Lansete CUSTOM

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Scrie răspuns
cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Iun 2011, 18:24

Ovidiu Ungureanu,

chiar in acest moment se roteste o lanseta de cast construita pe un blank SCI identic cu cel trimsi de mine si pe care il construiesti.

Pot sa te sigur ca lungimea de 23.5cm pana la mulineta este mult prea mica pentru ca lanseta sa fie functionala :wink:

Pacat de asa componete irosite .......diferenta pana la 33.5-34cm cat masoara manerul construit de mine nu stiu de unde provine :idea:

Ei daca ii pui 100g de plumb probabil sa fie o sansa sa fie cat de cat functionala bijuteria. Daca nu mai incerci cu greutati din 50 in 50g.

A mai observat cineva ca manerule cam scurt...daca nu iese cu greutati suplimentare in butt poti sa mai tai din varf si dca u e ok o arunci la cos.

Mda fine tune la lungimea manerului e ceva care iese daca ai experienta si daca stii pescuit mult peste medie.

Un rodbuilder ca Aurel Onut a ratat lungimea optima la 99% din lansetele construite si au fost mai multe sute in mai multi ani. Deh nu era facut sa faca lansete bune.

Chesti cu greutati in butt e o mare pacaleala si eroare, lansetele se pot echilibra perfect si fara greutati suplimentare si 2 nu e nevoie sa fie perfect echilibrate nici al jig nici al alte aplicatii ..........

Plumbul ala strica mult......dar asta nu se spune, deci tricotati frumos

:D

jackspinner
veteran
veteran

re

Mesaj de jackspinner » 14 Iun 2011, 18:24

Ar fi bun un concurs intre rodbuideri ... cu note la impresia tehnica si cea artistica .

cristian.ene
veteran
veteran

Mesaj de cristian.ene » 14 Iun 2011, 18:42

Mister Sami,

stiu ca scriu grabit pentru ca nu am timp sa revin peste texte.

In din 2006 am adus in Ro cele mai bune blankuri si am cautat cele mai bune modele de blankuri pentu orice aplicatie de pescuit la rapitorifara sa promovez un anumit brand.

Am adus blankurile Seeker cand mai nimeni nu pescuia cu fira de sticla pe apele mioritice.

Am promovat preturi adaptate la bugetul oamenilor obisnuiti si am dat discounturi la blankuri imediat dupa cifra de blankuri aduse pe an a avut 2 zerouri.

Am fost mereu presat de tip sa fac comenzi, sa ii consiliez pe clienti, sa scriu articole in masura timpului si sa apuc sa pescuiesc cu toate lansetele construite.

Mister Sami tu ce ai facut pentru pescuitul din RO?

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 14 Iun 2011, 18:48

cristian.ene scrie:Ovidiu Ungureanu,

chiar in acest moment se roteste o lanseta de cast construita pe un blank SCI identic cu cel trimsi de mine si pe care il construiesti.

Pot sa te sigur ca lungimea de 23.5cm pana la mulineta este mult prea mica pentru ca lanseta sa fie functionala :wink:

Pacat de asa componete irosite .......diferenta pana la 33.5-34cm cat masoara manerul construit de mine nu stiu de unde provine :idea:

Ei daca ii pui 100g de plumb probabil sa fie o sansa sa fie cat de cat functionala bijuteria. Daca nu mai incerci cu greutati din 50 in 50g.

A mai observat cineva ca manerule cam scurt...daca nu iese cu greutati suplimentare in butt poti sa mai tai din varf si dca u e ok o arunci la cos.

Mda fine tune la lungimea manerului e ceva care iese daca ai experienta si daca stii pescuit mult peste medie.
-ca fac eu manerul la lungimea aia sau ca-ti ziceam tie sau altuia sa-l faca asa nu tot acolo este?? eu l-am vrut asa si nu pot invinui pe altcineva ca l-ar fi vrut mai mare sau mai mic... face cum ii vine si cum e obisnuit, de acea am ales un buttcap cu greutati si de acea am ales si inelele de titan ptr. a echilibra lanseta cu lungimea manerului respectiv.. inelele fiind de titan acuma vei zice probabil ca nu se incarca blankul cum trebuie.. ei bine am pus inelele pe splina in asa fel sa am lanseta mai moale, si cu voblerele ptr care este destinata lanseta se va descurca de minune.
-problema cea mai mare a tuturor este orgoliul si placandu-ne sa ne dam rotunzi in fata altora ca suntem mari pescari sau ca stim mai mult... totul se invata in lumea asta, atata timp cat ne dam interesul, ideile noi nu trebuiesc puse la perete niciodata.. asa a luat nastere si acel spiral wrap banuiesc de care pomeneai si multe alte chestii.

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 14 Iun 2011, 18:55

Nu i-am deranjat pe altii spre deosebire de tine,nu i-am atacat,am fost mereu fair-play...am avut conduita.
Daca ai facut tu pentru pescuit...bla-bla-bla iti da dreptul sa te porti asa cum o faci? Ma indoiesc.Daca tu esti cel mai mare rod-builder(in mintea ta,of course) cine iti da dreptul sa ma numesti,,znob''?By the way... e,,snob''.
Cei care isi fac lansete la tine sunt pescari,iar cei care isi fac lansete la ceilalti sunt ,,znobi''.Ai un rationament foarte bun,cred ca scrii si apoi gandesti.Reciteste-ti postarile si o sa vezi ca sint ambigue,am spus ca nu e vorba de greseli de tastat,ca de astea facem cu totii,dar tu chiar nu te exprimi corect.A propos,cine iti corecteaza articolele? :)
Nu aveam nicio treaba cu tine daca nu ma faceai ,,znob'',in fond asta esti tu...te iei de altii mereu si ridici in slavi lansetele care au mai avut probleme de-a lungul timpului.
Chiar nu pricepi sau te faci?Sincer,aveam pretentii de la tine.Poti sa aduci milioane de blancuri si sa le si construiesti ca lansete,dar asta nu iti da tie dreptul sa jignesti pe altii ca tu esti Ene si eu nu sunt pescar.Pescuitul e o pasiune pentru mine ca si pentru multi altii,mai incepatori sau mai avansati,nu savanti ca Cristi Ene.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 14 Iun 2011, 19:02

@ Sami degeaba vorbesti de conduita
ca nici tu nu ai
la rindul tau l-ai luat in colimator si faci aluzii neplacute la adresa lui cu toate ca el nu te-a pomenit direct pe tine si nici nu a tras dupa tine dar te-ai simti znob :lol: si-asadar te-a nimerit fara sa vrea prin ricoseu

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 14 Iun 2011, 19:08

@ ungureanu ovidiu

explicatii de astea despre gusturi au mai fost
sincer aprouciu lui cristi e mai realistic
adica tu vi si zici ca ai vrut asa pt ca asa ai vrut tu si contrar mesajului lui anterior in care el zice ca face ceva cu motiv functional tehnic tu nu faci aia... nu ne dai un motiv " temeinic " ci unu de gust

da ! si aia e o justificare , dar din aia nu invatam nimic

in rest sint de accord cu tine, estetica are si ea importanta ei

come on... , o putem face cu femeile, dar preferam totusi femeile frumoase, nu ?:wink:

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 14 Iun 2011, 19:32

fruaur scrie:@ Sami degeaba vorbesti de conduita
ca nici tu nu ai
la rindul tau l-ai luat in colimator si faci aluzii neplacute la adresa lui cu toate ca el nu te-a pomenit direct pe tine si nici nu a tras dupa tine dar te-ai simti znob :lol: si-asadar te-a nimerit fara sa vrea prin ricoseu
Am luat atitudine cand am fost jignit. Sunt aluzii neplacute? Nu e vina mea,e vina lui ca nu stie sa se poarte.Ai vreo treaba cu mine?
Tu ce te bagi? Nu te inteleg! Are nevoie de avocati?

Ungureanu Ovidiu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Ungureanu Ovidiu » 14 Iun 2011, 19:38

-eu la ideile lui cristi am mai adaugat o atentie si la aspect nu doar la utilitate.. daca este pana acolo prindem peste si cu nuiaua de alun, pentru unii estiticul conteaza ptr altii nu, putem f*** orice cand suntem beti ori este lumina stinsa sau nu ne pasa doar sa avem orgasm sau putem f*** si ceva ce sa ne placa si sa ne faca si placere cand ne uitam la ea.

bradypus
veteran
veteran

Mesaj de bradypus » 14 Iun 2011, 19:44

@ Sami : eu nu am nimic cu tine, ce sa am ?

dupa cum am spus , din cite am citit eu el nu te-a jignit direct ba te-ai simtit tu jignit cind el vorbea la nivel de idee si in principiu indirect , lucru care e ok conform regulamentului forumului si apostrofindul pe el tu faceai ( ironic ) aceasi greseala care o criticai inversunat

eu nu bag ! certativa ! nu sint eu avocatul nimanui dar ce e drept e drept si cu asta basta !

acu intelegi ?

Scrie răspuns