[qBogdan,am tot respectul pentru faptul ca esti un pescar foarte informat.
Totusi,in ciuda acestui fapt,eu unul am constatat la tine mai multe afirmatii oarecum...excentrice..
Cum ar fi asta..
http://www.rapitori.ro/forum/2011-twin- ... 19822.html
Pe mine ma uimeste aplombul cu care faci asemenea afirmatii....care pin' la urma nu sint chiar asa...
Cum sa fie MHX-ul HM pe acelasi nivel cu SC5? ... cam toate blankurile MHX sunt o simpla copie dupa alte blankuri ...
Cu cite sc5 ai pescuit tu,si cu cite modele de mhx.ai pescuit ca sa zici asta??
Eu am pescuit,vazut,pipait cu nici nu mai stiu cite modele de sc5,extreme,L.T.B.ca sa imi fac o parere despre ele,la fel cum de mai bine de un an,timp in care zic eu,pot sa emit o parere ,am pescuit,vazut,pipait,vreo3-4 modele de mhx.Pot sa-ti spun ca din seria high modul de la mhx cel putin alea din seria mag bass,sint la nivelul sc5.Altii le-au comparat cu G.Loomis,iar altii cu kistler LTA,modelul acela mai vechi..
Apoi ar mai fi si asta...
MHX-urile Mag Bass is copii dupa Loomisurile Mag Bass(la conicitate si grosime, grafitul fiind mult inferior) ... si, bineinteles, palesc in fata originalului ...
Da-mi voie sa te intreb,de unde stii tu ca grafitul din mhx,-uri este ..'mult inferior'??Ai tu cumva acces la informatii tehnice de la producator??Ma indoiesc...Ceea ce apreciez la mhx,este ca da multi parametrii tehnici,pentru blancurile lor,intre care si calitatea grafitului...care este de 58milioane de moduli;nu-mi amintesc exact cit are sc5,dar cred ca este dat undeva sub aceasta valoare..sau cel putin este egala ca valoare...caz in care afirmatia conform careia ,grafitul MHX este inferior,este total eronata.Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca atunci cind vorbesti despre grafit ,automat vorbesti despre un material care se situeaza prin parametrii sai,peste un anumit nivel..
uote]Oricum St Croixurile nu le poti compara cu Loomis(si cu multa indulgenta si MHX-urile Mag Bass) pt ca is diferite drept concept - St Croixurile sunt f. nervoase, relativ rigide ... Loomisurile sunt foarte elastice si extrem de puternice pe cotor ... e o chestiune de gust pe care le alegi ...[/quote]
Cu Loomis-uri nu am pescuit decit cu doua modele,intre care IMX-ul acela care l-a facut celebru pe G. Loomis.Si daca tot veni vorba de a compara cele doua serii de mag bass,abordarea propusa de tine mi se pare foarte superficiala.Parametrii unul blanc nu stau doar in lungime si conicitate.Mai sint si alti factori care nu se vad.Acestia sint:grosimea blancului,tipul si calitatea rasinii folosite,felul cum este ranforsat blancul,pe ce tip de scrim este construit blancul,poate fi construit din mai multe tipuri de grafit,cu moduluri diferite pe portiuni distincte ale blancurilor..Ori IMX-urile sint facute acum ceva destul de multi ani,fapt care are relevanta din p.m.d.v.,pentru ca stiu din proprie experienta ca un produs poate fi imbunatatit in timp.Si daca ma gindesc la faptul ca cei care au proiectat-executat MHX-urile,au lucrat multi ani in domeniul fabricarii de blancuri,pot afirma fara teama ca gresesc,ca pe baza vechilor IMX-uri,au scos pe piata ceva daca nu mai bun ,cel putin la fel de bun..
Iata parerea mea personala....MB847 HM MHX,este o lanseta de calitate,facuta dintr-un grafit de cea mai buna calitate,la un pret mai mult decit decent.Parametrii care ma indreptatesc sa spun asta??Greutatea lansetei clasa heavy,7Ft,1/4-1 oz,este de 120grame.Blancul este de calitate,deoarece ,chel,cintareste 2.2oz,si este astfel construit ,incit numai necesita echilibrare pe cotor.Astfel am reusit doar din mulineta +componentele minerului ,sa echilibrez lanseta,ceea ce o face foarte placuta in pescuit.In privinta senzitivitatii pot sa spun ca este mult peste medie,comparabil cu sc5,simt cu ea ele mai micidenivelari,pietricele,chiar si cum bate coada shad-ului(si nu este vorba de relax)
.Contactul cu bolovanii este efectiv ca si o exlozie in palma..Ca si particularitate,virful este caracterizat de un anume grad de elasticitate,doar atit cit sa permita incarcarea optima in lanseu a jigurilor de 7grame..
Un blanc pentru care alti producatori cer mai multi bani..,dar nu ofera proportional cu surplusul cerut..
Asa de repede a inceput reclama banateana la MHX-uri
Bogdan,ai vreo problema cu asta??
Poi atunci nu mai pescuiti cu gume Manns ,caci w.s.b.le face reclama..
In cceea ce ma priveste,mhx.-ul,este pentru mine optiunea nr-ul 1 in ceea ce priveste blancurile,cel putin momentan.Am doua lansete construite pe blanc mhx,si urmeaza una de cranck-uri mari..si pot sa spun doar atit..pentru blancurile ce le-am vazut-pipait-pescuitpina acuma...nota 10 pentru mhx,raport pret calitate..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.