Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Biban
veteran
veteran

Mesaj de Biban » 23 Dec 2010, 14:36

De unde pot achzitiona un blank de 8" grafit din doua bucati?

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 23 Dec 2010, 21:23

Mai misto manerele din pluta clasice sau ceva ce mi s-a parut cel mai ok si estetic si practic, manerul de la Kistler Graphite Spinning. Trendu asta cu split grip ma cuprinsese si pe mine, insa am ajuns la concluzia ca tot manerul continuu arata mai bine si e mai ergonomic si il prefer, cu toate cam am vreo 3 maimute d-astea splitate :D

nasolu
veteran
veteran

Mesaj de nasolu » 23 Dec 2010, 21:30

stefanflorin scrie:Mai misto manerele din pluta clasice sau ceva ce mi s-a parut cel mai ok si estetic si practic, manerul de la Kistler Graphite Spinning. Trendu asta cu split grip ma cuprinsese si pe mine, insa am ajuns la concluzia ca tot manerul continuu arata mai bine si e mai ergonomic si il prefer, cu toate cam am vreo 3 maimute d-astea splitate :D
Sunt total de acord cu tine!Manerul clasic de pluta e mult mai comod si de neinlocuit pentru mine!

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 23 Dec 2010, 21:39

subscriu.niciodata nu mi-au placut splitatele dar credeam ca-mi scapa mie ceva. :D

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 24 Dec 2010, 01:46

Am incercat si eu split gripul pe doua lansete si m-am intors la full grip. Parca sta mai bine in mana lanseta, e mai comod.Si batul parca se echilibreaza mai bine cu un maner full.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

andriipopa75
veteran
veteran

Mesaj de andriipopa75 » 24 Dec 2010, 22:50

nu inteleg filozofia unui split grip din pluta+eva pare din filozofia celor 3r
nu ijnteleg filozofia unor bucse puse de design pt a masca lipsa echilibrarii;
nu inteleg de ce la bete de 8'6"+ exista doar un inel pe cotor;
nu inteleg custom cand copiem un bat deja facut de fabrica
sunt prea prost se pare

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 24 Dec 2010, 23:39

Mie imi plac lansetele custom dar nu folosesc. Sa ma explic.

Sunt misto pentru ca iti dau ocazia sa faci o lanseta dupa mintea ta. Adica sa te reprezinte ca si caracteristici, look, poti sa-i dai nume, sa o inscriptionezi... etc

Din pacate limitarea vine in doua momente destul de importante:

1. Blankul, care deobicei e unul de serie mare, marii producatori (mari nu neaparat mari ca tiraj cat ca si inovatie) nu prea vand avangarda ci cam cele usor uzate moral, pierzandu-se pana la urma din conceptul de custom, adica ceva original, unic si iesit din comun, blankul fiind 80% din lanseta dupa parerea mea...

si 2. dar deloc de neglijat, faptul ca daca vrei componente de top pe o lanseta custom risti sa sari de pretul unui producator renumit care face fix acelasi lucru, pe blankul cu posibil "micile" lui secrete de fabricatie, si mai da si garantie. Adica si eu am cautat la un momentdat componente pentru o lanseta custom in cateva cataloage si blankul iesea la vreo 13.000 Y, mandrina cu suportul de mulineta si capacul vreo 12.000 Y, setul de inele vreo 15.000 Y, si n-am mai pus matisaj, culori, figuri, manopera (ca de lucru e cu ele - sunt mai fixist - inele dupa schema, din 8, in 9,5, in 10 cm s.a.m.d. pana la cele 10 inele, aliniate, micrometru :) ...)... cred ca ieseam usor peste 50.000 Yeni, pret la care, cum spuneam, iti comanzi ceva cu garantie pe viata si de ce nu, branduit.

...dar pana la urma apreciez munca rodbuilderilor, mai ales cea BY THE BOOK, prin asta referindu-ma in general la studiile facute pe distributia puterii in concordanta cu actiunea blancului, dispozitia inelelor... adica slefuitul, matisajul, aliniatul, adezivul, montajul sunt chestie de mana, dedicatie, abnegatie si perfectionism. Respectarea muncii inginerilor din spatele STIINTEI mi se pare o conditie de baza.

Concluzia: Sunt Fan Custom {nu Fan Altceva :))))} dar prefer produsele finite gata branduite, chiar daca nu unicat, si hai sa zic, 95% din preferinte sunt din cercul Daiko, Evergreen, Megabass... Asta e ALEGEREA mea.

Nu e exclus sa imi fac pana la urma un custom da il fac sigur marca inregistrata, cu denumire, cu specificatia componentelor, cu tot ;)

P.S. Nu sunt fan split-grip deloc, desi, daca restul caracteristicilor o impun pentru ceea ce am nevoie, voi merge pe mana tehnicii si destinatiei nu a lookului.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 24 Dec 2010, 23:58

rine scrie:niciodata nu mi-au placut splitatele
razvan m. scrie:m-am intors la full grip.
andriipopa75 scrie:nu inteleg filozofia unui split grip din pluta
Tristian scrie:Nu sunt fan split-grip deloc
stefanflorin scrie: tot manerul continuu arata mai bine si e mai ergonomic si il prefer
Ma, si credeam ca sunt singuru care nu ma entuziasmez la tendintele moderne :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 25 Dec 2010, 00:17

@ burtea

Cred ca de aia am preferat mereu Daiko si Evergreen peste Megabass. Adica primul motiv al fi split-gripul si al doilea faptul ca Megabass mai creste pretul punand bucati de cale ferata, poduri, constructii extreme, aluminiu si poze cu rapirea din serai, in timp ce, ceilalti doi, le tin relativ simple si decente dar DEOSEBIT de elegante si de o calitate exceptionala. Am cateva preferate si la Megabass, stai linistit... ;)
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 25 Dec 2010, 02:07

imi explica si mie cineva va rog ce legatura are split gripu cu ergonomia si asezarea lansetei pe mana?

io deja ma gandesc ca nu tiu bine lanseta in mana :lol: adica creca trebe sa o tiu de partea inferioara a full gripului sau de bucata de blank de la split grip :lol: :lol: :lol:

o linie continua in dril pe tot antebratzu si eventual o suprarezistenta pe capat la un peste mare (desi ma indoiesc, decat daca vorbim de o alta bucata de carbon bagata pe sub grip)

prefer split grip la un batz MH de peste 2.4m pur si simplu pentru ca e mai usor decat full gripu si aici vorbim de pescuit pe curgator cu gramaje maricele de pe mal, in sange 6-8 ore , se simte, trust me, candva am crezut ca shukanu la 180 gr e un batz usor, candva....

Scrie răspuns