Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
ionutz_gr
senior
senior

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de ionutz_gr » 16 Mai 2012, 07:22

[quote="bogdan82"]Asa de repede a inceput reclama banateana la MHX-uri :) :twisted:

Cum sa fie MHX-ul HM pe acelasi nivel cu SC5? ... cam toate blankurile MHX sunt o simpla copie dupa alte blankuri ...
MHX-urile Mag Bass is copii dupa Loomisurile Mag Bass(la conicitate si grosime, grafitul fiind mult inferior) ... si, bineinteles, palesc in fata originalului ...

MHX -urile sunt niste blankuri care se bat pe categoria de mijloc ... niciodata nu se vor ridica la nivelul blankurilor de top ...

Oricum St Croixurile nu le poti compara cu Loomis(si cu multa indulgenta si MHX-urile Mag Bass) pt ca is diferite drept concept - St Croixurile sunt f. nervoase, relativ rigide ... Loomisurile sunt foarte elastice si extrem de puternice pe cotor ... e o chestiune de gust pe care le alegi ...[/quote]

E...nu va certati acum...o sa va spun cum este dupa ce o sa imi ajunga lanseta facuta...daca imi place bine..daca nu o sa o gasiti la rubrica anunturi :).
Oricum cine are rabdare sa citeasca sit-urile de profil din afara o sa vada ca aceste mhx-uri hm nu sunt doar niste copii a unor blank-uri celebre.
Oricum matematic daca o luam SCV costa de cel putin doua ori cat un mhx-hm....oare si performantele sunt de 2x? :respekt:
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 16 Mai 2012, 07:43

Ionut ... uite cotele la G Loomis IMX Mag Bass MB844 masurate de mine - distanta de la varf/grosime blank

0cm-1.75mm, 1cm-1,78mm, 5cm-2,13mm, 10cm-2,32mm, 20cm-2,75mm, 30cm-3,35mm, 40cm-3,85mm, 50cm-4,36mm, 70cm-5,31mm, 100cm-7,37mm, 130cm-9,34mm, 150cm-10,83mm, 160cm-11,59mm, 170cm-12,31mm, 180cm-13,03mm, 190cm-13,6mm, 200cm-14,42mm, 211cm-14.97mm, 212.5cm-15,05mm

si uite cotele la un MHX MB844 HM pe care le gasesti pe site la Mudhole (distanta de la cotor/grosime)

Imagine

sunt 100% identice ...

la 12inch de cotor(adica la182mm de varf) MHX-ul are 12.91mm grosime ... IMX-ul are la 13.03mm la 180mm de varf si tot asa ...

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 16 Mai 2012, 07:48

un SC5 nu va avea performante duble fata de un MHX ... calitatea creste intotdeuna exponential cu pretul ...

ionutz_gr
senior
senior

Mesaj de ionutz_gr » 16 Mai 2012, 08:04

exponential este si e la puterea 0 :headbash:
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Mai 2012, 08:36

[qBogdan,am tot respectul pentru faptul ca esti un pescar foarte informat.
Totusi,in ciuda acestui fapt,eu unul am constatat la tine mai multe afirmatii oarecum...excentrice..
Cum ar fi asta..

http://www.rapitori.ro/forum/2011-twin- ... 19822.html

Pe mine ma uimeste aplombul cu care faci asemenea afirmatii....care pin' la urma nu sint chiar asa...
Cum sa fie MHX-ul HM pe acelasi nivel cu SC5? ... cam toate blankurile MHX sunt o simpla copie dupa alte blankuri ...
Cu cite sc5 ai pescuit tu,si cu cite modele de mhx.ai pescuit ca sa zici asta??
Eu am pescuit,vazut,pipait cu nici nu mai stiu cite modele de sc5,extreme,L.T.B.ca sa imi fac o parere despre ele,la fel cum de mai bine de un an,timp in care zic eu,pot sa emit o parere ,am pescuit,vazut,pipait,vreo3-4 modele de mhx.Pot sa-ti spun ca din seria high modul de la mhx cel putin alea din seria mag bass,sint la nivelul sc5.Altii le-au comparat cu G.Loomis,iar altii cu kistler LTA,modelul acela mai vechi..

Apoi ar mai fi si asta...
MHX-urile Mag Bass is copii dupa Loomisurile Mag Bass(la conicitate si grosime, grafitul fiind mult inferior) ... si, bineinteles, palesc in fata originalului ...
Da-mi voie sa te intreb,de unde stii tu ca grafitul din mhx,-uri este ..'mult inferior'??Ai tu cumva acces la informatii tehnice de la producator??Ma indoiesc...Ceea ce apreciez la mhx,este ca da multi parametrii tehnici,pentru blancurile lor,intre care si calitatea grafitului...care este de 58milioane de moduli;nu-mi amintesc exact cit are sc5,dar cred ca este dat undeva sub aceasta valoare..sau cel putin este egala ca valoare...caz in care afirmatia conform careia ,grafitul MHX este inferior,este total eronata.Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca atunci cind vorbesti despre grafit ,automat vorbesti despre un material care se situeaza prin parametrii sai,peste un anumit nivel..

uote]Oricum St Croixurile nu le poti compara cu Loomis(si cu multa indulgenta si MHX-urile Mag Bass) pt ca is diferite drept concept - St Croixurile sunt f. nervoase, relativ rigide ... Loomisurile sunt foarte elastice si extrem de puternice pe cotor ... e o chestiune de gust pe care le alegi ...[/quote]

Cu Loomis-uri nu am pescuit decit cu doua modele,intre care IMX-ul acela care l-a facut celebru pe G. Loomis.Si daca tot veni vorba de a compara cele doua serii de mag bass,abordarea propusa de tine mi se pare foarte superficiala.Parametrii unul blanc nu stau doar in lungime si conicitate.Mai sint si alti factori care nu se vad.Acestia sint:grosimea blancului,tipul si calitatea rasinii folosite,felul cum este ranforsat blancul,pe ce tip de scrim este construit blancul,poate fi construit din mai multe tipuri de grafit,cu moduluri diferite pe portiuni distincte ale blancurilor..Ori IMX-urile sint facute acum ceva destul de multi ani,fapt care are relevanta din p.m.d.v.,pentru ca stiu din proprie experienta ca un produs poate fi imbunatatit in timp.Si daca ma gindesc la faptul ca cei care au proiectat-executat MHX-urile,au lucrat multi ani in domeniul fabricarii de blancuri,pot afirma fara teama ca gresesc,ca pe baza vechilor IMX-uri,au scos pe piata ceva daca nu mai bun ,cel putin la fel de bun..

Iata parerea mea personala....MB847 HM MHX,este o lanseta de calitate,facuta dintr-un grafit de cea mai buna calitate,la un pret mai mult decit decent.Parametrii care ma indreptatesc sa spun asta??Greutatea lansetei clasa heavy,7Ft,1/4-1 oz,este de 120grame.Blancul este de calitate,deoarece ,chel,cintareste 2.2oz,si este astfel construit ,incit numai necesita echilibrare pe cotor.Astfel am reusit doar din mulineta +componentele minerului ,sa echilibrez lanseta,ceea ce o face foarte placuta in pescuit.In privinta senzitivitatii pot sa spun ca este mult peste medie,comparabil cu sc5,simt cu ea ele mai micidenivelari,pietricele,chiar si cum bate coada shad-ului(si nu este vorba de relax)
.Contactul cu bolovanii este efectiv ca si o exlozie in palma..Ca si particularitate,virful este caracterizat de un anume grad de elasticitate,doar atit cit sa permita incarcarea optima in lanseu a jigurilor de 7grame..
Un blanc pentru care alti producatori cer mai multi bani..,dar nu ofera proportional cu surplusul cerut..
Asa de repede a inceput reclama banateana la MHX-uri
Bogdan,ai vreo problema cu asta??
Poi atunci nu mai pescuiti cu gume Manns ,caci w.s.b.le face reclama..
In cceea ce ma priveste,mhx.-ul,este pentru mine optiunea nr-ul 1 in ceea ce priveste blancurile,cel putin momentan.Am doua lansete construite pe blanc mhx,si urmeaza una de cranck-uri mari..si pot sa spun doar atit..pentru blancurile ce le-am vazut-pipait-pescuitpina acuma...nota 10 pentru mhx,raport pret calitate..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 16 Mai 2012, 10:25

Eu n-am spus ca sunt niste blankuri proaste ... am spus doar ca nu sunt pe acelasi nivel cu SC5 si ca anumite serii sunt niste copii identice la conicitate dupa G Loomis ... atat ...
semlecangheorghe scrie:nota 10 pentru mhx,raport pret calitate..
sunt de acord cu tine ... nota 10 pt raportul calitate/pret la MHX ...
semlecangheorghe scrie: Bogdan,ai vreo problema cu asta??
Poi atunci nu mai pescuiti cu gume Manns ,caci w.s.b.le face reclama..
In cceea ce ma priveste,mhx.-ul,este pentru mine optiunea nr-ul 1 in ceea ce priveste blancurile,cel putin momentan.Am doua lansete construite pe blanc mhx,si urmeaza una de cranck-uri mari..si pot sa spun doar atit..pentru blancurile ce le-am vazut-pipait-pescuitpina acuma....
Eu nu am nici o problema ... dar trebuie sa recunosti ca nu sunteti prea obiectivi ... si nu va acuz de rea intentie ... daca as lua si eu blankuri MHX bulk cu reduceri substantiale n-as fi foarte obiectiv, deoarece nu ar mai fi cazul sa caut/testez alte blankuri/lansete ...

Iti dau un exemplu foarte simplu ... NFC-urile is niste blankuri superbe(am si eu un IM 8ft8in 1-6oz pe drum). Multi zic ca-s cele mai bune de pe piata la ora actuala ... deoarece Mudhole inca nu tine NFC nu prea se aude nimic de ele din vestul tarii ... :D

Sunt fan Manns si Salmo si anumite modele St Croix imi plac f mult ... dar nu sunt singurele scule care prind peste ... altele prind mult mai bine in diferite situatii, pe diferite locuri ... uneori lasati impresia ca numai Manns si Salmo prind peste ... si nu-i asa ...

Eu sunt genul de pescar care nu este de acord cu deviza „Scula face diferenta” ... in opinia mea pescarul face diferenta, pescar care, bineinteles, isi alege si scula ...
semlecangheorghe scrie:Cu cite sc5 ai pescuit tu,si cu cite modele de mhx.ai pescuit ca sa zici asta??
Eu am pescuit,vazut,pipait cu nici nu mai stiu cite modele de sc5,extreme,L.T.B.ca sa imi fac o parere despre ele,la fel cum de mai bine de un an,timp in care zic eu,pot sa emit o parere ,am pescuit,vazut,pipait,vreo3-4 modele de mhx.Pot sa-ti spun ca din seria high modul de la mhx cel putin alea din seria mag bass,sint la nivelul sc5.Altii le-au comparat cu G.Loomis,iar altii cu kistler LTA,modelul acela mai vechi..
Cu Kistlerul LTA modelul vechi am pescuit cam un an(si este una dintre cele mai senzitive lansete pe care le-am avut) ... ai dreptate aici, la calitatea grafitului MB843 seamana cu Kistlerul LTA de 17g(Kistlerul parca era mai rapid)... am pipait(nu am pescuit cu ele) 2 blankuri de MHX - un MB843 HM si un P844 ... la cel din urma ii stiu bine echivalentul la Loomis ... la ochi este identic la conicitate ...

SC5 am pescuit cu 3 modele - 86-le de 2oz, cel 7ft de 1oz si ex fastul de 68 si 5/8oz ... zilele astea mi se va finaliza un SC5 de 1.5oz ...

Fata de Loomis, MHX-urile nu sunt asa de elastice, se incarca putin mai greu. Fata de St Croix nu au tranzitia dintre varf si butt la fel „progresiva” ...in suprasarcina St Croixul se indoaie f misto - nu exista „rupturi” in blank ... MHX-urile pe care le-am vazut eu am niste zone de „discontinuitate” ... e cam greu de explicat in cuvinte ...
semlecangheorghe scrie:Da-mi voie sa te intreb,de unde stii tu ca grafitul din mhx,-uri este ..'mult inferior'??Ai tu cumva acces la informatii tehnice de la producator??Ma indoiesc...Ceea ce apreciez la mhx,este ca da multi parametrii tehnici,pentru blancurile lor,intre care si calitatea grafitului...care este de 58milioane de moduli;nu-mi amintesc exact cit are sc5,dar cred ca este dat undeva sub aceasta valoare..sau cel putin este egala ca valoare...caz in care afirmatia conform careia ,grafitul MHX este inferior,este total eronata.Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca atunci cind vorbesti despre grafit ,automat vorbesti despre un material care se situeaza prin parametrii sai,peste un anumit nivel..
Deoarece nicaieri nu se specifica unde sunt produse blankurile, concluzia logica este ca sunt made in china sau prin zona ... SC5-ul este facut la americani unde controlul calitatii este destul de riguros ... amandoi stim ca nu conteaza numai niste cifre de genul „58 milioane de moduli” ... pe langa modulus mai conteaza si cum este facut grafitul, rasina care-l „leaga” etc ...

Am spus grafitul este mult inferior fata de cel SC5 sau cel de top de la Loomis (IMX, GLX) pt ca se simte altfel in mana - nu este la fel de elastic si nu este la fel de „rafinat” - SC5 sau IMX „ingheata” dupa ce flexeaza in lanseu, MHX-urile vazute de mine au o revenire mai „aspra” ... ma repet, e cam greu de explicat in cuvinte
semlecangheorghe scrie:[qBogdan,am tot respectul pentru faptul ca esti un pescar foarte informat.
Totusi,in ciuda acestui fapt,eu unul am constatat la tine mai multe afirmatii oarecum...excentrice..
Cum ar fi asta..

http://www.rapitori.ro/forum/2011-twin- ... 19822.html

Pe mine ma uimeste aplombul cu care faci asemenea afirmatii....care pin' la urma nu sint chiar asa...
La ce te referi? Ca Twinpowerul Japan e facut pe sasiu similar Stellei, iar Biomasterul pe sasiu de Stradic? I-am raspuns lui Johnnybravo ca sa nu creada ca diferenta dintre Twinpower si Biomaster sunt doar 3 rulmenti

OK, are dreptate Blue_Fox, Twinpowerul nou JDM are sideplateul metalic, m-am inselat ... dar nu asta era esenta discutiei respective ... ci diferentele majore dintre mulinete ... si sunt majore conform schemelor date de Shimano ... indiferent de materialele din care sunt facute

Concluzia mea este urmatoarea :

MHX - urile sunt niste blancuri bune, dar pe segmentul mediu. Le cam lipseste rafinamentul, calitatea si „reputatia” in timp ca sa fie pe acelasi nivel cu SC5, GLX si altele

Astea fiind spuse pe viitor imi voi lua si eu un MHX - ori MB844 HM ori MB845 care va fi, cred, prima lanseta montata de mine ... :D :D

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Mai 2012, 11:20

bogdan82,

este usor sa exagerezi cand ai vazut cateva blankuri din sutele de modele produse de brandurile serioase de pe piata din USA mai ales cand ai interese comerciale si este usor sa deformezi lucrurile.

Am adus mai mult de 20 de modele diferite de NFC si pot sa spun ca sunt o versiune imbunatatita ca design si materiale a vechilor G.Loomis

Pescuiesc ianainte de anii 90` cu lansete St.Croix, Cabela`s, Berkeley, Femwick , G.Loomis si stiu istoria unei firme ca St.Croix care acum 20 de ani facea lansete cinstite si respectate in USA dar sub calitatea celor produse de Fenwick sau Berkey cand produceau in Taiwan.

Pur si simplu erau cam bate si le lipseau rafinamentul ceea ce se vede si in multe din modelele de acum.

In urma cu 2 decenii G.Loomis ,Sage si altii erau la o distanta enorma de St.Croix in designul blankurilor.

La inceputul anilor 90` lansetele St.Croix costau sub 140$ in varianta compatibila cu actualul SCV si a fost mereu perceput ca un producator de mijoc.pana cand si-a facut publicitate agresiva cu noile tehnologii IPC, 100% grafit, SCV etc.

Adica St.Croix nu a fost niciodata revolutioanar nici macar in domeniul materialelor folosite. iar daca vorbim de cum gandesc actiunile blankurilor sunt si sub Lamiglas sau Batson Rainshadow .

Ce livreza bine St.Croix sunt fiabilitatea blankurilor si lansete de fabrica mai atent realizate.

Eu ii percep pe St.Croix undeva putin peste plutonul de mijoc ca un brand cu aspiratii cum este Kia/ Hyundai care vor sa fie si ei la nivelul de tehnologie, inovatie si calitate care el incorporeaza BMW, Audi sau japonezele Mazda si Honda.

G.Loomis a lansat blankurile GLX cu mult ianintea oricarei firme din USA adica cu mai mult de 10 ani inainte.

Despre aspectul designului blankurilor G.Loomsi si actualul NFC face blankuri mai bine gandite ca actiune si mai specializate.

Mai sunt aspecte secrete legate de rasini elastice la care St.Croix este deficitar pentru ca G.Loomis, NFC sau Lamiglas sunt capabile sa produca blankuri HM care a fie elastice.

Alt aspect ce priveste calitatea blankurilor este compresia care la care rusesc sa ruleze blankuri fiecare producator.

Ca sa inchei St.Croix are lacune serioase la design si la rasinile folosite, in acest sens blankurile un bkuriel MHX normale sau HM mi-au placut pentru ca sunt mai elastice decat echivalentele de la St.croix la design nu pot si comparate cu NFC.

MHX sunt doar niste copii ok, si cu asta am incheiat.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Mai 2012, 11:33

Cum am adaugat constant toate brandurile de blankuri(spinning, casting, fly) de pe piata din USA nu am de ce sa fiu partinitor cu nici unul din branduri.

Am adaugat recent si Phenix Rods dupa ce l-am convisnpe ownewrul AWS ca sunt blankuri performante care merita sa le ofere rodbuilderilor si pescarilor.

Incerc sa fiu un observator corect si sa informez corect pescarii pentru ca am avut oportunitatea sa construiesc mai mult de 400 de modele diferite de blankuri de la cele mai importanti producatori de pe piata din SUA.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 16 Mai 2012, 11:40

In prima postare am vrut sa spun ca este usor sa exagerezi cand nu ai vazut sute de modele diferite de blankuri de la cei mai importanti producatori.

NFC nu este promovat de ,cei din vest ,, pentru ca nu au acces la ele.

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 16 Mai 2012, 15:52

Cristi,zilele astea am avut ocazia sa pipai un NFC,de 6.2ft,parca,dat ca medium light,si actiune extra fast.
Ei bine actiunea aceea numai extra fast nu era.Cu indulgenta moderate fast.Wra fai asa,ca lanseta de clean,pastrav,cu reactive..Sincer ,daca mi-as fi comandat-o dupa catalog,pentru plastice la finete,pe baza faptului ca producatorul o recomanda ca extra fast,as fi fost extrem de dezamagit..
Nu stiu cum sint restul,probabil ca sint modele mult mai reusite,dar pe mine ,modelul asta nu m-a convins deloc .Mai ales ca are pret de pret...

Bogdan..
Sunt fan Manns si Salmo si anumite modele St Croix imi plac f mult ... dar nu sunt singurele scule care prind peste ... altele prind mult mai bine in diferite situatii, pe diferite locuri ... uneori lasati impresia ca numai Manns si Salmo prind peste ... si nu-i asa ...
Asata este tare...de unde rezulta ca eu sau altii ,am spus,sau lasat impresia ca numai sculele alea prind peste..
Eu anul trecut si acum doi ani,am prins foarte bine somni pe niste cranck-uri de 4 dolari de pe bass pro shop..Si am dat din casa,am scris despre ce am prins si cum am prins..Am martori ca somnii aia au fost prinsi cu naluca aia,sau cu rapala,si nu le-am pus in bot...Atunci eu...las impresia ca numai manns sau salmo ,prind????Am scris un articol in aventuri despre o naluca care pentru mine a fost ca o mica revelatie,jig skirt-ul,am prins cu ea si eu ,si Flaviuss si Andrei...Si aia e tot Manns..??

Si chiar daca ar fi asa,care-i problema ca promovam cu ce prindem??
Oare domnul Ene ar fi mai putin plin de rica daca as promova NFC??
Hai sa o luam si invers ,pina acuma St.croix-ul era pus la zid,ca-s ranga,ca-s rigide,ca nu-s rafinate(cum o fi aia ,ca eu nu inteleg?)..
Anul trecut,am scris depsre MHX...repede le-ati pus si pe astea la zid ca-s copii,ca-s nus cum..
Poi daca e asa,tu de ce iti mai faci lanseta pe blancul ala??
Dar intreaba-ma,cind o sa-mi fac eu una pe blanc NFC??
Si o sa-mi calculez imediat in minte cite blancuri mhx,imi iau de banii aia..asa nerafinate cum sint...las ca pentru mine,pe Muresul meu,is bune,ca deh io sint asa mai din topor...
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Scrie răspuns