Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
razvan m.
veteran
veteran

Re: Lansete CUSTOM

Mesaj de razvan m. » 22 Apr 2012, 18:36

bogdan82 scrie:Fiti si voi mai moderati cu opiniile despre cat arunca mulinelul meu :) am mari dubii ca stiti despre ce mulineta este vorba ...
Cu mulineta aceea (ma rog, cu sora ei) m-am lasat eu de baitcasting inainte de a ma apuca ! :lol:

http://www.wsbteam.com/diverse/baitcast ... ecesitate/

Vad ca si la tine a avut un efect asemanator. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Apr 2012, 18:41

aha !

ce fel de asemanator e ala ?

ca ultima data regretai ca i-ai vinduto lu Cretu , pe cind pe asta n-ai luao nici de pomana :D :D :D :D

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 22 Apr 2012, 18:45

N-ai inteles care a fost treaba, dar ma puteai intreba. Regretam ca am dat-o pentru ca aveam nevoie de o mulineta mai puternica pentru a pescui la clonc. Poftim, acuma esti mult mai bine informat. :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 22 Apr 2012, 21:21

Andrei ai cam dat-o de gard cu flyfishingul pentru ca esti departe sa intelegi fenomenul explicabil pentru ca este intradevar mult mai complex, si in ce priveste castingul care este o arta martiala comparativ cu castingul cat si cu pescuitul in sine care este foarte diferit de casting/spinning.

Cu toate acestea odata ce ai invatat corect biomecanica lanseului efortul este mult mai mic si natural decat la spinning/casting.

La clase mari cu shooting headuri se arunca lejer la distante mari iar precizia in pescuitul pe rau este cirugicala comparativ cu spinningul sau castul.

Pana nu inveti sa incarci corect o lanseta de fly eu nu cred ca poti sa exploatezi la maxim resursele unei lansete din alt stil de pescuit , nu intelegi la fel de bine nici ce inseamna prezentarea in pescuitul rapitorilor si mai te ajuta sa intelegi pana la capat si cum functoneaza o lanseta.

Spun asta pentru ca lansetele de fly sunt cele mai pretentioase lansete care trebuie sa lanseze corect plecand de la 2 g pana la 12-14 g cu aceeasi incat efortul sa fie minim.

Nu mai vorbesc ca Eugen si alti prieteni au extins eficient pescuitul cu muste la specii cum sunt crapul, babusca si altele.

Personal pescuiesc doar intamplator la spinning doar la specii la care la fly nu este la fel de eficient(salau) sau nu am echipament adecvat inca(stiuca/avat).

Iti apreciez munca in sensul ca realizezi cu acuratete si rafinat lansete, dar consider ca la aspectul functional mai ai lucruri de inteles, in ce priveste pescuitul pana nu inveti fly nu esti un pescar complet.

Noi cei dusi cu musca credem sincer ca este o cale pe care inveti mereu si in plus este foarte distractiv si eficient.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 22 Apr 2012, 21:28

Am corectat textul

Andrei ai cam dat-o de gard cu flyfishingul pentru ca esti departe sa intelegi fenomenul explicabil pentru ca este intradevar mult mai complex, si in ce priveste castingul la fly fishing este arta martiala comparativ cu castingul

Cu toate acestea odata ce ai invatat corect biomecanica lanseului efortul este mult mai mic si natural decat la spinning/casting.

La clase mari cu shooting headuri se arunca lejer la distante mari iar precizia in pescuitul pe rau este chirugicala comparativ cu spinningul sau castul.

Pana nu inveti sa incarci corect o lanseta de fly eu nu cred ca poti sa exploatezi la maxim resursele unei lansete din alt stil de pescuit , nu intelegi la fel de bine nici ce inseamna prezentarea in pescuitul rapitorilor si in plus mai te ajuta sa intelegi pana la capat cum functoneaza o lanseta.

Spun asta pentru ca lansetele de fly sunt cele mai pretentioase lansete care trebuie sa lanseze corect si usor plecand de la 2 g pana la 12-14 g .

Nu mai vorbesc ca Eugen si alti prieteni au extins eficient pescuitul cu muste la specii cum sunt crapul, babusca si altele.

Personal pescuiesc doar intamplator la spinning doar la specii la care la fly nu este la fel de eficient(salau) sau nu am echipament adecvat inca(stiuca/avat).

Iti apreciez munca in sensul ca realizezi cu acuratete si rafinat lansete, dar consider ca la aspectul functional mai ai lucruri de inteles, in ce priveste pescuitul pana nu inveti fly consider ca nu esti un pescar complet.

Noi cei dusi cu musca credem sincer ca este o cale pe care inveti mereu si in plus este distractiv si eficient.

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 22 Apr 2012, 22:09

Eu zic ca flyfishingul este un mod corect de a-ti canaliza tendintele life style & chic care se pot manifesta mai bine in fly fishing

De ce :

1. Blankurile de fly premium costa cum de la 300 la 500$ iar lansetele premium mass market din grafit au ajuns la 800- 1000$

Cele exclusiviste din garafit bat spre 1500$ iar cele semnate de greii bambusului de la 2500 la 4000$ sau mai mult.

2. Nume ca Sage, Winston, Scott suna mai bine si trendy decat G.Loomis, Lamiglas, NFC, St.Croix ........

3. Nici mulinetele de fly nu-s prea ieftine, arata frumos desi sunt doar niste simple vartelnite si daca sunt obisnuite dar premium costa cat cele mai bune multiplicatoare de serie. In cazul mulinetelor exclusiviste si flyfishingul insemna exclusivism prin definitie, preturile se indrepta catre 1000$ si in unele cazuri bat 2000$.

4. Echipamentul trebuie sa fie functional elegant si frumos si foarte scump, deci Simms, Patagonia si Orvis sunt case obligatorii de la care orice muscar care se respecta trebuie sa se imbrace sau la care macar sa aspire sa aibe o piesa , doua de accesorii.

5. Pentru ca este vazut ca cel mai pescuit din toate ordbuildingul a ajuns la culmea rafinamentului si a tarifelor percepute pentru realizarea unui bat.

Tom Morgan cere cam 500$ pentru realizarea unei lansete(lanseta costa in jur de 1300$) e drept exceptional iar cei care cosntruiesc bambus ajung la onorarii de peste 1500$.

Prin comparatie cu fly fishing, spinningul si castingul este asociat cu ceva banal, middle class , poti sa fi vazut aristocrat doar daca fluturi cu stil un bat de fly fie single hand dar si mai bine daca mergi frecvent la pescuit de somoni cu lansete DH in locatii exotice.

Ei, ce zici ?

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 22 Apr 2012, 22:49

razvan m. scrie:N-ai inteles care a fost treaba, dar ma puteai intreba. Regretam ca am dat-o pentru ca aveam nevoie de o mulineta mai puternica pentru a pescui la clonc. Poftim, acuma esti mult mai bine informat. :lol:
:D :D :D :D

quote " Cred ca daca as fi aruncat naluca cu mana stanga cu siguranta as fi depasit lungimea lanseului obtinut cu „Doboratorul de ursi”. Dupa o asemenea experienta amaruie, am scuipat in sin si mi-am jurat ca nu voi mai folosi in veci un astfel de sistem retrograd, cum este baitcastingul. " http://www.wsbteam.com/diverse/baitcast ... ecesitate/

nepricepindute sa dai cu ea evident ai vinduto
ulterior ti-ai luat altele cu care te-ai invatat
dupa care in mai buna cunostinta de cauza discutind aici pe forum ai recunoscut ca iti parea rau ca ai vinduto , probabil in pierdere :D ( daca vrei sap si te citez )

acu spunindusi omu parerea ca ce si cum mere si postind un molinel ( vezi doamne gen clasic cam no name in opinia ta ) incepi cu chestii ca " intelegi de ce si-a format " o asemenea opinie , gresita binentele :D si ca una de aia ca a lui nu ai luaou nici de pomana :D

schimbator ca vintu ... cind iti zice omu ca e fix ca a ta ... dar o cheama altfel ... brusc fetita capricioasa schimba tonul :D

razvanel... , degeaba incerci chestii de astea... , sa dai din colt in colt... e atita lume aici pe forum care au citit discutiile si au memorie f buna

dom advocat... inaf said ? :D

ps : mai bine zine si noua cum stai cu fly-fishingu ca ai avut atita timp... ,

ia zii... pe cind un articol despre fly ? :D

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 23 Apr 2012, 01:03

semlecangheorghe scrie:
bradypus scrie:
semlecangheorghe scrie:Urmatorul ..'articol'.o sa aiba drept subiect,'speciile' de internet,
Subspecia,'romanasi care sterg renii la fund" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
deocamdata a aparut live cum ma sterg io cu tine la fund

De aia ai disparut fo 3 luni,dupa ce ai sustinut din transeele care picau peste tine,anomaliile tale cu rulmentii :lol: :lol: :lol:
Si mie mi se pare ca odata cu filmuletul asta,so sters Andrei bine de tot la fund cu tine si cu circotelile tale.. :D :D :D

Si mi-o placut si insinuarea lui Tavi,aia cu pasiii...'Inteligenta sa' o plecat de la premisa ,ca distanta e masurata in pasi,cred ca se ruga la un altar de luminari aprinse,sa zica Andrei ca pasul sau masoara atita sau atita.. :D
Brae,pustiul asta stie ce face...nu aveti ce-i baga de vina..

Si mai super interesant este ,ca in momentul lansarii nu o strins nimeni din buci..
Si ca se lanseaza foarte bine si pe distante de 30-40m,cu 6grame.Da cu naluca pusa,si nu oricare ci una destul de portanta..
No Bogdane ,cum este cu afirmatia aia cum ca '....cu 10 grame dai maxim 20m si strici 5 role de fir?"Ai???

Dar si mai sugestiva este absenta amicului S.F...
Cum se poate ca din plutonul de executie care a tintuit castingul la zid sa lipseasca tocmai el??Cel care tine mitraliera de companie??

Aaaa, pai aici se vede clar verticalitatea omului...caci nu putea sa traga in w.s.b.,prietenii stiu de ce :wink: :wink:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Morosene ,imi place de tine...consecvent in pareri...
Asculta mai caster cu 2 luni experienta , ce are de-a face comentariu asta despre mine cu topicu asta !
Tu chiar cauti doar probleme ma !
Nu ma plang moderatorilor , dar totusi Gigel ii tragi in jos pe altii :wink: , mai tine-o asa si o sa va mearga faima , si unii nu merita :wink: Dai rau la imagine cu spumele tale , o sa renunte la tine daca nu-ti pui botnita , asculta ce-ti spun :wink:

In rest .....
Intreaba-l pe Adelin , daca poate ca moderator , cand o aparut useru SF prima data pe topicu asta si cat o stat, ieri tarziu am dat de el , acuma la ora asta am citit pana aici tot , am bagat de seama ca te-ai dat cu capu de pareti ca de obicei :lol: :lol: si de cand o aparut Dumitru ai trecut si la smulsu parului din cap :lol: :lol:
Pe linga , nu ai facut absolut nimic !

Ma, de ce nu se face un concurs cu miza , cine da mai mult ?Pur si simplu distanta ! Spin vs cast ! Cu fire folosite in mod normal , diferite tipuri de vobler , ,linguri , gume , etc.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 23 Apr 2012, 05:33

ce articol ar iesi din aia ..... :lol: :lol: :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

semlecangheorghe
veteran
veteran