discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
-
Adelin
- Moderator

suli scrie:Nu vreau sa incing prea tare lucrurile pe aici dar cred ca Adelin are ceva dreptate in ceea ce spune...mult timp am pescuit cu jig de 35 g si guma Hammer de 15 cm, care cantareste ceva,cu lanseta mea Kistler LTA data pana in 3/4 oz mh.... e drept ca nu pe Dunare ci in lacuri adanci din Spania,aruncam fara probleme si nu am simtit niciodata ca gafaie,am avut si Avid medium de 6,2 picioare casting dat pana in 15 g si aruncam lejer cu 1oz.
Parerea mea ca cele de casting duc dublu din ce scrie pe ele...mai tarziu ca sa fiu si eu in randul lumi am cumparat un Lew"s dat de la 1/2 oz-2 oz,ce sa zic de asta ,pescuiesti linistit cu 3-4 oz....e drept ca pe lacuri sau rauri(ex.Mures).
Avidurile de 8/6 sau 9 eu nu le vad ca bete de jig fiind concepute pt.ce a spus si Adelin..Salmon steelhead...

Cu lansetele e ca si cu femeile, daca zici de rau de o lanseta pe care unul o vede buna e nasol, daca zici de bine de una pe care altul o vede rea e si mai rau...

)))
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
suli
- senior

Dupa sfaturile producatorilor de lansete se recomanda sa nu depasesti greutatea scrisa pe lansete dar de multe ori o facem....se pescuieste cel mai comod undeva la jumatatea gramajului maxim dat de producator.....recomandarile producatorilor sunt gandite pt.garantiile date la lansete dar toti stim ca duc mai mult...
-
Adelin
- Moderator

Recomandarile sunt date ca sa nu se sara calul...dar noi rumainii...peizani incarcam sa fie.

)))
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
-
draqdevil
- veteran

-
Ma gandeam sa imi fac si eu ceva lansea de casting pt pescuit din barca si sper sa imi recomandati un blank cat mai ieftin, pana in 2.1, preferabil din 2 buc ,dar nu ma deranjaza nici o bucata, pe care sa il pot pescui si cu 14 si cu 30-35 gr

) Exista asa ceva?
-
George1985
- veteran

-
draqdevil scrie:Ma gandeam sa imi fac si eu ceva lansea de casting pt pescuit din barca si sper sa imi recomandati un blank cat mai ieftin, pana in 2.1, preferabil din 2 buc ,dar nu ma deranjaza nici o bucata, pe care sa il pot pescui si cu 14 si cu 30-35 gr

) Exista asa ceva?
Am vazut la targ un daiwa powermesh 10-35 foarte buna.
Bine lucrata si care cred ca respecta ce e scris pe ea.
Am mai vazut un bat de la Major Craft interesant.
Cel de la Daiwa era mai fin pe varf, MC-ul era ceva mai grosut pe varf, dar era dat pana in 1 oz.
Cred ca MC-ul e mai bun pt dunare, mai de tavaleala, si duce 30-35gr.

-
draqdevil
- veteran

-
Vroiam ceva ce ati folosit..nu din pipaite:(