Lansete CUSTOM
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
- Torescu Octavian
- senior
- Torescu Octavian
- senior
-
- veteran
- Ungureanu Ovidiu
- utilizator constant
-la jigging e preferabil un acces foarte usor la blankul batului ptr un simt mai bun deci fara foregrip.. dar pe timp rece cand ingheata buricul degetelor este buna prezenta foregripului acolo, acuma fiecare si cum este impacat cu frigul, dar eu ma miram cand am citit ca acea bucata de pluta este de doar 1cm ceea ce nu ar ajuta ptr nici unul din cazurile mentionate de mine, de aceea eram curios de ce si cum, in rest e un custom si fiecare face cum vrea si ce vrea, fiecare cu viziunea sa 

-
- veteran
de acord cu tine,doar ca pt un maner fara foregrip si cu filetul mandrinei orientat inspre varful lansetei as alege cu ochii inchisi o mandrina pacific bay minima.mandrinele fuji au dezavantajul de a avea prea multe "spire" pe filet care raman expuse cand prinzi mulineta.asta inseamna ca ori te obisnuiesti cu senzatia de "racaiala" pe deshte ori tai din filet...ceea ce nu da bine intotdeauna.Ungureanu Ovidiu scrie:-eu as fi ales o mandrina Fuji VSS pozitionata invers fata de modelul de fabrica, astfel ai si confort mai bun si un foregrip mai mic sau inexistent, si daca tot il fac custom, ii puneam si niste inele Fuji titanium SiC, iar la culoarea blankului mergea mandrina vopsita in culoarea "Vintage Green"
-am sa pun si eu poze cu fibra mea de sticla dar cand e gata, momentan am blankul(SC I - 6'6''.. multumiri lui Cristi Ene) si inelele de baitcast, urmeaza componentele pentru maner dar vad ca primesc greu raspunsul de la vanzator.. oricum timp este, sanatosi sa fim.
-lanseta va fi echipata cu noul model de la Daiwa, Zillion Type-R.

Din pagina in pagina, incercand sa gasesc ceva detalii/poze de la concursul de weekendul trecut, am ajuns pe magazinul online al lui Paco (soer sa nu gresesc).
Acolo, am vazut la vanzare cateva lansete, Moga custom rods. Cine e Moga? Preturile mi se par exagerate, iar pentru niste bete custom, descrierea lor lasa mult de dorit.
Ca sa nu fac reclama, google it
Acolo, am vazut la vanzare cateva lansete, Moga custom rods. Cine e Moga? Preturile mi se par exagerate, iar pentru niste bete custom, descrierea lor lasa mult de dorit.
Ca sa nu fac reclama, google it

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.
-
- veteran
Se intapla si trebushoara asta: am primit un blanc cadou de ziua mea... (misteaux chestia asta cu ziua de nastere) si iacata-ma ca am si eu un bat Custom.. phii cum suna...cred ca voi incepe sa prind niste pesti mari 
deci: azi am luat batul, Lamiglas Skeet Reese Glass Honey 7' 1/2-1 1/2, de la un rod-builder bucurestean (Laurentiu A.) si a iesit exact cum am cerut si anume:
Inele: 7 Alconite + varf Fuji Sic// primul inel am preferat sa fie de 25mm si nu 30 cum se cam obisnuieste.
Mandrina: fuji
Maner splitat din Eva (din coasta lui Adam), 3 cm de foregrip si dop de inox in (ma scuzati) fund.
A iesit foarte usurel, Laurentiu stie ce face: nu tu rasina in plus nu nimic... simplu, eficient si frumos; e drept ca nici nu am avut bat dintr-o bucata cand eram mic... asa ca nu am de unde sa stiu ce e frumos si urat in domeniu .
Mai jos niste poze graitoare

Destinatia lansetei: voblere & avat principal..stiuca secundar... (mi-a placut la stiuca- nu as fi crezut) si chiar vreau sa incerc cu jiguri si textil la salau atat pe lac cat si pe Dunare... chiar daca nu e definita batului de salau .
Chiar, a incercat careva la jigging genul asta de lansete? sunt senzitive cat de cat/ ca nu e prea fast nu-i bai (e neuronul meu)

deci: azi am luat batul, Lamiglas Skeet Reese Glass Honey 7' 1/2-1 1/2, de la un rod-builder bucurestean (Laurentiu A.) si a iesit exact cum am cerut si anume:
Inele: 7 Alconite + varf Fuji Sic// primul inel am preferat sa fie de 25mm si nu 30 cum se cam obisnuieste.
Mandrina: fuji
Maner splitat din Eva (din coasta lui Adam), 3 cm de foregrip si dop de inox in (ma scuzati) fund.
A iesit foarte usurel, Laurentiu stie ce face: nu tu rasina in plus nu nimic... simplu, eficient si frumos; e drept ca nici nu am avut bat dintr-o bucata cand eram mic... asa ca nu am de unde sa stiu ce e frumos si urat in domeniu .
Mai jos niste poze graitoare
Destinatia lansetei: voblere & avat principal..stiuca secundar... (mi-a placut la stiuca- nu as fi crezut) si chiar vreau sa incerc cu jiguri si textil la salau atat pe lac cat si pe Dunare... chiar daca nu e definita batului de salau .
Chiar, a incercat careva la jigging genul asta de lansete? sunt senzitive cat de cat/ ca nu e prea fast nu-i bai (e neuronul meu)

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Salut, am găsit la cineva într-un maldăr de lansete, o lansetă cred Germina din fibră de sticlă, am auzit numai cuvinte de laudă despre ea, arătă jalnic,dar cred că fibra nu a avut de suferit, eu sunt un iubitor al pescuitului la ştiucă şi vreau să întreb dacă este cineva disponibil să o recondiţioneze... mulţumesc.