Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
Adi G
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de Adi G » 18 Mai 2012, 10:42

ploo tare prin vestu tzarii, ai? :lol: :lol: :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Mai 2012, 12:59

dincolo de cuvinte , poate niste imagini sunt mai relevante
sunt blankuri NFC facute de tataie LOOMIS ......

nu stiu daca asta e expresia tranzitiei , rafinat sau sofisticat ( nu fac misto de astfel de termeni pt ca ...nu ma pricep ) dar cu siguranta ....la cum se comporta , .....aceste blancuri NFC n-au nici o legatura cu san croa .....chinois....

parerea mea :D

http://www.youtube.com/watch?v=p--zIzG1 ... ure=relmfu
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 18 Mai 2012, 13:34

Sorin scrie:dincolo de cuvinte , poate niste imagini sunt mai relevante
sunt blankuri NFC facute de tataie LOOMIS ......

nu stiu daca asta e expresia tranzitiei , rafinat sau sofisticat ( nu fac misto de astfel de termeni pt ca ...nu ma pricep ) dar cu siguranta ....la cum se comporta , .....aceste blancuri NFC n-au nici o legatura cu san croa .....chinois....

parerea mea :D

http://www.youtube.com/watch?v=p--zIzG1 ... ure=relmfu
Ce face nenea ala acolo e trucaj clar, indubitabil. De fapt, ma tem ca e chiar Cristian Gog, andarcavar. Si apoi, mi se pare ca omu e mai mult injiner decat pescar.
Sorin, sa jtii ca vreau drepturi de autor pt. chinois. :D parol!

Cristi, ce face Eugen cu Pixzilla e crima! Nu se sare de 8 grame sub nicio forma, cum adica rotative mari? :D
Uite asa se distruge mitul baitcastorelor fine, nepamantene, de-a dreptul galactice... :mrgreen:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Mai 2012, 13:38

Evident ca fiecare firma are oferta proprie ,care difera fata de firme concurente.Ceea ce pentru o firma inseamna 'fast' de exemplu,la alta firma poate fi un fel de moderat fast.Unele fac blancuri mai rigide,altele pun pret pe elasticitate,altele incearca diverse combinatii intre acestea..

Apoi fiecare ii liber sa aleaga cum ii place..Unul care da pe Dunare la salau, prefera o lanseta care pentru altul ,care prinde salai pe lacuri ,este ca si o ranga..

Si una si alta sint potrivite sau mai putin potrivite ,pentru locul ales..
Problema intervine atunci cind pescarul obisnuit cu lansete dure ia la misto pe ala cu lansete mai elastice,si invers...
Sau cu alte cuvinte cind te kaci,in gustul omului...
Si inca de la inaltime...nu doar asa..
Si concret,domnu Ene,face niste afirmatii care pe mine ma zgirie pe timpan tocmai pentru ca folosesc produsul repectiv...
Cum ar fi aia ca blancurile sc3,sint prea rigide pentru naluci de reactie..asa scrie domnia sa la el pe blog..
Ori eu pescuiesc cu un moderat de asta ,m-h,de 7ft,si merge de minune,pe Mures..Nu-i nici prea rigid ,nici prea moale...este o placere sa pescuiesc cu el la woblere,si am prins cu el de la clean de juma de kil pina la somn..
Daca bine am inteles eu ce vrea sa zica maestrul cu acitunea aia rafinata,in sarcina se indoie progresiv,cedind putere treptat(ptiu drace,sper sa nu incep cu termeni d-aia),si face un frumos arc de cerc,cind este solicitat mai tare..Atunci,cum naiba e rigid???Poi pe Mures e perfect..Nici pomeneala sa fie cum zice el ca un par cu un blector in virf...Asa sint alea extrafast,e drept,dar din generatiile mai recente.Generatiile mai vechi cu citiva ani se indoaie ceva mai blind...Dar de la un model care se indoaie asa ,sa extrapolezi la toate produsele firmei...e cale lunga,lunga..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 18 Mai 2012, 13:46

semlecangheorghe scrie:Cum ar fi aia ca blancurile sc3,sint prea rigide pentru naluci de reactie..asa scrie domnia sa la el pe blog..
Ori eu pescuiesc cu un moderat de asta ,m-h,de 7ft,si merge de minune,pe Mures..Nu-i nici prea rigid ,nici prea moale...este o placere sa pescuiesc cu el la woblere,si am prins cu el de la clean de juma de kil pina la somn.
Am si eu lanseta de care vorbeste Gigi si chiar e o placere sa pescuiesti cu ea pe Mures la voblere,nu e rigida deloc....Si o sa mai vina inca una,tot St.Croix...
Until next time....Tight Lines!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 18 Mai 2012, 14:03

Leba scrie: Ce face nenea ala acolo e trucaj clar, indubitabil. De fapt, ma tem ca e chiar Cristian Gog, andarcavar. Si apoi, mi se pare ca omu e mai mult injiner decat pescar.
Sorin, sa jtii ca vreau drepturi de autor pt. chinois. :D parol!

Trucaj clar ! Trey e mentalist ....el stie ca noi asa vrem sa se indoaie blancurile
deci noi vedem ce am dori .....nu ce e ...... :D

imi pare rau , ai drept de autor doar pt ...,,chinos'' ....nu stiu exact la ce te refereai desi am banuit :D

evident ca pt fiecare cea mai buna lanseta/blanc e cea care i se potriveste LUI cel mai bine ....restul argumentelor tehnice sau subiectiv emotionale sunt fix pix ....
e elementar si a fost spus de 1000 de ori ....
ca in alegerile personale mai aruncam un ochi si la specificatii tehince , parereri mai avizate in materie , reviewuri e altceva dar pana la urma tot o alegere personala ramane

totusi f repede se ajunge la atacuri la persoana , se uita subiectul discutiei , se sare la gat ....etc
topicul asta a devenit e un fel de can can de rodbuilding ......tipic romanesc
as dori mai multa info despre lansete , din ultimele pagini doar de la Cristi am mai aflat cate ceva util in materie , sorry .

cat despre baitcast si pescuitul lui la stiuca , din nou ....cred ca e mai bine lasat subiectul deoparte sau deschis unul dedicat ca s-au scris prea multe gogomanii crase....si poate e doar o neintelegere la mijloc
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 18 Mai 2012, 14:48

Sorin,

multumesc pentru postarea cu Trey si blankurile Z-Bone construite de NFC.

Stiam ca si in fata evidentei vor contesta si o vor da in bascalie si ,,mentalism,,

Am vazut si eu clipul cu testul de indoire al blankurilor Z-Bone/ NFC, si am verificat prin experienta directa modelul dinamic in care se modifica actiunea( care nu se gaseste la nici un alt producator din USA, doar lansetele japoneze au actiuni similare in multe situatii mai progresive in drill, desi in lanseu sunt Fast).

Eu am avut acces la mai multe blankuri NFC(MB, SJ, SB, T&P,CB, HS) care respecta acelasi caracter dinamic de indoire care nu se blocheaza intr-un zona asa cum o fac cele mai multe blankuri St.Croix sau de la alte branduri din USA.

Beneficiile in pescuit sunt evident si in lanseu, drill, in toate fazele pescuitului lanseta este perceputa diferit.

Posibilitatea de intepa brutal fara sa stresezi firul sau posibilitatea de a pescui cu fire mai subtiri in aceeasi calsa de putere sunt alte mari avantaje. Oboseala dupa multe ore de pescuit este semnificativ mai mica comparativ cu un simplist cu actiune brutala care incorporeaza si rasini rigide.

Blankurile care cedeaza putere progresiv pe lungime mare obosesc mai usor pestii in drill si reduc rata pestilor pierduti din cauza unui actiuni prea brutale indiferent de specie.

Gigi stiu ca tu te multumesti cu blankurile paruleti St.Croix, sunt exact dupa chipul, si asemanarea ta :lol:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 18 Mai 2012, 18:29

Sorine sa sti k, chiar ieri salivam (din nou) la z-bone, dupa ce am vazut ca l-au adus la fishshop, la un pret ok

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 18 Mai 2012, 19:51

Gigi stiu ca tu te multumesti cu blankurile paruleti St.Croix, sunt exact dupa chipul, si asemanarea ta

Nah .asta a fost asa ca veni vorba de sarit la git..

Hai bishti ,ca ma lasi rece cu aerele tale de guru al rodbuildingului...

Auzi ..."se streseaza firul""... :lol: :lol: :lol:
Bine ca stiu,deacuma ii fac la al meu programare la psiholog..
Apropo ,stie careva vreun psiholog specializat in tratarea firelor textile stresate de actiunile prea brutale ale blancurilor
...simpliste???
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 18 Mai 2012, 21:23

pina una alta... , oricum o iei Jiji.. , Cristi Ene e pescar mai bun ca tine !

stiu ! doare ! dar asta e !

la montat lansete nici n-are rost sa comentez ! :D

esti depasit la orice nivel asa ca mai bine laso moarta !

Scrie răspuns