Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Iun 2011, 16:40

Ma gandesc la un exemplu edificator G.Loomis a fost radical in ce priveste viziunea lui aspura blankurilor si lansetelor.

Pe vremea cand a conceput seria GLX - Loomis a decis sa nu acopere blankul cu nici un fel de rasina considerand inutil un material care ingreuneza, se opune indoirii si nu protejeza blankul.

Acum la Nort Fork Composites, G.Loomis a decis sa nu mai acopere nici blankurile SM si IM pentru ale diferentia pe piata si le creea o imagine de marketing. In aceste conditii toate seriile Standard module, Intermediate si High Module sunt in aparenta la fel dar performantele for sunt diferite datorita grafitului, structurii si rasinilor diferite.

Exemplu unui om care stie exact ce vrea cinsntit cu el si cei pentru care a construit blankuri.

Raw carbon exprima viziunea unui om care are viziune nu a facut compromisuri si a construit cele mai bune blankuri din USA.

Cele mai multe firme folosesc rasinile si culorile de acoperire pentru scoate in evidenta o serie de lansete si ca simplu element de schimbare a seriilor de lansete si instrument de marketing.

Ca sa revin al discutii care sunt lipsa pe acest topic nu s-a dsicutat :

1. Care sunt limitele inelelor cu rama de titanium si care este limita lor deoarece se stie ca rama de titan se indoaie si nu este intodeuan un lucru pozitiv

2.Inele TATSG au folosite abuziv pe lansete cu puteri mai mari decat pentru cele care au folosite, producatorul indica o limita de 6lb. pentru firul folosit si implicit lansete maxim Light- ML.

3. Noile inele K nu sunt un moft si aparut ca alternativa al inele Y si L care au probleme cand exista vant lateral sau firul este detensionat situatie intalnita in special in pescuitul cu naluci soft.

4. Lansete de casting am vazut dar nimeni nu a vorbit de montajul spiral wrap care rezolva problema torsiunii pe varf si a firului care distruge blankul matisajele si blankul in timp.

...........

PS. in urma cu putin timp am primit un telefon de la Gabi Udila care ma ameninta ca ma aranjeaza cu un cap un gura daca mai ma iau de betele lui.

No daca omul atat poate sa inteleaga atat intelege, eu ma refeream la o tendinta care nu o reprezinta el ca rodbuilder si nu este o critica a calitatii muncii lui.

Concluzie: Romania e o tara mica, balcanica si de necivilizat in care nu mai e loc pentru toti, asa ca emigrati cat se mai poate. Eu imi fac bagajul........

Pescuitul este o pasiune murdarita iremediabil de patroni, interese meschine, invidii,mentalitati de concurent, egouri inflamate si micimea de fiecare zi de care suntem in stare.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 14 Iun 2011, 16:51

Dom' Cristi... iar te macina cosmaru'

1. Cine vrea o lanseta care sa-i incante ochii... e treaba lui... Toata lumea stie ca o mandrina vopsita nu ofera nici un avantaj tehnologic fata de o mandrina clasica nevopsita... in afara de aspect.

2. Daca nu ai incercat sa vezi in ce masura influenteaza senzitivitatea, m-as abtine de la comentarii... nu mai intru in detalii suplimentare.

Ca ingreuneaza... O lanseta oricum vine echilibrata (ca doar n-o lasi sa cada in bot ca sabia lui Stefan cel Mare)... ca o echilibrezi cu plumb, rondele metalice sau alte minuni tot acolo este. Iar apropo... tubul de pe un split grip, care are rol estetic (poate are si alt rol.. dar nu mai dezbat), nu ingreuneaza mai mult lanseta decat un maner de pluta full sau un maned de EVA full. Iar daca nu toti folosim banda adeziva pentru arbori, s-ar putea ca sa fie chiar mai usor cu niste arbori perfect adaptati pentru tubul respectiv.

3. Brizbrizurile de la matisaje - nu pot sa-mi dau seama cu ce ingreuneaza :lol: :lol: dar treaca pleaca de la mine... Spira aia de fir tot acolo ar fi... doar ca ar fi de aceeasi culoare cu restul spirelor= > greutatea nu difera intre un matisaj cu briz... si unu fara... dar noh... acu cine vrea sa gandeasca gandeste cine nu... vorbeste si abia apoi gandeste

Pretul este justificat pentru cel care-si face lanseta :))... nu justifici tu pretul... Daca cineva (oricine in afara de tine)... prefera o lanseta "functionala" (ca asa-ti place sa-ti numesti lansetele - functionale :)) )dar sa mai si arate cumva... este treaba lui...

P.S. Dupa cum spun tuturor care isi doresc lansete custom. Partea de maner: un kit Matagi de 60-130$ nu imbunateste cu nimic performantele unei lansete fata de un kit St. Croix de 25$. Imbunatateste aspectul si nimic mai mult. Este chestiune de preferinta a utilizatorului. Acest lucru il comunic oricui doreste sa-si faca o lanseta, indiferent ca o fac eu sau altcineva.

Nu stiu de unde ai scos asemenea inaptii de imbunatatire ale performantei sau ca cineva a spus asa ceva :roll: .

E ca si cum i-ai spune unuia care-si permite un Mercedes... sa-si ia Dacie ca face acelasi lucru... Te duce de la A la Z cam in tot atata timp pe drumurile noastre. Sau sa-l iei pe domnu' de mana ca de ce si-a luat Stella... ca doar un Twin Power tot asa recupereaza firul...

Cristi - e normal sa nu aiba toata lumea aceleasi gusturi cu tine... daca toti ar avea aceleasi gusturi ai vedea peste tot acelasi lucru... N-ar mai exista diversitate.

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 14 Iun 2011, 16:56

Asteptam cu interes sa ne spui despre montarea inelelor in spirala .... :roll:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Iun 2011, 17:41

Andrei,

nu stiu cum dar lansetele cosntruite de mine cu mask tape sunt mult ami usoare decat sa zicem St.Croix de serie cosntruite cu tuburi de spuma.

Am construit mai multe lansete diferiti arbori si am remarcat cat de friabili sunt si cat de expusi sunt cand sunt foarte subtiri. In plus se pot deforma ca deh sunt plini de aer si nu au consistenta mecanica.

In conditiile in care exista o diferenta mica intre diametrul blankului si diametrul mandrinei este mic ii vad contraindicati.

Abnda adeziva s-a doveit foarte fiabila si imbracata in rasina este ami rezistenta decat tuburiel care au o structura extrem de friabila.

Probleme 0 in ce priveste montajul cu banda adeziva.

Mai sunt si alte specte negative ale arborilor din spuma.

Matisajele in scop decorativ sunt niste textie lacuite si cam atat.

Din moment ce scoti la inaintare doar lansetele sexi si bine fardate e usor sa asociezi asta cu un standard si asta e referinta.

Andrei, cand o sa traiesti din rodbuilding sau ai atingi macar cifra de 100 de lansete construite pe an pot sa consider asta o performanta.
Pana atunci pot sa o consider o performanta de genul niste studenti construiesc un prototip si il duc la muzeu unde poate sa fie admirat. Unora le place si mai face in timpul liber cateva exemplare din pasiune, asta ii aduce bani sa iasa in oras si la pescuit.

Cum toate toate topicurile arata ca pescutul ca fenomen este in recesiune iti urez spor la treaba pe o piata care era mica si acum se face si mai mica.
Vremuriel de glorie ale rodbuildingului au trecut si duap cum arata blatile mioritice si puterea de cumparare pescarilor nu vad vremuri bune pentru cel putin 20 de ani........

Dar unde este tinerete si pasiune.......

Daca esti inca atat de pasionat de tricotat, e clar ca ai tricotat putin

Cateva duzini de znobi pe an ai sa gasesti sa le constriiesti lansete frumoase, peste sa fie

:D

Vlad S.
veteran
veteran

Mesaj de Vlad S. » 14 Iun 2011, 17:50

Andrei a scris:

"E ca si cum i-ai spune unuia care-si permite un Mercedes... sa-si ia Dacie ca face acelasi lucru... Te duce de la A la Z cam in tot atata timp pe drumurile noastre. Sau sa-l iei pe domnu' de mana ca de ce si-a luat Stella... ca doar un Twin Power tot asa recupereaza firul... "

Comparatia este gresita. Nu poti compara o masina de nivelul lui Mercedes cu o masina ieftina, niciodata.
Aici se discuta de avantajele unei lansete tip sorcova fata de una modesta la prima vedere care e facuta cu aceleasi componente pe acelasi blank.
Treaba cu gustul care se spune ca nu se discuta e relativa. De aia avem in tara asta tot felul de needucati si de toparlani, tocmai pt. ca vor sa faca din lucrurile simple ceva care sa iasa in evidenta fara motiv. De aia merg baietii prin oras cu Q7 si alte masini care nu le vezi la ele acasa decat ocazional.

Si apropo, vreau si eu sa citesc ceva date tehnice despre lansetele afisate aici in topic, nu doar sa ma uit la poze cu bete care mai de care mai colorate, ca de aia mi-am facut lansete si am renuntat la cele de fabrica. Dimensiuni, distante, manere, mandrine(de ce asa si nu invers), inele (cate , distante, marimi), aplicatii, versatilitate..........

A nu se crede ca tin cu cineva anume. Asa cum era scris mai sus, munca trebuie apreciata, dar cam care sunt nevoile pt anumite accesorii puse pe lansete asa doar de a arata sclipitor, ca doar nu mergem in frac cu papillon la gat la pescuit. :D :D :D

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 14 Iun 2011, 17:52

@ Andrei : nu te lua dupa el

clar e vorba de concurenta si asadar si un pic de invidie

vorba aia... , numai cei care nu stiu sau nu sint in stare sa le nimereasca asa frumos aliniat vorbesc de wrap si mai stiu io ce bazaconii

in viitorul apropiat si eu ca imi trag niste lanseta " dolce gabana " sa moara de ciuda edi_curiosu ca am cu ce ... , uite asa... pt ca am facut economie si-am uns mulinetele cu unsoare de tampoane sic ! :lol:

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Iun 2011, 17:56

Daca nu mai sunt suficenti pesti si posesoru de lanseta sclipitoare poate sa foloseasca lanseta pe post de bibelou si de aducere aminte pentru vremuri cand lanesta folosea la pescuit :wink:

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 14 Iun 2011, 17:58

-eu zic ca fiecare face ce vrea cu banul lui, iar gusturile nu se discuta si nici nu te poti kk in gustul altuia, la del este valabil si pentru ideile sale.
-eu unul pe langa functionalitatea unei lansete doresc si un aspect frumos, de acea este custom si de acea pescuitul la mine este un hobby/pasiune si nu este o chestie din care sa traiesc, prin a vinde peste pentru bani sau de a muri de foame daca nu duc pestele acasa sa-l mananc, desigur nu toti au aceasi situatie sau gandesc la fel.
-kiturile de la matagi sunt si foarte ergonomice fata de cele care le fac alti constructori de lansete de aici, care pun numai o mandrina pe blank si o bucata de eva sau pluta la cap, spunand ca au facut o lanseta usoara.. ei bine acea lanseta mie mi-ar obosi mana, lipsa unui buttcap de calitate care are si rol estetic dar protejeaza si manrul lansetei este des intalnit... cred ca majoritatea pescarilor sprijina lansetele in picioare si asta duce la o uzura destul de importanta a lansetei in acea zona.. e ok daca nu ne deranjeaza sa pescuim cu o lanseta utila dar fara viata, renuntand la unele componente deorece sunt mai scumpe cu putin fata de altele sau pe motiv ca sunt de fantezie.. ei bine ptr mine acele fantezii fac ca viata sa fie mai interesanta si diversificata
-unii fac chestii utile, alti fac arta, altii le fac pe amandoua impreuna... pe mine ma intereseaza ultima varianta, ceva bun dar si frumos.
-daca cineva are alte conceptii si gusturi aia nu inseamna ca trebuie sa aruncam cu pietre unii in altii.

Vlad S.
veteran
veteran

Mesaj de Vlad S. » 14 Iun 2011, 18:14

Asa este. Sa speram ca nu se ajunge la cearta. Sper ca nu am suparat pe nimeni(daca da , nu luati totul in seama).

Problema cea mai grava este faptul ca pescuitul in Romania nu se indreapta spre bine.

Ce facem cu treaba asta???

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 14 Iun 2011, 18:15

Ma ridic in picioare si declar:
Eu sunt unul dintre ,,znobii'' care si-au facut o lanseta la Andrei,urmeaza un upgrade la un Legend Elite(schimbarea manerului) si mai mult ca sigur si alte lansete.Lanseta a fost facuta la specificatiile mele,lucrata extraordinar ,in stilul lui Andrei.Daca e frumoasa sau nu e din vina mea care am ales componentele,daca e lucrata bine sau nu e numai meritul rodbuilderului.Acum daca mie imi place sa arate intr-un anumit fel ce trebuie sa faca rodbuilderul?? Sa nu mi-o mai faca? Sa refuze clientul?O sa imi schimbe manerul de la Elite pentru ca nu mi se potriveste,pentru ca e si urat,pentru ca nu imi place foregripul...e vreo problema ca un ,,znob'' ca mine vrea asta?

Inainte sa imi fac lanseta am contactat sau am incercat sa contactez mai multi rodbulideri,unii mi-au dat cu flit ca nu fac lansete la ,,znobi'' si ca vezi Doamne nu stiu ce vreau,altul ca Andrei a avut bunavointa sa imi explice si sa isi piarda orele cu mine pana mi-am ales componentele,s.a.m.d.Nu ii fac eu reclama lui Andrei,nu are nevoie,dar raman consternat cand vad ca sunt doar cativa mai cunoscuti si unul dintre ei e mereu ,,cel mai cel'' atacandu-si colegii,facand concurenta neloiala pe anunturile de vanzare ale persoanelor fizice si...sta cam prost cu Gramatica limbii Romane,adica are probleme in exprimare,avand propozitii ambigue,nu greseli de tastat...sa ne intelegem.

Vrei sa emigrezi? Du-te frate si lasa-ne sa ne facem ce ne pofteste inima si nu mai stresa pe altii,sincer.
Hai bafta sa faci o mie de lansete pe an ,,functionale''.
Frumos exemplu dai...asta e unul din motivele pentru care suntem, ca natie, ,,mici'',ca murim de grija celui de langa noi.

Scrie răspuns