O iei in mana si o indoi de tavan, si ii spui lu' vecinu: tine de varf un pic, si o tot balangani si o sa zici: ma, da e ok. Inginerii care sunt platiti sa faca asta au scule nu sublere si liniar, au formule si traiesc din aia. Ii fac si un arc de pod, si o cupola de biserica si dispunerea inelelor pe un blanc. Aia le e meseria. Da cine sa-i plateasca? Builderu din Bucuresti de care zicea Ryobi? Nu cred. Il plateste Megabass si pe ala.

@Ryobi, nu vreau sa dau nume sau sa zic de unu sau altul, cu unii ma cunosc, cu unii nu dar oricum nu as spune ca avem o relatie proasta. Nu am intrebat eu personal si nu am discutat direct cu persoana de aia nu duc discutia mai departe dar poate vede ersoana care era in cauza si confirma aici, fara sa dea nume, ca pretul ala i s-a cerut. As fi mai rezervat la lista preturilor de manopera, pentru ca si eu iti pot spune una si cand mi le pui toate in brate si zici fa-o... s-ar putea sa nu ne intelegem... la pret vreau sa spun.

Pana la urma treaba sta asa:
1. Isi face builderul lansete, concept propriu, totul dupa capul lui (la capitolul creatie si design, eu as respecta tabelele de dispunere propuse de altii)... si face lansete CU SEMNATURA cum ar veni, pe care sa le poata replica si la o serie mai mica...
2. Vine clientul cu tot, cu idee, cu desene, el respecta comanda exact si iese fix ce a vrut clientul, asumandu-si toata responsabilitatea. Bineinteles ca poate primi sfaturi de la builder, sa-i explice de ce e una si nu alta, sau ma rog...

Prima varianta as spune ca e pentru cei care nu se pricep deloc dar vor ceva trendi iar a doua pentru cei care au o viziune proprie dar nu au toate cunostintele si sculele sa si-o faca singuri.

Cum am mai spus. mi se pare ca e un TREND "vreau sa am lanseta custom". Nu cred, logic vorbind, ca iti poti dori o lanseta custom pana cand nu ai pescuit cu cateva din modelele si firmele de top. Nu poti sa te dai jos din dacie, si sa nu vrei un BMW M3 sau un audi A5 ci sari direct la ceva de genul asta: http://www.roadsters.com/custom/ . Nu mi se pare un pas normal. Alegi varianta custom cand vrei ceva unic, nu prin porcariile ce le are ci prin performanta si look. DA, O LANSETA CUSTOM MERITA SA FIE DIN CEL MAI TARE BLANK CE EXISTA PENTRU APLICATIA AIA SI SA AIBA COMPONENTE DE TOP-TOP. Daca nu, imi iau avidul de serie si trag de el pana moare.

Nu judec pe nimeni, pot sa-si faca toti lansete custom, dar daca sunt modeste, parerea mea e ca isi pierd timpul degeaba. Asta cu Avidul e ca si cu loganurile tunate de la noi. Conceptul CUSTOM nu inseamna nici un cip, nici un eleron, nici briz-brizuri. Inseamna creatie si performanta.

Si da, putem recunoaste ca e mai scumpa fara sa ne suparam, e NORMAL sa fie mai scumpa, mai ales daca vrem ceva CA LUMEA, ori putem sa ne lasam dusi de trendul aparent-custom, si sa impopotonam un avid. E diferenta intre tuning si custom.

Daca IARN ne jucam de-a v-ati ascunselea, iar m-am razgandit. Vreau un blank 5S70MHF-G (SCV) si un handle set GK-EACS16-KD3 (EVA). Tocmai am sarit de 33.000. Imi iau inele de 7.000 nu de 12.000 si mi-l face cineva, cu tot cu materiale, matisaj si kkturi moca. Tocmai am iesit in 40.000 cu reducere MARE (as spune imposibila). Poate nici nu iese calumea. Io am gasit un Megabass la 37.000 si imi place (ati vazut cum pun Megabass, Evergreen si Daiko inelele la micron? - e sexy).

Nu ma mai bag ca vad ca am "clienti" care abia asteapta sa ma contrazica, cu orice pret as spune. Customul nu-i de mine inca... Apropo, am o Germina veche pe undeva, vrea cineva un custom split-grip cu titanium coated pe ea? O donez.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 28 Dec 2010, 09:46

:lol: :wink: :roll:

Total de acord.

Si stii de ce?

Pt. ca inca din anul 2006 am fost posesor a 2 lansete custom si sincer sa va zic m-au costat o caruta de bani pt. vremea aceea si nu aveau nici componentele de top nici vre-o "amprenta" deosebita a producatorului...de aceea am revenit la modele de serie dar am schimbat producatorii :lol: :lol: am apelat la cei din tara soarelui rasare.

Am trecut la cei de genul Megabass,Daiko sau Daiwa si nu regret absolut e loc. :wink: :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 28 Dec 2010, 10:17

andrei-ovidiu scrie:St Croix-uri...Legend Elite & Avid...8'6", 1/2-2 oz. face to face :)

[img][img]http://i154.photobucket.com/albums/s253 ... u/1-16.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i154.photobucket.com/albums/s253 ... u/2-14.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i154.photobucket.com/albums/s253 ... iu/3-9.jpg[/img][/img]
[img][img]http://i154.photobucket.com/albums/s253 ... iu/4-8.jpg[/img][/img]
...sincer si mie imi pare fortata combinatia...e ca si cum ai face un rezumat din Dostoevsky, Freud si Frații Grimm.

...dar vorba unui prieten in viatza:"...tie sa-ti placa!"
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

zander
veteran
veteran

Mesaj de zander » 28 Dec 2010, 10:45

Eu am doua lansete custom de care sunt incantat, ambele sunt facute pe blank All Star Titanium , care nu prea se mai gaseau la acea ora, sunt facute cu componente fuji, sunt lucrate foarte bine si sunt incantat de cum se conporta , iar ca si pret acum ar fi undeva in jur de 200-250$ cu tot cu manopera (lansetele le am de circa 3 ani)....., deci nici vorba de 600 ron manopera
Megabass si alte DJM-uri nu imi permit ca sa ma dau cu parerea dar din punctul meu de vedere lansetele custom merita daca la face cineva pe mana ta si daca prin asta reusesti sa castigi ceva fata de acelasi blank lucrat de serie (fabrica), cum an fi de exemplu caliatatea si dispunerea inelelor, cat si breutatea aproximativa a lansetei...
cu stima......

Scrie răspuns