Lanseta pentru jigging greu pe Dunare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sami
veteran
veteran

Re: Lanseta pentru jigging greu pe Dunare

Mesaj de Sami » 06 Feb 2015, 23:45

Vorbesc de asta :

http://www.rapitori.ro/forum/vand-st-cr ... 13731.html

Am pescuit-o in varianta de cast,dar tot aia e.
Cu siguranta vedem pescuitul diferit.
Gandeste-te ca pescuiesc pe adancimi mari,in Tr Severin,mai ales in zona Santierului Naval,pescuiesc numai din barca.
Fir intins!

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 06 Feb 2015, 23:50

Uite aici o vezi si mai bine in pozele de pe pagina a doua.

http://www.rapitori.ro/forum/vand-schim ... 14-10.html
Fir intins!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Feb 2015, 14:58

Al meu e modelul mai vechi, dar nu cred ca e diferenta de putere. Eu pot pescui lejer cu lanseta la gramaje de pana in 3 oz, dar ce e drept cu 3 oz lansez mult mai atent. Pt greutati de pste 3 oz am un Premier de Musky care e dat pana in 2oz, dar cu care am lansat 6oz lejer. De asta ma mir ca Legend-ul ti-a facut o asa impresie proasta. Încă nu am auzit sa zică cineva ca o lanseta de la StCroix duce mai putin decât scrie pe ea...esti primul. :-)))
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 07 Feb 2015, 15:20

Poate mai citesc si alti utilizatori ai acestei lansete si spun cum simt ei aceasta lanseta.E chestie si de gust pana la urma,fiecaruia ii place intr-un anume fel,dar totusi mi se pare exagerat sa pescuiesti cu aceasta lanseta 3 oz,adica 85 grame :)))
Crede-ma ca nici cu Lta-ul nu am curaj sa pescuiesc cu 3 oz,care fata de legend elite e par si are putere cu 14 grame mai mult.

Deci asteptam pareri :))
Fir intins!

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 07 Feb 2015, 15:24

Adelin scrie:De asta ma mir ca Legend-ul ti-a facut o asa impresie proasta. Încă nu am auzit sa zică cineva ca o lanseta de la StCroix duce mai putin decât scrie pe ea...esti primul. :-)))
Nu mi-a facut impresie proasta,dimpotriva, imi place mult de tot,cu toate ca am scos una la vanzare din ratiuni financiare pentru alte proiecte,dar nu cred ca duce atat cat spui tu,atata tot.L
anseta e supersenzitiva,daca nu imi placea nu mai luam inca una dupa ce am vandut-o pe prima :))
Fir intins!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Feb 2015, 15:36

Pai daca eu lansez de 4 ani cu ea bile de 3oz pe Dunăre si lanseta e intreaga... :-) Doar nu crezi ca mint?! :-) ))))
WSB CLUB

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 07 Feb 2015, 15:43

Adelin scrie:Pai daca eu lansez de 4 ani cu ea bile de 3oz pe Dunăre si lanseta e intreaga... :-) Doar nu crezi ca mint?! :-) ))))
Nu spun ca ma minti,doar ca imi e greu sa cred asa ceva...si unde pescuiesti cu bile de 85 grame? Chiar m-ai facut curios...tot in Dunare pescuiesc si eu,cred ca mai mult decat tine,e mai aproape de mine ;)
Nu de alta dar e greu pescuitul cu asa greutati,chiar obositor,la jig ma refer.
Fir intins!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 07 Feb 2015, 16:30

Nu zice nimeni ca e usor si nici nu pescuiesti zilnic cu 3 oz, dar eu chiar dau mult cu bile mari pt ca îmi place sa bubuie la adâncime. Pescui de la Bazias pana in Cazane, ma misc in functie de cota, perioada, posibilitati de cazare-rampa si de unde mai vor pretenarii cu care ies. Gramaje mari folosea si când curge apa ca trenu' nu doar pe apa mare.
WSB CLUB

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 08 Feb 2015, 02:50

sami, curentul din naval care-i oricum conditionat de pf1 nu-l poti compara cu cel de la bazias de pe mijlocul dunarii; bat care se chinuie intr-adevar am, dar e avidul de 2oz, atat extreme de 7'4" 1.5oz cat si elite de 8'6" 2oz sunt super puternice si pana acum nu le-am simtit sa gafaie.

esti sigur ca n-ai mulineta prea slaba pt gramajele folosite?

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 08 Feb 2015, 08:55

johnnybravo scrie:sami, curentul din naval care-i oricum conditionat de pf1 nu-l poti compara cu cel de la bazias de pe mijlocul dunarii; bat care se chinuie intr-adevar am, dar e avidul de 2oz, atat extreme de 7'4" 1.5oz cat si elite de 8'6" 2oz sunt super puternice si pana acum nu le-am simtit sa gafaie.

esti sigur ca n-ai mulineta prea slaba pt gramajele folosite?
Johnny ,

Am folosit pe acel bat de 1,5 oz Daiwa Zillion,Advantage si Abu Garcia Revo winch 3,sunt aceste mulinete slabe pentru acel bat si gramaje?
Ma indoiesc.
In alta ordine de idei nu vad legatura intre ridicarea jigului de pe substrat unde spun eu ca batul e slab pentru acele gramaje,revenirea fiind mult prea lenta si puterea mulinetei. Cand ridici jigul de pe substrat il ridici din bat,nu din mulineta,gresesc?
Legend elite-ul de 2 oz de 8,6 cred ca e mai slab de cat Legend Elite-ul de 1,5 oz 213 cm ;)
Fir intins!

Scrie răspuns