Lanseta pentru jigging greu pe Dunare

discutii despre lansete, mulinete, fire, naluci, etc. destinate pescuitului rapitorilor

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Sorin, Moderatori

Sami
veteran
veteran

Re: Lanseta pentru jigging greu pe Dunare

Mesaj de Sami » 15 Feb 2015, 21:35

Adelin, anunta-ma cand vii in zona, te rog.Vreau sa vad si eu cum pescuiezti tu legendul de un oz jumate cu 90 grame, chiar m-ai facut foarte curios.
Te cred ca ai pescuit cu St Croix,dar si eu am pescuit si inca pescuiesc...deci vreau sa fie ,,live`` sa ma convingi,altfel nu cred. Poti sa il aduci si pe Jhonybravo.
Repet...am pescuit pe Dunare mai mult decat voi amandoi si nu numai in santier. Cu 90 grame la jig nu e pescuit, astept sa dai un semn sa ne vedem la fata locului ca discutiile fara proba faptica nu isi mai au rostul...sustineti prea asiduu unele afirmatii care mie mi se par deplasaye,fara suparare.Sper sa ma anunti cu cateva zile ibaibte sa pot lua un liber special pentru aceasta dovedire. Daca eu gresesc si voi aveti dreptate promit solemn sa scriu aici pd forum ca eu am gresit si imi cer scuze public.
Astept sa ma anunti.
Fir intins!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Feb 2015, 23:32

vampyru_a1 scrie:
Hai ca m-am abtinut cat am putut de mult sa scriu,
vreau si eu sa vad cate lansete lucreaza bine in ambele specificii ex. avid 14-56 gr
merge vine ori cu gramajeje inf ori cu superiore . sunt totusi 42 gr diferenta
ca simte substratul (pietrele) e o treaba, dar ca pescuieti ok cu el e altceva
Avidul de 2 oz 86hf chiar gafaie la 50 gr l-am avut si pescuit cu jiguri de la 12 la 40-46 gr si blinkere de 56 gr(la astea am zis ca arunc bucata din vf dupa ele.
pt mine cel putin nu e un bat care sa imi provoace orgasm
LE de 1,5 oz nu l-am pescuit si ma abtin

mie de ex. nu imi plac rangile in pescuitul cu jiguri la salau, vreau sa fie rapida , dar cu un grafit elastic si daca se poate in plaja 7-56 gr doua lansete, una pana in 21 gr pt pescuit pe langa maluri si alta care sa imi duca cele 56 gr pe adancimi de cel putin 15 m si curent(aici prefer sportex)

P.S. Adelin ai avut oarecum dreptate cand ai scris ca fiecare intelege pescuitul in diferit ! :respekt:
Lanseta de care vorbesti, Avid 8'6" nu e gandita pt pescuitul la jig, gen "ranga", cum spui tu. Nu poti sa ai pretentia de la o lanseta de salmon steelhead sa stea ata ca si una gandita pt jig. Ai incrcat sa dai cu ea in curenti puternici cu voblere mari si nu a facut fata?!...ma indoiesc. Uita-te ce inseamna pescuitul de salmon steelhead si o sa intelegi de ce se indoaie asa lanseta, lasand impresia ca "gafaie". Nu gafaie, se indoaie ca sa preia socurile unui peste extrem de violent care face tumbe in bulboama...atentie in bulboane, deci asta inseamna curent, nu curentul de Dunare! Deci sunt lansee care asa sunt gandite, degeaba vrei sa dai cu asa ceva la jig ca o sa fi dezamagit, la fel cum vei fi dezamagit daca bagi "ranga" la pescuit de somon. :wink:
Când crezi ca sti pescuit apare ceva si iti da peste cap toate teoriile...
WSB CLUB

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 15 Feb 2015, 23:42

Sami scrie:Adelin, anunta-ma cand vii in zona, te rog.Vreau sa vad si eu cum pescuiezti tu legendul de un oz jumate cu 90 grame, chiar m-ai facut foarte curios.
Te cred ca ai pescuit cu St Croix,dar si eu am pescuit si inca pescuiesc...deci vreau sa fie ,,live`` sa ma convingi,altfel nu cred. Poti sa il aduci si pe Jhonybravo.
Repet...am pescuit pe Dunare mai mult decat voi amandoi si nu numai in santier. Cu 90 grame la jig nu e pescuit, astept sa dai un semn sa ne vedem la fata locului ca discutiile fara proba faptica nu isi mai au rostul...sustineti prea asiduu unele afirmatii care mie mi se par deplasaye,fara suparare.Sper sa ma anunti cu cateva zile ibaibte sa pot lua un liber special pentru aceasta dovedire. Daca eu gresesc si voi aveti dreptate promit solemn sa scriu aici pd forum ca eu am gresit si imi cer scuze public.
Astept sa ma anunti.

Nu sustin nimic asiduu, doar am zis adevarul si ca lanseta la care am facut referire duce mai mult decat recomanda producatorul...si asta pe incercate, nu pe citite!
Nu inteleg de ce zici ca nu e pescuit cu 90 de grame?! Da ce e?! :lol:
WSB CLUB

vampyru_a1
veteran
veteran

Mesaj de vampyru_a1 » 16 Feb 2015, 00:12

Adelin scrie:
vampyru_a1 scrie:
Hai ca m-am abtinut cat am putut de mult sa scriu,
vreau si eu sa vad cate lansete lucreaza bine in ambele specificii ex. avid 14-56 gr
merge vine ori cu gramajeje inf ori cu superiore . sunt totusi 42 gr diferenta
ca simte substratul (pietrele) e o treaba, dar ca pescuieti ok cu el e altceva
Avidul de 2 oz 86hf chiar gafaie la 50 gr l-am avut si pescuit cu jiguri de la 12 la 40-46 gr si blinkere de 56 gr(la astea am zis ca arunc bucata din vf dupa ele.
pt mine cel putin nu e un bat care sa imi provoace orgasm
LE de 1,5 oz nu l-am pescuit si ma abtin

mie de ex. nu imi plac rangile in pescuitul cu jiguri la salau, vreau sa fie rapida , dar cu un grafit elastic si daca se poate in plaja 7-56 gr doua lansete, una pana in 21 gr pt pescuit pe langa maluri si alta care sa imi duca cele 56 gr pe adancimi de cel putin 15 m si curent(aici prefer sportex)

P.S. Adelin ai avut oarecum dreptate cand ai scris ca fiecare intelege pescuitul in diferit ! :respekt:
Lanseta de care vorbesti, Avid 8'6" nu e gandita pt pescuitul la jig, gen "ranga", cum spui tu. Nu poti sa ai pretentia de la o lanseta de salmon steelhead sa stea ata ca si una gandita pt jig. Ai incrcat sa dai cu ea in curenti puternici cu voblere mari si nu a facut fata?!...ma indoiesc. Uita-te ce inseamna pescuitul de salmon steelhead si o sa intelegi de ce se indoaie asa lanseta, lasand impresia ca "gafaie". Nu gafaie, se indoaie ca sa preia socurile unui peste extrem de violent care face tumbe in bulboama...atentie in bulboane, deci asta inseamna curent, nu curentul de Dunare! Deci sunt lansee care asa sunt gandite, degeaba vrei sa dai cu asa ceva la jig ca o sa fi dezamagit, la fel cum vei fi dezamagit daca bagi "ranga" la pescuit de somon. :wink:
Stai linistit ca stiu ce e aia o lanseta de salmon si de jig !
Stiu si destul de bine cat si cum trebuie sa preia socurile o lanseta !
Stiu si cam cum arata curentul americaniclor care pescuiesc la salmon. Poate ai pescuit sau o sa ai ocazia sa pescuiesti la pf2 cand deverseaza sa vezi cum e

Am scris ca nu prefer RANGILE, ARACII sau COZILE DE MATURA !!!

Am scris mai sus ce prefer !!!
Ca AVS86HF are rezerva de putere pe talon nimic de zis, dar multi pescari nu isi permit 15 mii de lansete si ptr jig(7-10 gr cand e mofturos sau peste 35 in unele zone) si pt vobler.
Vezi ca pescuiesc exclusiv pe Dunare si poate intr-un an mai mult decat viseaza altii care isi dau cu presupusul sau pareri despre Dunare (ca nu vreau sa dau totul din casa e alta treaba ).

Referitor la voblere nu am asa de mari prin trusa, dar am scris mai sus ca am dat cu blinker ( si tind sa cred ca sti destul de bine ce e, fata de un pilker )

Poti tu te rog sa imi recomanzi o lanseta de JIG(nu salmon/steelhead) de 2, 60 m minim cu putere de aruncare REALA 10-40 gr !

Mai departe hai te rog sa nu deformam realitatea !!!

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 16 Feb 2015, 00:40

Revin cu aceeasi rugaminte....anunta-ma cand vii in zona si o sa povestim apoi pe forum cum stau lucrurile....ei fzc 5 minute pznz arunc lanseta in Dunare, tu ?
In fine... suna-ma la 0740 048 770...sa vad si eu cum sunt inginerii de la St Croix tampiti...
Fir intins!

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 16 Feb 2015, 08:10

vampyru_a1 scrie:

Am scris mai sus ce prefer !!!
Ca AVS86HF are rezerva de putere pe talon nimic de zis, dar multi pescari nu isi permit 15 mii de lansete si ptr jig(7-10 gr cand e mofturos sau peste 35 in unele zone) si pt vobler.
Vezi ca pescuiesc exclusiv pe Dunare si poate intr-un an mai mult decat viseaza altii care isi dau cu presupusul sau pareri despre Dunare (ca nu vreau sa dau totul din casa e alta treaba ).

Referitor la voblere nu am asa de mari prin trusa, dar am scris mai sus ca am dat cu blinker ( si tind sa cred ca sti destul de bine ce e, fata de un pilker )

Poti tu te rog sa imi recomanzi o lanseta de JIG(nu salmon/steelhead) de 2, 60 m minim cu putere de aruncare REALA 10-40 gr !

Mai departe hai te rog sa nu deformam realitatea !!!
Mai, cum sa zic, cred ca vedem pescuitul atat de diferit incat nu imi permit sa iti recomand nici un model de lanseta pt ca e clar ca o sa palavragim pe tema asta aiurea. Nu incerc sa impun nimanui ideile mele, pt ca nu am nici un interes si nici nu vreau sa fac pe desteptul. Mi-am spus punctul de vedere vis-avis de lansete cu care am pescuit, atat si nimic mai mult. Niciodata parerile nostre nu or sa fie la fel, nici nu ar fi normal sa fie asa. Avem experiente diferite, pescuim diferit, prindem diferit, deci vedem lucrurile diferit. Ce atata vorbarie, e exact ca si in viata, nu gasesti 2 la fel nici de la aceaasi mama. :-) )))
WSB CLUB

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 16 Feb 2015, 23:21

Nu vreau sa incing prea tare lucrurile pe aici dar cred ca Adelin are ceva dreptate in ceea ce spune...mult timp am pescuit cu jig de 35 g si guma Hammer de 15 cm, care cantareste ceva,cu lanseta mea Kistler LTA data pana in 3/4 oz mh.... e drept ca nu pe Dunare ci in lacuri adanci din Spania,aruncam fara probleme si nu am simtit niciodata ca gafaie,am avut si Avid medium de 6,2 picioare casting dat pana in 15 g si aruncam lejer cu 1oz.
Parerea mea ca cele de casting duc dublu din ce scrie pe ele...mai tarziu ca sa fiu si eu in randul lumi am cumparat un Lew"s dat de la 1/2 oz-2 oz,ce sa zic de asta ,pescuiesti linistit cu 3-4 oz....e drept ca pe lacuri sau rauri(ex.Mures).
Avidurile de 8/6 sau 9 eu nu le vad ca bete de jig fiind concepute pt.ce a spus si Adelin..Salmon steelhead... :respekt:

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 17 Feb 2015, 00:29

sami, eu ies cu bebe deobicei dar vreau sa facem o iesire cand ajung in zona si vedem daca xtreme de 7'4" gafaie sau nu cu 50g. Cu jig mai greu n-am dat ca n-am. Pt pilker am amintit pe prima pagina de parul ce-l folosesc (fox rage terminator big bait spin) cu care mai dau si la jig cand e sezon de somn.
In rest, fiecare cu experientele lui mai mult sau mai putin vaste, a mea a inceput doar in 2007 (la jig) ;)

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 17 Feb 2015, 06:49

suli scrie: Parerea mea ca cele de casting duc dublu din ce scrie pe ele..
nu o fi senzatia asta si de la modul oarecum diferit de incarcare in lanseu ?
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

Sami
veteran
veteran

Mesaj de Sami » 17 Feb 2015, 08:55

Jhonny,

Una e sa dai cu 50 grame la un bat dat pana la 45 grame si alta e sa dai cu 90 grame la acelasi bat,asa cum sustine Adelin.

Toate betele de cast sunt mai puternice,dar eu am vorbit de Legend Elite-ul pana la un oz jumate ca l-am folosit destul de mult,si inca mai am una pana la un oz,daca nu aveam nu vorbeam.

Vreau sa vad cum pescuiti voi pentru ca vreau sa vad revenirea varfului dupa ridicare de pe substrat la gramaje mari,mie acolo nu mi-a placut,nu am contestat faptul ca ,,nu arunca'',dar am contestat faptul ca se poate ,,pescui'' ok,placut fara sa te chinui cu acele gramaje 80-90 grame.

Dupa cum spuneti voi nu ar mai avea rost atatea lansete cu plaje diferite la acelasi producator,daca tot merg asa bine unele din ele de acopera ditamai plaja...

Singurul bat care mie mi-a placut la 50 grame era un Lta 7-56 telescopic,care fusese modificat de Andrei,dar care l-a luat Dunarea tribut,inca mai plange un prieten dupa acel bat,fantastic bat,dar care avea si o conicitate mai mare,era diferit fata de Legend elite.

Si eu daca merg la pescuit si dau de o portiune unde trebuie gramaje mari ce imi incarca batul mai mult decat as dori ... o sa pescuiesc,doar nu o sa stau sa ma uit,dar asta nu inseamna ca o fac de placere si nu inseamna ca voi reveni vreodata pe acel loc sa dau cu acelasi echipament,nu.
Fir intins!

Scrie răspuns