Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
bogdan82
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de bogdan82 » 16 Mai 2012, 16:54

semlecangheorghe scrie: Bogdan..

Asata este tare...de unde rezulta ca eu sau altii ,am spus,sau lasat impresia ca numai sculele alea prind peste..
Eu anul trecut si acum doi ani,am prins foarte bine somni pe niste cranck-uri de 4 dolari de pe bass pro shop..Si am dat din casa,am scris despre ce am prins si cum am prins..Am martori ca somnii aia au fost prinsi cu naluca aia,sau cu rapala,si nu le-am pus in bot...Atunci eu...las impresia ca numai manns sau salmo ,prind????Am scris un articol in aventuri despre o naluca care pentru mine a fost ca o mica revelatie,jig skirt-ul,am prins cu ea si eu ,si Flaviuss si Andrei...Si aia e tot Manns..??

Si chiar daca ar fi asa,care-i problema ca promovam cu ce prindem??
Problema este ca promovati doar pe cine va sponsorizeaza ... si sariti in sus grav cand cineva are alta opinie, ca deh, de asta sunteti sponsorizati, nu? sa promovati numai anumite chestii ... iar cand faci lucrul asta prin reviste, prin concursuri sau la voi pe site e strict treaba voastra ... dar aici ii spatiu public si gargara din categoria „MHX-urile sunt pe acelasi nivel cu SC5” nu tine printre oamenii care le-au pipait pe amandoua ...
semlecangheorghe scrie: Hai sa o luam si invers ,pina acuma St.croix-ul era pus la zid,ca-s ranga,ca-s rigide,ca nu-s rafinate(cum o fi aia ,ca eu nu inteleg?)..
Te certi cu prea multi si ai inceput sa ne confunzi, mie imi plac St Croixurile asa rigide cum sunt(iar modelele de top sunt rafinate) ... am zis ca e chestiune de gust intre a alege o lanseta rigida si una mai elastica ... si unele merg mai bine pt anumite aplicatii ...
Iar un grafit elastic nu este musai si bleg ...

Nu-mi place 86-le de 2oz din grafit SC5 care-i subdimensionat ... alte modele de SC5 imi plac ...
semlecangheorghe scrie: Anul trecut,am scris depsre MHX...repede le-ati pus si pe astea la zid ca-s copii,ca-s nus cum..
MHX-urile sunt copii ... uita-te la cotele puse de mine, nu le-am inventat ... am vandut un blank de IMX, in anunt punand fix cotele de mai sus ... daca puneam cotele gresite cine il lua imi sarea in cap ...
MHX-rile is blankuri OK, la bani buni si atat
semlecangheorghe scrie: Poi daca e asa,tu de ce iti mai faci lanseta pe blancul ala??
Pt ca este prima lanseta facuta de mine ... si vreau sa o fac pe un blank ieftin ... eu n-am zis ca MHX-urile sunt naspa, am zis doar ca nu-s blankuri de top.
semlecangheorghe scrie: Si o sa-mi calculez imediat in minte cite blancuri mhx,imi iau de banii aia..asa nerafinate cum sint...las ca pentru mine,pe Muresul meu,is bune,ca deh io sint asa mai din topor...
Iti iei cate vrei ... poti ajunge in acelasi loc si cu un Logan si cu un A6 ... daca imi pun mintea si eu prind f bine avat si cu o joarda de 50RON (salau nu :) )

Nu ma mai baga in aceeasi oala cu Cristi Ene - nu suntem nici prieteni, nici dusmani ... si avem si gusturi si interese diferite. Dar anumite chestii nu tin de gust si nu sunt relative - cum ar fi calitatea, rafinamentul si reputatia unui blank :)

Eu intru si scriu pe-aci ca sa mai socializez cu unul cu altul si mai schimb o opinie ... si atat ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Mai 2012, 17:57

Problema este ca promovati doar pe cine va sponsorizeaza
Am o problema cu afirmatia asta.Pe mine nu ma sponsorizeaza nimeni.Si nu am vazut pe nimeni din cei presupusi de tine ca sar imediat sa faca ce zici tu...Eu nu am promovat naluci salmo sau mans,desi le apreciez ,mai ales pe astea din urma,si nu am vazut pe nimeni sa astupe gura cuiva care alta parere...De ce treci sub tacere nalucile despre care am vorbit eu(bass pro,jig skirt-uri)??Si alea tot energo le-a sponsorizat..

Acuma iarasi esti exact in afirmatii,precum in alea cu twin power-ul cu capac de plastic..

Mah, si daca te citeste unu,renunta sa-si mai ia twin power..ca-i capac de plastic..
Tot asa si mhx, is niste fake-uri,din "grafit inferior"(nus daca intelegi ce pleonasm ai scos aici),dar cind este sa le compari,recunosti ca sint comparabile ca si senzitivitate cu lta-ul
Cu Kistlerul LTA modelul vechi am pescuit cam un an(si este una dintre cele mai senzitive lansete pe care le-am avut) ... ai dreptate aici, la calitatea grafitului MB843 seamana cu Kistlerul LTA de 17g(Kistlerul parca era mai rapid)... am pipait(nu am pescuit cu ele) 2 blankuri de MHX - un MB843 HM si un P844 ... la cel din urma ii stiu bine echivalentul la Loomis ... la ochi este identic la conicitate ...
Tu te vezi cum te contrazici in afirmatii??Oare numai de dragul de a socializa??
Deci recunosti ,ca au o mare senzitivitate(al naibii grafitul era inferior,parca),parametrii sint aproape identici cu imx-ul,dar sint.....fake-uri..De ce???
Pentru ca vestul le promoveaza....asta-i raspunsul.

Noo ce sa va facem,daca n-ati fost mai pa faza?? :D :D :D

Las ca va ramin NFC.-urile si s-glass-urile...Alea is mai ...rafinate... :respekt: :respekt:

No bun..cit de curind facem 'articol..'sa ne mai distram oleaca cu strugurii cei acrii.. :lol: :lol: :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 16 Mai 2012, 18:09

Esti mult prea infocat ... degeaba incerc sa vb cu tine ca si cum as vb cu un om normal, incerci doar sa-mi invarti cuvintele si sa le schimbi sensul ... probabil suferi de grave frustrari personale de incerci sa bagi pe gat la toti toate parerile tale ...

In curand vei vorbi singur pe-aici ... ai ajuns si pe lista mea de ignore.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Mai 2012, 18:47

Hei Gigi,

poti sa fi si tu precis in ceva? si sa nu fii penibil declariand ceva despre un producator care are in portofoliu sute de blankuri dar faci aprecieri generale despre NFC dupa ce vorbesti despre un blank care nu poate si identificat

Ai declarat ca un blank nu respecta actiunea adica e dat Ex.Fast si e un mod-fast cu indulgenta.

Daca vroiai sa fi credibil si sa verific si certific autenticitatea celor spuse putei sa ne spui din ce serie este blankul NFC

0. NFC nu are nici un blank de 6`2``ft. , deci din ce serie este, ce lungime si ce putere are blankul ?

1. Am adus blankuri din seriile Spin Bass, Mag Bass, Spin Jig si Crank Bait din seriile dedicate pescuitului de bass cu aplicatii in pescuitul de la noi la salau, biban sau avat.

A. Spin Jig sunt blankurile cele ami rapide cu actiune Fast asemanatoare ca actiune cu blankurile SCV ML(6`6``ft. 7`ft. doar ca au o tranzitie mai buaintre tip si zona care nu se indoaie.

B. Mag Bass sunt blankuri cu actiune Fast dar care lucreza pe zona de mijloc si sunt mult ami versatile decat orice produce St.Croix sau alte branduri care nu au blankuri similare. Sunt excelente pentru pescuitul cu jiguri dar si cu unele naluci reactive. Au avantajul ca pot si pescuite cu fire mai subtiri decat lansetele declarate Spin Jig din aceeasi categorie de putere, sunt mai placute in pescuit si mult mai versatile.

C. Spin Bass sunt blankuri cu actiune Fast dar care au actiune apropiata de cele Mag Bass dar permit un pescuit mai fin decat cu o lanseta Mag Bass. Sunt blankuri dedicate unui pescuit cu mai multe tipuri de naluci de la plastice la spinnerbait sau voblere.

D. Crank Bait sunt lansete specializate pentru pescuit cu voblere care dispoca multa apa si au actiune Ex.Fast dar varful este elastic pe o zona care sa permita inhalarea corecta a nalucii. A fosto supriza si pentru mine acesta serie pentru ca blankurile sunt foarte rapide si specializate pentru un drill in forta dupa muscatura pestilor.
Actiunea ete al fel de agresiva ca a blankurilor SJ doar ca varful este mai blank pe o zona mai lunga.Il vad foarte bun pentru pescuit cu jiguri unde este nevoie de varf fin si putere mare pentru scos salai mari din structuri.

Specializarea blankurilor NFC este incomparabil mai vasta comparabil cu un producator ca St. Croix iar rasinile, grafitul si compresia blankurilor au caracteristici care la care nici un alt producator din USA nu se apropie.

Dpdv rafianment inseamna sa intelegi ca orice bere produsa in RO este un pisat aruncat pe gatul consumatorului si o bere nefiltrata produsa in Germania la un pret sub cel posirca vanduta sub denumirea premium de producatorii romani este o bere cu gust si personalitate (asta insemna un blank cinstit).

Beri belgiene custom ai baut Gigi?

eu te vad consumatorul obisnuit de posirca romaneasca dupa criteriul ieftin si mult si de la care se trage supra-aprecierea blankurilor MHX

costin_s
veteran
veteran

Mesaj de costin_s » 16 Mai 2012, 19:04

Domnul Gigi...
Dumneata ai pescuit vreodata Seeker S-glass? Eu cred ca nu... Am avut de ales intre MHX si S-glass de la Seeker pentru un bat de stiuci; am ales S-glass-ul.
In fine, urmaresc topicul asta de cand s-a deschis, nu sunt la primul bat pe care il construiesc si am invatat destul de multe de aici, insa discutii de genul pe care le porti dumneata pe aici, in care detii adevarul suprem ma fac sa nu-mi mai doresc sa citesc postarile din acest topic.
Cum apare cineva care are o parere diferita de a dumneavoastra il puneti la zid. Si nu in modul elegant... Nu este frumos ce faceti!
Chiar voiam sa-mi iau un blank MHX pentru un ML de salai/bibani dar pana la urma cred ca imi iau tot un Seeker...
Este prima si, sper, nu ultima oara cand voi posta in acest topic, iar dumneavoastra va doresc cat mai multe bete construite pe ce blankuri vreti domnia voastra.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Mai 2012, 19:52

Domnule Costin,te lansezi in presupuneri fara fond.
Da am pescuit ocazional,cu doua modele de sekkere ,pe care le-a avut Razvan Mihuta.Nu vreau sa le depreciez,dar pe mine fibra de sticla in general nu ma convins cu nimic.Si nici la stiuca nu pescuiesc..decit foarte rar..Asadar optiunea mea personala este grafitul..Nu stiu de unde ai tras concluzia ca eu as crede ca detin adevarul suprem...

De unde??

Ca i-am aratat lui Bogdan ca se contazice in afirmatii??Ca odata zice ca grafitul din mhx este inferior,pentru ca apoi sa recunoasca ca mhx-ul este comparabil ca si senzitivitate cu lta-ul??

Sa nu mai vorbim de maestrul Ene,pentru care tot ce nu este firma pe care o promoveaza el ,este posirca,bere ieftina..Da lasa numa',sa vina tipul care are NFC-ul 'extrafast" si ii facem o poza in sarcina ,sa vedem care-i posirca..

Interesant la Ene asta...cind e vorba de componente Matagi...nttt,sint scumpe,de fite...
Da ,cind e vorba de blancuri scumpe ,nu mai sint fite...eeeh,atunci sint"bere germana",si restul posirca..

Domnu Ene, :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:
Cum apare cineva care are o parere diferita de a dumneavoastra il puneti la zid. Si nu in modul elegant... Nu este frumos ce faceti!

Lasa ca ii frumos cind vine Ene si se apuca sa faca consideratii despre marimea si numarul inelelor puse de altii rodbuilderi.

Atuncea,domnule Costin ,nu te-a apucat asa,o sfinta indignare ca si in cazul de fata???Aia a fost frumos,nu??

.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Mai 2012, 20:04

Bogdane io nu ma joc cu cuvintele.Eu vorbesc de fapte
dar aici ii spatiu public si gargara din categoria „MHX-urile sunt pe acelasi nivel cu SC5” nu tine printre oamenii care le-au pipait pe amandoua ...
Eu nu le-am 'pipait 'pe amindoua,eu le-am pescuit ,pe amindoua.E o mare diferenta.
Si gargara e din partea ta.Subliniata din plin de afirmatii fara acoperire..

.

ranga
veteran
veteran

Mesaj de ranga » 16 Mai 2012, 20:42

.....doamne fereste! :shock:

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 16 Mai 2012, 20:58

cristian.ene scrie: 0. NFC nu are nici un blank de 6`2``ft. , deci din ce serie este, ce lungime si ce putere are blankul ?
io zic ca era rupt custom....dar e doar o apreciere a unuia care nu se p ricepe :lol: ...cine are alta parere vreau sa il vad la perete :lol:

PS celor seriosi : nu ma bagati in seama...I'm here for the party :mrgreen:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 16 Mai 2012, 21:20

go jiji ... go ! :D

Scrie răspuns