@andriipopa, nu prea ai inteles conceptul custom cred, chiptuning si performante bune la pret mic... nu au nici o legatura. Uita-te la exemplul OCC VS HONDA si HARLEY.
@Musti, de ce as vrea sa imi fac un Avid custom? Cine a zis de roz cu bulinute? Ai vazut ce componente am dat eu acolo? Si cum ziceam, n-am ales un SCV. Desi uneori custom poate insemna si aia la unii. Cum facea ala din pimp my ride, le punea acvariu si veioza in masina... sa fim seriosi.
@rine, calculele alea de care vorbesti cred ca le-au facut deja, ingineri nu neaparat rodbuilderi, sau nicidecum rodbuilderi, si io de aia m-as lua dupa schemele de dispunere pe care le dau. Aia e fix diferenta de pret intre o lanseta Megabass sa spunem si altele. Ala e FIX motivul pentru care nu vand blancuri. Sa te apuci sa dispui inele de care vrei si cum vrei tu, facand niste calcule... ce calcule? Ai toate sansele sa o strici total. Desi nu-ti vei da seama. O iei in mana si o indoi de tavan, si ii spui lu' vecinu: tine de varf un pic, si o tot balangani si o sa zici: ma, da e ok. Inginerii care sunt platiti sa faca asta au scule nu sublere si liniar, au formule si traiesc din aia. Ii fac si un arc de pod, si o cupola de biserica si dispunerea inelelor pe un blanc. Aia le e meseria. Da cine sa-i plateasca? Builderu din Bucuresti de care zicea Ryobi? Nu cred. Il plateste Megabass si pe ala.
@Ryobi, nu vreau sa dau nume sau sa zic de unu sau altul, cu unii ma cunosc, cu unii nu dar oricum nu as spune ca avem o relatie proasta. Nu am intrebat eu personal si nu am discutat direct cu persoana de aia nu duc discutia mai departe dar poate vede ersoana care era in cauza si confirma aici, fara sa dea nume, ca pretul ala i s-a cerut. As fi mai rezervat la lista preturilor de manopera, pentru ca si eu iti pot spune una si cand mi le pui toate in brate si zici fa-o... s-ar putea sa nu ne intelegem... la pret vreau sa spun.
Pana la urma treaba sta asa:
1. Isi face builderul lansete, concept propriu, totul dupa capul lui (la capitolul creatie si design, eu as respecta tabelele de dispunere propuse de altii)... si face lansete CU SEMNATURA cum ar veni, pe care sa le poata replica si la o serie mai mica...
2. Vine clientul cu tot, cu idee, cu desene, el respecta comanda exact si iese fix ce a vrut clientul, asumandu-si toata responsabilitatea. Bineinteles ca poate primi sfaturi de la builder, sa-i explice de ce e una si nu alta, sau ma rog...
Prima varianta as spune ca e pentru cei care nu se pricep deloc dar vor ceva trendi iar a doua pentru cei care au o viziune proprie dar nu au toate cunostintele si sculele sa si-o faca singuri.
Cum am mai spus. mi se pare ca e un TREND "vreau sa am lanseta custom". Nu cred, logic vorbind, ca iti poti dori o lanseta custom pana cand nu ai pescuit cu cateva din modelele si firmele de top. Nu poti sa te dai jos din dacie, si sa nu vrei un BMW M3 sau un audi A5 ci sari direct la ceva de genul asta:
http://www.roadsters.com/custom/ . Nu mi se pare un pas normal. Alegi varianta custom cand vrei ceva unic, nu prin porcariile ce le are ci prin performanta si look. DA, O LANSETA CUSTOM MERITA SA FIE DIN CEL MAI TARE BLANK CE EXISTA PENTRU APLICATIA AIA SI SA AIBA COMPONENTE DE TOP-TOP. Daca nu, imi iau avidul de serie si trag de el pana moare.
Nu judec pe nimeni, pot sa-si faca toti lansete custom, dar daca sunt modeste, parerea mea e ca isi pierd timpul degeaba. Asta cu Avidul e ca si cu loganurile tunate de la noi. Conceptul CUSTOM nu inseamna nici un cip, nici un eleron, nici briz-brizuri. Inseamna creatie si performanta.
Si da, putem recunoaste ca e mai scumpa fara sa ne suparam, e NORMAL sa fie mai scumpa, mai ales daca vrem ceva CA LUMEA, ori putem sa ne lasam dusi de trendul aparent-custom, si sa impopotonam un avid. E diferenta intre tuning si custom.
Daca IARN ne jucam de-a v-ati ascunselea, iar m-am razgandit. Vreau un blank 5S70MHF-G (SCV) si un handle set GK-EACS16-KD3 (EVA). Tocmai am sarit de 33.000. Imi iau inele de 7.000 nu de 12.000 si mi-l face cineva, cu tot cu materiale, matisaj si kkturi moca. Tocmai am iesit in 40.000 cu reducere MARE (as spune imposibila). Poate nici nu iese calumea. Io am gasit un Megabass la 37.000 si imi place (ati vazut cum pun Megabass, Evergreen si Daiko inelele la micron? - e sexy).
Nu ma mai bag ca vad ca am "clienti" care abia asteapta sa ma contrazica, cu orice pret as spune. Customul nu-i de mine inca... Apropo, am o Germina veche pe undeva, vrea cineva un custom split-grip cu titanium coated pe ea? O donez.