Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
- junior
Salutare.poate sunt offtopic dar am si eu o intrebare.am un bat cu mandrina de pluta si cand am prins un peste datorita neatentiei acesta sa zbatut si a infipt putin ancora in mandrina zburand din aceasta o mica bucata si pare inestetic.are cineva idee se poate schimba tot in pluta?sau cineva poate schimba plutele de la toata mandrina si sa puna spuma de calitate?e vb de un shimano speed master 2.10 m.daca poate cineva puate lua legatura cu mine pe privat.si as dori sa imi fac si un bat custom de 2.10 cam cu aceasi actiune 10-30gr dar din fibra eu pescuind prin zone f greu accesibile si agatatura multa(asa e felul meu nu ma pot abtine:))si vreau sa aibe cam aceasi caraacteristici ca si speed masterul in masura in care se poate fiind vb aici de fibra.am nevoie doar de un numar de telefon.pun si o poza cu mandrina afectata:( http://imageshack.us/photo/my-images/36/sdc12449.jpg/
Nu te opri , mai spune . Este interesant !christianpindichi scrie: voi spune criteriile alegerii mele, care, cred eu, ar trebui sa fie niste criterii generale pt orice isi doreste un custom:
-imaginatia rodbuilderului conteaza;la fel si calitatea executiei( daca e custom, o fac cum vreau eu. Mie imi place sa fie "altfel" )
-tehnic vorbind, trebuie sa-mi satisfaca dorintele si sa o faca cum imi place mie (ca exemplu mie imi place foregripul exterm de mic sau inexistent...tre sa o faca asa...chiar daca el zice ca "nu e bine")
-trebuie sa am acces la bat in toate fazele de executie, astfel imi este f usor sa modific ceva ce nu-mi place
-rodbuilderul trebuie sa fie bun pescar si , pe cat se poate, trebuie sa cunoasca aceleasi ape si locuri , pe care le frecventez eu.
-timpul pe balta cu batul respectiv in mana. daca o pescuiesc 5 zile/saptamana 8 ore pe zi, atunci da....conteaza fiecare gram.
-pescuit de competitie? sau nu...conteaza si asta.
Ma opresc aici, desi ar mai fi.
cristian.ene scrie:Am verificat mailul si nu am gasit o atitudine incorecta fata de Sami
un copy dupa mail
Buna seara,
As fi interesat de o lanseta de spinning ,custom, pentru stiuca si avat,daca se poate,daca au acelasi tip de actiune,caci sincer nu ma pricep.
De la bun inceput va spun ca nu sunt un pescar profesionist ci amator ,dar cu multa pasiune,ca toti ceilalti de altfel,deci daca mai spun prostii sper sa intelegeti.
Lanseta vreau sa fie conceputa impreuna,eu spun cam ce vreau,dumneavoastra veniti cu detaliile si cu explicatiile de ajutor.
As vrea sa fie facuta dintr-un blanc de fibra(am auzit ca ar fi mai bun decat carbonul la stiuca,daca merge si la avat).Dat fiind faptul ca nu sunt pescar pro as vrea sa fie o lanseta buna,dar nu la cel mai inalt nivel din cauza costurilor evident si a faptului ca voi pescui cu ea doar o saptamana pe an in delta(daca e numai de stiuca ,iar daca se poate face si de avat atunci de mai multe ori)
O vreau dintr-o bucata,2 m sau 2,10,sa pot folosi si textil si monofilament,fir textil de 20 lbs iar mono de 20-30.Puterea blancului sa fie intr-o plaja cat mai mare ,daca se poate intre8 grame si 56 cu atat mai bine.Dau cu linguri pana in 20 grame la stiuca si pana in 30 grame la avat.
Nu ascund faptul ca vreau sa fie si estetica.
Astept niste raspunsuri sa incercam sa conturam lanseta(daca se poate ceva linkuri pentru componente )
Dac mai este nevoie de ceva detalii nu ezitati sa imi cereti.
Mai am o intrebare off topic: ce parere aveti de lanseta St croix legend elite blanc verzui?(am achizitionat una pt salau de cast,actiune 10-42,dau numai in Dunare).Care lansete sunt mai bune Kistler(model ltx,ca ma gandesc ca z-bonul e prea nou) sau St Croix(legend elite) sau in general nu neaparat ca si model?
Cu stima,
Usturoi Valentin-0740 048 770
Reply
Forward
Reply
Cristian Ene to sami
show details 7 Jan
Salut Valentin,
pot sa iti recomand doar cateav modele care pescuiesc bine pe o plaja larga dar nu exista nici o lanseta care sa arunce bien 8 g si 50g.
Un interval ok de alnsare intre 8 si 35g este cam cel mai larg posibil.
Iti recomand Seeker S-Glass 706, un compozit de la Seeker sau Phenix Crank bait.
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog ... in-Inshore
CBS706
Bass Casting & Spinning
7'
8(12)20
5.5
.58
$98.25
SBS706-SGLASS
"S" Glass Bass Spinning
7'
10(12)20
5.5
.785
$86.58
http://www.mudhole.com/Shop-Our-Catalog/Phenix-Rods
X10-B
7'
1
8-20
1/4 - 1 oz.
Moderate
.531
5.5
2.33oz.
$99.00
Cristian
- Show quoted text -
Reply
Forward
Reply
sami sami to me
show details 7 Jan
Care e diferenta intre primele doua blanckuri si care e plaja de aruncare ca nu am inteles? La ultimul am vazut e pana in 28 grame ,dar nu mi-am dat seama la primele.Acest blanc e bun si la avat si la stiuca?
From: Cristian Ene <cristian.gab@gmail.com>
To: sami sami <sami_valentin@yahoo.com>
Sent: Fri, January 7, 2011 8:34:56 PM
Subject: Re: Lanseta stiuca
- Show quoted text -
Reply
Forward
Reply
Cristian Ene to sami
show details 7 Jan
Valentin,
avatul si stiuca joca in ligi putin diferite o lanseta de stiuca heavy este prea puternica pentru avat.
Cand ti-e clar ce vrei adica un model care poate sa lanseze niste greutati reale vorbim.
Cristian
- Show quoted text -
Reply
Forward
Reply
sami sami to me
show details 7 Jan
ok,mersi
Sent: Fri, January 7, 2011 9:46:01 PM
Subject: Re: Lanseta stiuca
- Show quoted text -
si discutia 2 , am intreb cu ce am gresit
La ce pret imi poti aduce doua blancuri St Croix Legend Elite albastru(modelul de extreme) nu verde, de 7 feet, 3/8-1 1/2 oz si un Lamiglass Cranckbait negru de 7 feet 1/2-1 1/2 oz ?
Sa imi zici preturile pe bucata te rog. Si daca poti sa imi zici si cat ma costa customul pt ele daca mi le faci tu.
Mai am in proiect si un avid de 8,6 1/2-2 oz
Multumesc!
Reply
Forward
Reply
Cristian Ene to sami
show details 14 Feb
Valentin,
pentru blankul
5C70HF-B Bass/Pike XC70HF 7' 14-25 3/8-1 1/2 1 FAST 0.560 6 2.5 $ 195
pretul meu este cu 15% reducere- 166$
la blankul Lamiglas ai 10% reducere din pretul de lista
Pretul pentru lansetele custom 60$.
Cristian
- Show quoted text -
Reply
Forward
Reply
sami sami to me
show details 14 Feb
Multam frumos! Acum trebuie sa vand Legendul de serie pt care am dat anuntsi ne auzim apoi.
O seara placuta!
Sent: Mon, February 14, 2011 6:03:39 PM
Subject: Re: Salut
- Show quoted text -
Reply
Forward
Reply
sami sami to me
show details 27 Feb
Salutare,
As vrea sa imi fac o lanseta la tine de 8,6 (1/2-2 oz)St Croix si am o dilema.Nu stiu pe care blanc sa o fac: pe Elite sau pe avid.Multi spun ca nu e diferenta prea mare intre blancuri si ca nu s-ar merita diferenta de pret.Tu ce zici,avand in vedere experienta pe care o ai?Care blanc merita?
Din preturile pe care mi le-ai dat la blancuri am inteles ca e 15% mai putin decat pretul de lista de pe mudhole pentru Elite,la avid e la fel?
Te intreb pentru ca vreau sa o fac cam peste doua luni si strang informatii sa vad la ce costuri ajung sa fiu pregatit.
Inca o intrebare...ce inele crezi ca se merita sa pun?
Stima,
Sent: Mon, February 14, 2011 6:03:39 PM
Subject: Re: Salut
- Show quoted text -
Reply
Forward
Reply
Cristian Ene to sami
show details 27 Feb
Valentin,
diferente sunt intre blankuri, Avidul este mai puternic pe varf decat Legendul cu destul de mult si mai puternic in general pe toata lungimea.
Avidul de 2 oz. arunca 40-45g in acelasi stil in care SCV de 2oz. arunca doar 25-30g.
La blankul de Avid am reducere de 10%.
Cristian
- Show quoted text -
Cristi , ai o bere de la mine

Dau mai mult

Sami , in cazu tau nu se mai poate face nimic , eventual poti sa-ti schimbi nicku

-
- junior
[quote="Jedi"]totu-i bine focalizat in poza mai putin mineru...
Daca-i un mic crater eu as zice sa cauti pluta, o tai bucatele marunte marunte, amesteci cu aracet si indesi magiunul acolo.
Apoi netezesti si slefuiesti cu smirghel.[/quote
interesant:)mersi mult de idee sper sa mearga ma voi gandi ce si cum dar e o varianta buna sper sa iasa ca noua:d oare ce pluta ar merge

Daca-i un mic crater eu as zice sa cauti pluta, o tai bucatele marunte marunte, amesteci cu aracet si indesi magiunul acolo.
Apoi netezesti si slefuiesti cu smirghel.[/quote
interesant:)mersi mult de idee sper sa mearga ma voi gandi ce si cum dar e o varianta buna sper sa iasa ca noua:d oare ce pluta ar merge

Pentru a mai calma spiritele, m-am straduit sa ies sa fac astazi niste poze la o lanseta fara brizbrizuri, dar care arata foarte bine, chiar fara mandrina Matagi sau alte minuni pentru "infrumusetare" in afara de matisaje.
Infrumusetarea se poate face prin alegerea unor anumite culori pentru matisaje sau prin dispunerea matisajelor in acest caz in armonie cu componentele alese... mai pe scurt - o lanseta poate sa arate bine si cu cele mai simple componente, fiind si "functionala" in acelasi timp... totul este la latitudinea builderului (sau asamblatorului - cum vreti voi sa-i spuneti
)
Este vorba de un Seeker S-Glass.

Infrumusetarea se poate face prin alegerea unor anumite culori pentru matisaje sau prin dispunerea matisajelor in acest caz in armonie cu componentele alese... mai pe scurt - o lanseta poate sa arate bine si cu cele mai simple componente, fiind si "functionala" in acelasi timp... totul este la latitudinea builderului (sau asamblatorului - cum vreti voi sa-i spuneti

Este vorba de un Seeker S-Glass.

- semlecangheorghe
- veteran