Lanseta pentru jigging greu pe Dunare
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori
Re: Lanseta pentru jigging greu pe Dunare
E clar cat de diferit poate fi vazut pescuitul...
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB
WSB CLUB
-
- veteran
Experientele fiecarui pescar care pescuieste pe Dunare,capturile avute, curentul din fiecare zona,bugetul etc. (nu neaparat in aceasta ordine...) duc intr-un final la alegerea echipamentului propriu. Eu am optat pentru Lamiglas G1000 9" 1-3oz +Daiwa Saltiga Game 3500 + fire textile care absorb foarte putina apa(sau deloc) + inaintas de fluorocarbon .
Pentru unele cazuri apelez la Lamiglas G1000 8"6 2 1/2oz.
Pentru unele cazuri apelez la Lamiglas G1000 8"6 2 1/2oz.
Asta am zis si eu, nu sunt doi nebuni la fel...de asta e frumos pescuitul. 

WSB CLUB
WSB CLUB
Elite 8`6" 2 oz nu duce mai mult de 35 gr pe Dunare. E usoara, senzitiva dar nu are aceeasi putere ca si avidul cu aceleasi specificatii. Ca sa nu mai spunem ca nici avidului nu-i prea place cu 2 oz pe varf.johnnybravo scrie:sami, curentul din naval care-i oricum conditionat de pf1 nu-l poti compara cu cel de la bazias de pe mijlocul dunarii; bat care se chinuie intr-adevar am, dar e avidul de 2oz, atat extreme de 7'4" 1.5oz cat si elite de 8'6" 2oz sunt super puternice si pana acum nu le-am simtit sa gafaie.
esti sigur ca n-ai mulineta prea slaba pt gramajele folosite?
Obiectiv: 8,1 kg !
Am avut si avidul de 2 oz,dar si ala mi s-a parut supraevaluat,dar ma rog ...poate e doar parerea mea,din ce vad nu prea pescuieste lumea cu legend elite dintr-o bucata si din doua bucati 2 oz...ca sa isi spuna parerea aici.mini_mic scrie:Elite 8`6" 2 oz nu duce mai mult de 35 gr pe Dunare. E usoara, senzitiva dar nu are aceeasi putere ca si avidul cu aceleasi specificatii. Ca sa nu mai spunem ca nici avidului nu-i prea place cu 2 oz pe varf.johnnybravo scrie:sami, curentul din naval care-i oricum conditionat de pf1 nu-l poti compara cu cel de la bazias de pe mijlocul dunarii; bat care se chinuie intr-adevar am, dar e avidul de 2oz, atat extreme de 7'4" 1.5oz cat si elite de 8'6" 2oz sunt super puternice si pana acum nu le-am simtit sa gafaie.
esti sigur ca n-ai mulineta prea slaba pt gramajele folosite?
Fir intins!
Chiar pescuiesc cu St Croix de ceva vreme si toate lansetele cu care am dat lansau mai mult decat specificatiile producatorului. De rupt am rupt doar un Elite pana in 17gr cand am lansat cu 28gr pe sub mana, dar inainte am lovit lanseta de marginea barcii intr-o furtuna crancena pe Dunare si de aici cred ca ii-a fost sfarsitul.
Lansetele de peste 8' e normal sa se indoaie mai mult in lanseu si sa creeze impresia ca se screm la greutati apropiate de plaja superioara, dar asta e si datorita faptului ca cei mai multi dintre noi pescuim cu lansete pana in 7'3'', care datorita lungimii par mai solide. Fiecare vedem lucrurile diferit, dar totusi, sa nu exageram...
Lansetele de peste 8' e normal sa se indoaie mai mult in lanseu si sa creeze impresia ca se screm la greutati apropiate de plaja superioara, dar asta e si datorita faptului ca cei mai multi dintre noi pescuim cu lansete pana in 7'3'', care datorita lungimii par mai solide. Fiecare vedem lucrurile diferit, dar totusi, sa nu exageram...
WSB CLUB
WSB CLUB
Eu cred ca cel care exagereaza esti chiar tu,asa vad eu lucrurile,nu pot sa cred ca poti sa pescuiesti cu legend elite de 7 si actiune 3/8-1 1/2 jiguri de 3 oz.Adelin scrie: Fiecare vedem lucrurile diferit, dar totusi, sa nu exageram...
Dar cum spui si tu,fiecare simte diferit...
Fir intins!
Poate lanseta mea e mai speciala si lanseaza greutati mai mari, ce sa zic, dar nu am motive sa vorbesc prostii. Dar ca Avid-ul de 2 oz gafaie cand lanseaza cu 2 oz iar e tare, iti si spun de ce, pt ca am un Avid de 7' pana in 21gr cu care dau lejer cu 1 1/2 oz, adica 42gr...deci dublu. Cum plm ala de 2 oz sa nu duca 2 oz?!...Chiar daca e mai lung, puterea de lansare e calculata si la ala. Nici un brand nu cred ca ar face asa o gafa...Sami scrie:Eu cred ca cel care exagereaza esti chiar tu,asa vad eu lucrurile,nu pot sa cred ca poti sa pescuiesti cu legend elite de 7 si actiune 3/8-1 1/2 jiguri de 3 oz.Adelin scrie: Fiecare vedem lucrurile diferit, dar totusi, sa nu exageram...

WSB CLUB
WSB CLUB
- vampyru_a1
- veteran
Hai ca m-am abtinut cat am putut de mult sa scriu,Adelin scrie:Poate lanseta mea e mai speciala si lanseaza greutati mai mari, ce sa zic, dar nu am motive sa vorbesc prostii. Dar ca Avid-ul de 2 oz gafaie cand lanseaza cu 2 oz iar e tare, iti si spun de ce, pt ca am un Avid de 7' pana in 21gr cu care dau lejer cu 1 1/2 oz, adica 42gr...deci dublu. Cum plm ala de 2 oz sa nu duca 2 oz?!...Chiar daca e mai lung, puterea de lansare e calculata si la ala. Nici un brand nu cred ca ar face asa o gafa...Sami scrie:Eu cred ca cel care exagereaza esti chiar tu,asa vad eu lucrurile,nu pot sa cred ca poti sa pescuiesti cu legend elite de 7 si actiune 3/8-1 1/2 jiguri de 3 oz.Adelin scrie: Fiecare vedem lucrurile diferit, dar totusi, sa nu exageram...
vreau si eu sa vad cate lansete lucreaza bine in ambele specificatii ex. avid 14-56 gr
merge vine ori cu gramajeje inf ori cu superiore . sunt totusi 42 gr diferenta
ca simte substratul (pietrele) e o treaba, dar ca pescuieti ok cu el e altceva
Avidul de 2 oz 86hf chiar gafaie la 50 gr l-am avut si pescuit cu jiguri de la 12 la 40-46 gr si blinkere de 56 gr(la astea am zis ca arunc bucata din vf dupa ele.
pt mine cel putin nu e un bat care sa imi provoace orgasm
LE de 1,5 oz nu l-am pescuit si ma abtin
mie de ex. nu imi plac rangile in pescuitul cu jiguri la salau, vreau sa fie rapida , dar cu un grafit elastic si daca se poate in plaja 7-56 gr doua lansete, una pana in 21 gr pt pescuit pe langa maluri si alta care sa imi duca cele 56 gr pe adancimi de cel putin 15 m si curent(aici prefer sportex)
P.S. Adelin ai avut oarecum dreptate cand ai scris ca fiecare intelege pescuitul in diferit !

- vampyru_a1
- veteran
pt pescuit cu o singura lanseta de fabrica cu jiguri plaja 10-40 gr prefer Shimano Speedmaster 270xh(care o are un prieten)