Mie mi-a facut Andrei o lanseta de dropshot,pe blanc St. croix,simpla ,fara matisaje cu fir metalic,foarte bine echilibrata cu care este o placere sa pescuiesc..Daca ii ceream svarovski pe miner,aia imi punea,nu?Ca nu te poti ..........in gustul clientului.Cred ca in privinta accesoriilor fiecare isi comanda ce vrea ,si nu-i estetic sa faci remarci depreciative,cel putin in public,la adresa gusturilor cuiva,asta asa,vorbind la modul general...
Apoi Andrei a mai avut amabilitatea sa-mi dea multe informatii despre cum se construieste o lanseta,astfel incit pina acum am facut cu mina mea 3 lansete de la cap la coada.Acum urmeaza una heavy de somn,pe un blanc MHX.Ultima pe care am facut-o ,este un u-l ,pe blanc MHX,la care am gasit de bine sa fac un miner split grip(ca asa imi place mie)cu windchek-uri albastre si hoockkeeper cu balama.Chestie de gust.Pe miner,intre butt si partea urmatoare am pus un tub de carbon de acela de decor, deoarece blancul lansetei ar fi aratat hilar(in opinia mea desigur)asa subtirel cum era din nastere, La matisaje am folosit ata albastra in care am inserat citeva fire de gri metalizat.Interesant ,cum la prima lanseta facuta de Sava nu am avut pretentii de genul asta,si uite ca acum,le am.Si ce a iesit mie unul imiplace foarte mult.Ma simt bine privind lanseta cu insertiile acelea gri metalizat si windcheckurile albastre.
In privinta montarii mandrinei si tubului, am apelat la un strungar si am facut niste bucse din plastic negru,care, fac legatura intre blanc si mandrina pe diametru.La fel si la tubul de carbon.Astfel ,intre mandrina si blanc nu exista material intermediar, decit pe capeti.Am pozitionat mandrina astfel incit sa-mi fie echilibrata pe index imediat la talpa mulinetei.Butt-ul,tubul de carbon,plus bucsele de plastic pe care este lipit acesta,au concurat la echilibrarea lansetei,fara a mai fi nevoie sa adaug lest suplimentar in miner desi am lasat o posibilitate si in acest sens.
Ce a rezultat,mi-a placut asa demult,incit vreo doua saptamini am iesit zilnic la pescuit cu ea,printre capturi numarindu-se un clean la kil,cleni ,un avatel si o ...stiuca.
Poze n-am sa pun pe aici ca nu vreau sa fiu catalogat nu stiu cum, pentru optiunile mele personale si nici sa fiu trimis sa mi-o asigur la Tiriac de tot felul de "profesori federali"care cred ca daca dau 20 de milioane pe o lanseta ,cu aia incepe si se sfirseste lumea lansetelor..
Hai noroc la toata lumea si fir intins...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.