Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de cristian.ene » 17 Mai 2012, 17:38

Gigi,

sunt prieten cu Eugen si am vorbit cu el despre subiectul Priprava mi-a confirmat ca a pescuit dificil cu lanseta de cast cu naluci mai grele de 10g cu toate franele stranse la greu.

Mi-a recomandat sa nu ma balatacesc cu un exemplar ca tine dar e bine sa fi pus la punct pentru ca deraiezi constant si ai sindromul ,, single minded,, in subliecte cun e castul, blankurile St.Croix, MHX -HM si altele mai ales ca esperienta ta de caster si rodbuider este vasta.

Eugen a pescuit si cu 2 combo de spinning si nu foloseste castul decat pentru naluci care se opun serios tractiunii si sufoca o mulineta de spinning.

Are si Pixy dar il foloseste exclusiv cu rotative mari si voblere care ar uza prematur o mulinete de spinning.

Deci, foloseste Pixy cu naluci mai grele de 5-6g si pescuit exclusiv din barca, de pe mal considera ca este un chin inutil sa folosesti castingul.

Este un pescar profi si un om echilibrat care foloseste lucrurile acolo unde sunt mai potrivite si sigur nu s-ar cobori la nivelul tau de aparenta dezbatere.

Eu imi rezerv sarcina ingrata sa te pun unde iti este locul :D

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 17 Mai 2012, 18:07

Andrei scrie: ... abia-l tineam, si nu de branhii ci de operculi.
Nici asa nu e ok.
Andrei scrie: Este pastrav de lac si asa este el decolorat..
Aha...
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Mai 2012, 19:24

Andrei,

nu am fost fan St.Croix niciodată doar ca au cateva modele ML bune de pescuit la salau care le recomand si avantajul ca au multe modele din 2 bucati comparativ cu alte firme sau sunt fiabile.

Unele modele de Salmon-Steelhead sunt reusite daca respecta puterea de aruncare dar sunt sub ce ofera NFC sau Lamiglas care sunt referinta in domeniu.

Pe vremea cand eu pescuiam cu primul St. Croix Premier tu aveai 4-5 ani si modelai pestisori din nisip la locul de joaca.

Am pescuit cu modele de la ei in toate etapele lor de dezvoltare cu modele mai vechi de anii 90` si stiu cum s-au transformat şi cât au fost în stare să evolueze şi care le sunt limitele comparativ cu alte branduri.

Lansetele lor erau mici paruleti rezistenti, nu prea palcuti in pescuit care cu timpul s-au subtiat dar au ramas tributari unei conceptii simpliste despre cum se indoaie un blank.

IPC e o mare vrajeala, vezi si la blankuri de 50$ tranzitii mai bune intre segmente succesive de putere.

In acest moment fac blankuri mai bune decat St.Croix multe firme( pentru orice aplicatie dar mai ales pentru naluci reactive) modele superioare au NFC, Lamiglas, Seeker, Batson, Phenix in toate aplicatiile de pescuit.

Blankurile St.Croix le recomand exclusiv la jigging acolo le vad ok cei mai multi pescari. Sunt cerute si eu le livrez doar pe cele care le consider bune sau decente si care sunt foarte puţine.

Cele mai nasoale blankuri Ex.Fast sunt de la St.Croix care sunt practic un blector urmat de un par, asemenea anomalii nu am vazut la nici o alta alta firma, deasemenea fibra lor de sticla SCI care este un maturoi penibil.

Pe langa blankurile UL grosolane exemplele negative pot continua cu o lista lunga de blankuri neinspirate facute pe computer de ingineri si nu de pescari care le testează model cu model.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 17 Mai 2012, 19:27

Gigi,

sunt prieten cu Eugen si am vorbit cu el despre subiectul Periprava mi-a confirmat ca a pescuit dificil cu lanseta de cast doar naluci mai grele de 10g cu toate franele stranse la greu din cauza vantului puternic.

Mi-a recomandat sa nu ma baltacesc cu un exemplar ca tine dar e bine sa fi pus la punct pentru ca deraiezi constant si ai sindromul ,, single minded,, in subliecte cum e castul, blankurile St.Croix, MHX -HM si altele mai ales ca experienta ta de caster si rodbuider este vasta :lol: .

Eugen a pescuit si cu 2 combo de spinning si nu foloseste castul decat pentru naluci care se opun serios tractiunii si pot sa sufoce o mulineta de spinning.

Are si Pixy dar il foloseste exclusiv cu rotative mari si voblere care ar uza prematur o mulinete de spinning.

Deci, foloseste Pixy cu naluci mai grele de 5-6g si pescuit exclusiv din barca, de pe mal considera ca este un chin inutil sa folosesti castingul.

Este un pescar profi si un om echilibrat care foloseste lucrurile acolo unde sunt mai potrivite si sigur nu s-ar cobori la nivelul tau de aparenta dezbatere.

Eu imi rezerv sarcina ingrata sa te pun unde iti este locul :D

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 17 Mai 2012, 23:19

Atat de dificil a pescuit incat a prins nici mai mult nici mai putin de 31 de stiuci in prima mansa... :respekt: :respekt: fac pariu ca a fost un adevarat chin :lol: :lol: :lol: sa pescuiasca cu echipamentul de bait... un adevarat chin, cu franele stranse la maxim... :headbash: :headbash: :headbash: hellou :lol: :lol: ... un adevarat chin... atat de dificil incat a a suportat chinul si a doua mansa... iti dai seama cum ar fi tusit o mulineta de spinning dupa 31 de stiuci la spinnerbait?.. :roll: :roll:

Si inca un rand de :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: pentru chinul cu baitul, care e facut pentru ca sa nu tuseasca echipamentul de spinning cand se ingreuneaza situatia....:roll: :roll:

Bine ca in sfarsit i-am gasit si la baitu asta aplicatie... ca incepeam sa-mi fac griji ca dac nu e aprobat de Ene va trebui sa-mi schimb iar echipamentu, ca ma chinui atat de mult pescuind incat... ... Aveti grija sa nu tuseasca spinningu ca tre sa dati cu baitu atunci, si chiar se inrautateste situatia la maxim... ca atunci tre de amandoua, ca sa menajezi spinningu dai cu baitu, iar cand e prea usor pentru bait, dai cu spinningu si apoi iar invers... ca sa nu tuseasca.... ptiu cred ca am ametit de la atatea schimbari de situatii... :lol: :lol: :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Mai 2012, 06:41

:lol: :lol: :lol: :lol1:
Ene,dragule asa de tare te-a marcat ...misiunea...de a ma pune la zid ,incit ai postat de 2 ori????
Asta ca sa subliniezi,mesajul,nu?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si nu-i vorba de postare dubla.caci intre timp l-ai mitraliat si pe Andrei...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E bine de retinut...
Esti "iexpert',numai daca vorbesti in termeni din astia.."actiune rafinata"....'tranzitia puterii se face..."..'taper fin"...Ca se mai dezlipesc mandrinele..eh,nu conteaza...functionale sa fie.. :D :D :D :D :D :D
Neah, sti cum este,daca nu folosim termeni sofisticati si bombastici,nu reusim sa ne invaluim intr-o aura de mister-profesionalism,ce pare intangibila muritorului de rind.. :D :D :D :D

Si iarasi e bine de retinut,chestia cu...'misunea' :D :D :D
Chiar asa ai ajuns ,incit se folosesc unii de tine??Cum este sa fii in rolul de papusica,si sa te misiti dupa cum trage altul sforile??No lasa ,nu fi nacajit,ca au mai fost si alte papusele inaintea ta...Fiecare e folosita la locul potrivit..ca deh,papusarul este om rafinat,stie fiecarui SCULE :D ce rol i se potriveste...In cazul tau ce motivatie putea fi mai nimerita decit exploatarea complexului maestru versus novice??Nimic nu te poate motiva mai eficient pe tine decit o situatie in care zdrobesti efectiv ,prin vastitatea,bogatia,si greutatea experientei tale ,un amarit novice ca mine ,care, a indraznit a deschide gura... :lol: :lol: :lol: :lol:

La altii s-a exploatat complexul"terminator'-luam in catare tot ce misca :D :D :D :D :D :D

Si apoi,ma mir ca maestrul tau,a folosit un combo de cast,aproape cistigind mansa,si c.m.m.c.,pe cind 'iexperti'ca tine sustin faptul ca stilul cast iti limiteaza miscarile,e groaznic sa pescuiesti pe vint..etc...

Pai daca este asa,muppets draga,cum de a avut prietenul tau asa rezultat bun???Cum de nu l-a limitat cast-ul intr-un pescuit pe vint ,din aproape,unde se cerea cadenta mare in lanseuri,toate la buza stufului,din deriva barcii??

Si ce sens are sa vorbim de greutati de 5-6 grame,cind eu am zis clar,ca pentru mine de la medium light in jos,prefer spiningul??

Ene iti dau o sugestie amice,ai griga la prajina aia care nu-ti ajunge la virful nasului,nu de alta, da sa nu se incurce in sforile care te manevreaza...

Brae,la urmatorul show,poate gasiti in recuzita o "papusa" mai acatarii :D :D :D :D .Bietul Gerula ar sari ca ars ,daca ar auzi cu cine l-ati inlocuit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Mai 2012, 06:56

Ca sa ne dam rodbuilderi titrati,este bine sa folosim expresii alambicate.
Ceva de genul..
Lansetele lor erau mici paruleti rezistenti nu prea palcuti in pescuit care cu timpul s-au subtiat dar au ramas tributari unei conceptii simpliste despre cum se indoaie un blank
"..conceptie simplista despre cum se indoaie un blanc.."

Poi da ,ca un blanc trebuie sa se indoaie nu simplist,nu,ci trebuie sa se indoaie...complex, sofisticat...cine stie sint blancuri de care tragi in jos si ele se indoaie in lateral :roll: :roll: ,neah,chestii pe care pescarul de rind nu le poate intelege..

Si daca cere o explicatie,in ipoteza ca poate indura fulgerele din privirea zeului rodbuilder,sa zica mersi,daca nu-i pus la zid si anatemizat pentru ca a cutezat sa inteleaga...Noo,in cel mai bun caz primeste o "iexplicatie"in care perceptiile lui - "bere ieftina"sau "posirca"sint comparate cu o nobila bere belgiana..

E sofisticata maaa...
Cind o vezi cum se imraca-maaaa :D :D :D :D :D

Conceptie simplista versus conceptie sofisticata....iata intrebarea care va macina de acum incolo generatii intregi de rodbuilderi...Multi isi vor irosi vietile ,cautind sensurile ascunse ale guru-lui Ene... :D :D :D :D :D :D

La primul dril cu mhx-ul ,jur ca daca blancul se indoaie potrivit unei conceptii simpliste,...DAU CU EL IN APA :wallbash: cu MULINETA DE CASTING CU TOT :wallbash: :D :D :D :D :D :D :D

.

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 18 Mai 2012, 07:01

:lol:
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Mai 2012, 09:08

Pe langa blankurile UL grosolane exemplele negative pot continua cu o lista lunga de blankuri neinspirate facute pe computer de ingineri si nu de pescari care le testează model cu model.

Io zic sa iti faci mila de astia de la St.Croix si mergi sa le dai niste lectii despre cum se fac blancurile..Si ai mai putea sa scrii si o lucrare stiintifica ,intitulata..."Conceptiile simpliste asupra incovoierii blancurilor si suparealismul sinergic al individului pasitor pe malul baltii"

.

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 18 Mai 2012, 10:36

Scrie răspuns